Frans Bauer - Voor Elke Dag (2009)

Label: Rocket (I)

1. Morgenvroeg (3:42)
  2. Geen Woorden (3:02)
  3. Als Jij de Liefde Bent Verloren (3:57)
  4. Samen in ’n bubbelbad (3:14)
  5. Jij, ...alleen (4:08)
  6. 'K Geef Jou een Knuffel (3:08)
  7. Nooit Meer Uit Mijn Leven (3:37)
  8. Wat Jij Me Zegt (3:30)
  9. Bloedend Hart (3:09)
  10. Ik Verlang Zo Naar de Zomer (3:22)
  11. Als ’n lach jou stil verlaat (3:36)
  12. Pierewaaien (3:18)
  13. Het ritme van z’n tranen (3:23)
  14. He, Marie (3:25)
  15. Dans, Vlinder Dans (4:05)
  16. Holi, Holiday (3:43)
  17. Alles van Jou (4:04)
  18. In de Bijbel Staat Geschreven (2:52)
  19. Dat Kind met Zijn Trompet (3:47)
avatar van bauer
Ik zou ook niets van hem kopen, live is hij wel steengoed! Ook twee keer live gezien. Een erg sympathieke gozer. Na afloop een foto met handtekening gescoord. Maar om een cd te kopen?

avatar van Rudi S
Herman bedankt voor het plaatsen van de recensie, een duidelijke verbreding en verdieping van jou taken, maar het is dus wel duidelijk.
Natuurlijk kun je hier een fatsoenlijke recensie over schrijven.
Bovendien voorziet FB in een behoefte en doet hij met zijn muziek een bepaalde doelgroep veel plezier.
Ik heb hier niets mee en heb me dus niet in deze muziek verdiept, geen stem dus.
En zelfs zijn broer hierboven neemt hem niets kwalijk

avatar van B.Robertson
bauer schreef:

Voor het geval je niets te doen hebt: acht oktober verzorgt Fransje een optreden in De Knipe. Het beste wat we sinds The Bauer Association in de buurt hebben gehad. Zolang je ze uit de dumpbak kan halen zijn die cd's van hem leuk om op MuMe te bespreken.

avatar van bauer
Ja leuk! Maar voor het geval dat die band van hem keihard gaat spelen maar even oordopjes meenemen!

avatar van Madjack71
Als jong menneke thuis opgegroeid met 3 broers die allemaal de top 40 luisterden en voor zichzelf een lijst maakten elke week en deze met elkaar besproken. Zowiezo daardoor al een brede rug gekregen voor allerlei soorten muziek.
Daarnaast veel kennis gemaakt met veel piratenzenders....dit is een verzoekje van mien voor herman...dat ie maar niet te laat thuis komt uit de kroeg e.d. Er is altijd een zweem blijven hangen, wat ik nog steeds ..op zijn tijd... wel kan waarderen. Maar het lijkt alsof de smartlappen van voorheen, toch wel iets meer hebben dan hedendaags. Edoch, Frans doet er op zijn manier op zich geen slechte gooi ernaar. Er zit zelfs wat variatie in dit album en Bauer heeft goed geluisterd naar Draffi Deutscher, want die hoor ik er toch met enige regelmaat erin terug. Maar 19 nummers is wel veel voor een summiere luisteraar als ik en het zou het geheel ten goede zijn gekomen als er zo'n 7 nummers minder erop hadden gestaan. Want de lailailai's ken ik onderhand wel. Toch kreeg ik wel een smile op mijn gezicht bij de mannelijke variant op deze huishoudbeursmuziek...K geef jou een knuffel is leuk om mee te brallen en dat is ook wel wat waard. Dat kind met zijn trompet raakt de juiste smartlap snoer en zo zijn er nog wel wat momentjes te vinden. De stem van Frans trek ik niet echt, die heeft een soortgelijke zeiksnik als Marianne Weber.

avatar van B.Robertson
'Voor Elke Dag' is voor mij geen alledaags album. Toch maar weer eens opgezet. De leuke nummers zijn naar mijn smaak het mierzoete 'Geen Woorden', 'het uptempo 'Pierewaaien' het van viool voorziene 'Het Ritme van zijn Tranen' en tranentrekker 'Dat Kind met Zijn Trompet'. De stamper 'In de Bijbel Staat Geschreven' heeft hij ook live gezongen. Voor de rest vind ik het inwisselbaar met het gros van zijn oeuvre.