Frans Bauer - Voor Elke Dag (2009)

Label: Rocket (I)

1. Morgenvroeg (3:42)
  2. Geen Woorden (3:02)
  3. Als Jij de Liefde Bent Verloren (3:57)
  4. Samen in ’n bubbelbad (3:14)
  5. Jij, ...alleen (4:08)
  6. 'K Geef Jou een Knuffel (3:08)
  7. Nooit Meer Uit Mijn Leven (3:37)
  8. Wat Jij Me Zegt (3:30)
  9. Bloedend Hart (3:09)
  10. Ik Verlang Zo Naar de Zomer (3:22)
  11. Als ’n lach jou stil verlaat (3:36)
  12. Pierewaaien (3:18)
  13. Het ritme van z’n tranen (3:23)
  14. He, Marie (3:25)
  15. Dans, Vlinder Dans (4:05)
  16. Holi, Holiday (3:43)
  17. Alles van Jou (4:04)
  18. In de Bijbel Staat Geschreven (2:52)
  19. Dat Kind met Zijn Trompet (3:47)
weer een cd van frans bauer maar deze cd is wel een van de beste die ik van hen heb gehoord

avatar van SiriusBart
0,5
Vandaag in de Free aangehad. Na 8 nummers kreeg ik serieus jeuk in mijn rug (no kidding), zo slecht vond ik het.

avatar van Stef114
SiriusBart schreef:

Toen pas?

fastpulseboy
staat er nog geen duet op met zanger Rinus?

avatar van SiriusBart
0,5
Stef114 schreef:

Toen pas?

Ja, toen pas. Hoewel mijn oren al jeukten vanaf nummer 1.

Voor de nieuwsgierigen onder ons; er staat één country wannabe nummer op, volgens mij nr 6 ofzo.

avatar van PinkEclipse

PinkEclipse schreef:

Als je geen liefhebber bent, stem dan niet.

Ik vind het wel degelijk eerlijk om te stemmen als er een album in z'n geheel is beluisterd.

Het wordt wat anders als het op haatstemmen uitdraait.

avatar van PinkEclipse
Gelet op de reactie van SiriusBart (17-10) lijt me dit wel degelijk een "haatstem".
Dus niet stemmen lijkt mij.

Ik heb in het verleden stemmen uitgebracht op Hip-Hop albums (ook 0,5). Albums die mijn kindere meebrachten (dus wel beluisterd - voor een deel). 'k Ben op mijn vingers getikt. Alle stemmen moeten weghalen.

Stemmers op (vaak nederlandstalige) artiesten/albums zie je vaak 'haatstemmen" uitbrengen.

Misterfool
een woord BAh

avatar van Ataloona
Misterfool hoe kun je deze helemaal luisteren?
Dit luisteren is bijna een fear-factor opdracht.

Misterfool
op bezoek geweest bij mijn tante. EN groot frans bauer fan
ik als muziekliefhebber zou dit wel leuk vinden volgens haar

avatar van Ataloona
Ja deze zal ik de komende maanden ook wel vaak horen aangezien mijn moeder fan van Franssie is

Misterfool schreef:
op bezoek geweest bij mijn tante.

En gezellig samen van dit album genoten?

Als we zo gaan beginnen kan ik ook wel op sommige albums Corry Konings gaan stemmen. Mooi Was Die Tijd staat te boek als de Smells Like Teen Spirit van de smartlappen onder sommigen van mijn familieleden...

avatar van MJ_DA_MAN
Misterfool schreef:
op bezoek geweest bij mijn tante. EN groot frans bauer fan
ik als muziekliefhebber zou dit wel leuk vinden volgens haar
Dan doe je het er ook gewoon om als je hierop gaat stemmen.
PinkEclipse schreef:

Als je geen liefhebber bent, stem dan niet.
Haha en dit zegt de man die ooit eens een stuk of 50 hiphopplaten incl. ''toevallig'' alle hiphopalbums die in de top 250 stonden een 0,5 gaf .

Maar genoeg liggen kenkeren; Frans blijft een cuuwle kerel, alhoewel dat op zijn artiestenpagina thuis hoort.

avatar van kaztor
Ik vraag me wel eens af wat er waar is van die bezoekjes aan tante, ma of oma...

