Raoul Sinier - Tremens Industry (2009)

Frankrijk
Electronic / Hip-Hop
Label: Ad Noiseam

1. Overthoughts (4:54)
  2. Sand Skull (4:19)
  3. The Hole (3:46)
  4. Alternative Rush (4:08)
  5. Map for a Tactical Nonsense (4:39)
  6. List of Things (2:59)
  7. Boxes (4:53)
  8. Confusion Room (3:54)
  9. Overthoughts Reprise (2:59)
  10. Elle a Raison (3:11)
  11. Tremens Industry (3:56)
  12. This Little Mouse (3:12)
  13. Hard Summer (5:34)
  14. Intro (0:04)
  15. Tremens Industry (3:38)
  16. Alternative Rush (3:41)
  17. Babytrash (0:20)
  18. Brain Kitchen (3:59)
  19. The Hole Trailer (1:42)
  20. Breeders Club (3:50)
  21. Ev. Panic (4:20)
  22. Intermission (0:36)
  23. Let the Wxfds Hit'em (1:52)
  24. Listen Close (3:55)
  25. Tremens Industry Trailer (2:24)
  26. Wonderful Bastard (4:00)
  27. 256 (1:23)
  28. Transfixed Night (3:58)
  29. Huge Samurai Radish (4:45)
  30. Skinfest (5:31)
  31. La Peau du Soldat (4:32)
  32. Let's Make a New Guitar (6:42)
  33. Speedpainting 1 (6:07)
  34. Speedpainting 2 (4:45)
  35. Speedpainting 3 (9:26)
  36. Speedpainting 4 (9:19)
  37. Speedpainting 5 (7:20)
  38. Speedpainting 6 (8:12)
  39. Credits (1:03)
avatar van orbit
Weer een behoorlijk schizofrene trip van meneer Sinier, een van de meest eigenzinnige electronic artiesten van dit moment. Net als Brain Kitchen valt deze maar meoilijk op zijn plek.. Sinier blijkt toch een ernstig naar distonie overhellende muziekvisie in zijn kop te hebben, waardoor dit allesbehalve toegankelijk is. Maar hij is krachtiger dan Brain Kitchen en resoneert beslist na in je kop na beluistering. Voorlopig zet ik nog even wat laag in, maar misschien valt het een en ander nog op zijn plek bij meerdere keren luisteren.

Klinkt weer interessant dit. Sinier volgt echt z'n eigen weg, dat mag ik wel.

Zo te zien komt deze release met DVD? Een aantal van de Speedpainting filmpjes heb ik namelijk wel eens gezien op internet. Leuk om te zien, en erg gaaf dat hij altijd z'n eigen artwork verzorgt.

Deze komt op het 'nog luisteren' lijstje.

avatar van orbit
Meestal zit er een heel pakket aan extra's bij ja.. deze uitgave is zijn geheel verzamelde werk lijkt het wel Maar stel je in op een oorverdovende luisterervaring, mooi is het niet altijd..

avatar van orbit
Trouwens beslist een plaat die beter wordt bij herbeluistering! Lijkt veel meer op zijn werk als Ra, het valt na een keer of 5 luisteren pas goed op zijn plek, geschifte en valse melodieën blijken opeens geniaal in elkaar te zitten en het laatste nummer lijkt erg op Brushed Metal Sexdream, één van mijn favorieten op Wxfds.. Tip voor den avontuurlijker luisteraar!

Welk laatste nummer bedoel je? De eerste 13 nummers zijn namelijk op CD uitgebracht (dit zijn volgens mij allemaal nieuwe nummers).

De overige nummers (14 t/m 39) staan op de DVD. Hier staan ook veel nummers op van oudere albums (waarschijnlijk nu voorzien van clip).

Maar ik ben het met je eens dat dit een goeie plaat is! Zijn vorige albums vond ik allemaal erg wisselend (een aantal goede nummers, maar ook veel rotzooi). Maar dit klinkt allemaal erg goed, erg volwassen. Hij heeft echt zijn eigen sound, soms noisy, soms vliegt het bijna uit de bocht, maar op dit album blijft het toch allemaal binnen de perken. Dit komt minimaal op 4* uit.

avatar van orbit
Ik bedoel eigenlijk nummer 13 dus (Hard Summer).. deze DVD versie heb ik niet.

avatar van unmudded lake
De nummers zijn toch minder qua gekheid ( ik zie raoul toch vooral in deze materie )
Z'n Ra Wx.... blijft voor me onovertroffen.
De jeugdige ongebreideldheid is er wat af en gaat meer in een lineaire modus.
Maar ik moet em nog wat meer luisteren.
Natuurlijk is het ook zo dat ik de Sinier-vibe al wat ken waardoor de gekheid natuurlijk verslapt. Dat moet gezegd.
Wel fijn dat Raoul nog leeft.
( ik heb het hier over de 13 nummers, niet over de DVD )

avatar van orbit
Minder? Ik heb er toch wel een paar keer over moeten doen om te concluderen dat hij niet overrijp was voor een vergiet op zijn hoofd en een dwangbuis aan
Maar als je Wxblabla kent is er uiteraard wel een beter startpunt om het in elk geval niet meteen op te geven

avatar van bas
bas
Zo soms gaat hij lekker tekeer! Naast een paar lekkere momenten vind ik deze plaat af en toe een beetje 'religieus' klinken. Dat is niet per se slecht, wel opvallend. Verder zijn de vocalen (voor mij wederom) verpestend. Het begint sterk, met Sand Skull en The Hole, maar gaat vanaf List of Things de boel verknallen. Tremens Industry is er wel één hoe ik het graag hoor. Dat is dan ook gelijk de beste track van het album. De nummers eromheen neigen soms te veel in een bombastische galm te geraken, dat klinkt hier voor geen meter. 3*