Het lijkt me niet erg waarschijnlijk dat je gelijk het hele album hoort bij zo'n bezoekje.
Dan lijkt het me dat de stereo zachter of uit gaat bij zulke doelgroepen.

avatar van musicfriek
Niet dat ik hiervan een liefhebber ben, maar het lijkt mij eens een leuke ervaring om eens een serieuze recensie ervan te lezen. Dat ontbreekt op deze site nogal met dit genre. Ik mag toch aannemen dat er daadwerkelijk liefhebbers van Frans Bauer zijn. Dat afkraken is gewoon te makkelijk...

avatar van Stapler
Heey ja dat lijkt mij ook wel interessant .
Helaas ben ik geen liefhebber . Maar ook weer niet Frans Bauer zijn vaste hater .

musicfriek schreef:

die bestaan volgens mij niet....
Kan ook helemaal niet. Er valt niks zinnigs over te zeggen toch. En ik ben ook helemaal geen hater. Het is prima muziek voor verstandelijk beperkten en volkswijk mensen. Maar muzikaal bewandeld het alleen maar de gebaande paden en zit er niks vernieuwends aan. Elk nummer van elke plaat van Frans zou op elke willekeurige andere plaat van Bauer kunnen staan. Het heeft geen stijl ontwikkeling ofzo. Helemaal niet erg hoor. Maar het is behang en niet bepaald kunst. Je houd er van of niet. en iets zinnigs (muzikaal gezien) erover zeggen is niet mogelijk.

avatar van kaztor
Een serieuze recensie hiervan zal er nooit komen. Fans van deze muziek houden zich nou eenmaal niet echt bezig met sites als deze en willen er vooral niet te diep op ingaan. De cd staat een aantal weken op repeat in de cd-speler en gaat eruit bij de volgende cd van een soortgelijk artiest om vervolgens stof te vergaren.

Het kan op zich wel:

Sommige mensen vinden het (te) lang als er drie jaar tussen 2 albums zit. Toch is dat niet juist gesteld. ‘Voor elke dag’ van Frans Bauer is de opvolger van het album ‘Voor altijd’ dat weliswaar in oktober 2006 uitkwam maar daartussen waren er duettenalbums met Marianne Weber (oktober 2009) en Laura Lynn (april 2008).

Dan vernoemen we ook nog het recordaantal concerten in Ahoy, zijn huwelijk en hernieuwde vaderschap en niemand kan meer beweren dat Frans Bauer stil heeft gezeten in die 3 jaar. We tellen even snel meer dan 50 beeld- en geluidsdragers in (verzamel)album vorm en 44 TOP100-noteringen en we hebben met Frans Bauer absoluut te maken met dé meest populaire en succesvolle (volkse) artiest. Hij scoorde drie nummer-1 hits met ‘Heb je even voor mij’ (Nov. 2003), ‘De Regenboog’ met Marianne Weber (maart 1997) en de laatste dateert van september vorig jaar toen ‘Als ik met jou op de wolken zweef’ ook weer met Marianne Weber op de hoogste positie van de hitlijst belandde.

De fans krijgen overigens wel waar voor hun geld want er zijn albums met 12 of 13 tracks maar ‘Voor elke dag’ bevat liefst 19 nummers. Nadat de single ‘Geen woorden’ verscheen was het maar de vraag of Frans definitief een andere weg was ingeslagen.. wel hen kunnen we geruststellen want het nieuwe album heeft weer alle typische Frans Bauer ingrediënten. Aan dit album werd meegeschreven door Guus Meeuwis, Jan Keizer, Jeff (de zoon van) Weber, Maarten Peters en JW Roy dat in een recensie wordt omschreven als een verbreding van het repertoire van Frans Bauer. Natuurlijk is dit album weer een productie van Norus Padidar en Emile Hartkamp waardoor de sound volstrekt vertrouwd is met tóch weer muzikale verdiepinkjes die her en der verrassen. Het was voor de zanger uit het Brabantse Fijnaart misschien ook wel goed om een adempauze te nemen want welke kant moest hij op? ‘Heb je even voor mij’ is geweest, ‘Van de nacht maken wij een fiësta’ vonden wij iets ‘to much’, gezellig hoor maar muzikaal zo aankleed dat het haast te over-geproduceerd leek. In die 3 jaar, met natuurlijk wel de voortreffelijke albums met Marianne Weber en de Vlaamse Schlagerkoningin Laura Lynn, kon worden gezocht naar een verdiepend concept dat zich vooral in de muziek laat horen op het nieuwe album. Het vertrouwde feestelijke zit hem in de tracks ‘Holi Holiday’, ‘Ik geef jou een knuffel’, ‘Ik verlang zo naar de zomer’, ‘In de bijbel staat geschreven’, ‘Nooit meer uit mijn leven’, ‘Samen in een bubbelbad’, ‘Wat jij me zegt’ maar in sommige nummers is een uiterst volwassen beat gekozen dat meer puur klinkt dan in het album hiervoor. Juist bij ‘Morgenvroeg’ is gekozen voor een meer popsound en dat zorgt voor de verbreding van de muziek van Frans Bauer. ‘Pierewaaien’ is even wennen maar bovenal een klein muzikaal en niet te uitbundig kostelijk Tex-Mex nummer waar ook u vast niet stil bij kan blijven zitten. Bij de theaterstoer waaraan Frans Bauer bezig is zorgt het gevoelige ‘Dat kind met zijn trompet’ voor prikkelend gevoelige momenten. Trompettist Angelo zorgt hierbij voor de kippenvel en niet voor niets is dit als bonus aan het album toegevoegd. Zo is het nieuwe album van Frans Bauer eigenlijk een oase aan rust want bij de productie is meer teruggegrepen naar de muzikale basis van weleer maar dan met de moderne mogelijkheden van nu. De stijlen zijn sterk uiteenlopend binnen het genre en das toch razend knap. Dit album is bepaald geen niemendalletje maar met name in de breedte absoluut zijn beste album en zelfs met grote afstand ten opzichte van de eerdere.

Vooral veel feitelijkheden, maar het kan dus wel...

Frans Bauer - Voor elke dag (album) - hollandsehitsforum.nl

avatar van Hans Brouwer
Herman, het siert je om bovenstaand bericht over Frans' nieuwste album te plaatsen. En dat meen ik oprecht!

fastpulseboy
idd, alleen maar feitelijkheden en aantallen.
hier en daar wordt er een woord gebruikt als verdieping en verbreding, maar is verder niet uit te leggen.
Daarnaast gebruiken de producers allerlei invloeden uit andere genres! Dat klinkt wel weer veelbelovend....

Hans Brouwer schreef:

ctrl c ctrl v "hansbrouwer(1958)"
Maar idd wel een boel research gedaan!

avatar van Arrie
fastpulseboy schreef:

"hansbrouwer(1958)"

avatar van L_T_B
herman schreef:
Aan dit album werd meegeschreven door [...] en JW Roy dat in een recensie wordt omschreven als een verbreding van het repertoire van Frans Bauer.

Hmm.. Jan Willem Roy. Toch de videoclip maar eens bekeken. Afgezien de stem van Frans is het nummer toch niet zo dramatisch slecht als verwacht. De (piano)muziek is al een hele verademing in vergelijking met zijn kermisklanken uit het verleden.

avatar van freitzen
De melodie is best mooi, maar Frans is gewoon niet de juiste zanger hiervoor. En voor sommige mensen zijn juist dit soort nummers de grootste draken... die bekende snik in zijn stem, gecombineerd met teksten als 'ik zou je willen zeggen dat ik altijd van je droom, en dat ik zielsveel van je haa-ha-ha-hou'... ik kan me voorstellen dat je van hem liever een pretentieloze kermiskraker hoort.

avatar van Bartjeking
Vandaag kwam zelfs het AD met een recensie van dit album: 3 sterren. Kan hem zo snel even niet vinden, maar kwam er op neer dat de samenwerking met guus meeuwis hem goed heeft gedaan.

Ik lees hierboven zelfs dat JW Roy mee heeft geschreven en laat dat nou een geweldige songwriter zijn. Alleen zie ik JW liever mooie engels/brabantstalige songs schrijven die hij vervolgens zelf op plaat zet.

Persoonlijk vind ik Frans Bauer verschrikkelijk en wat ik van hem gehoord heb zonder diepgang; maar hij lijkt het nu in ieder geval wel te proberen en zich wat meer te ontwikkelen, dat siert hem dan weer wel.

avatar van B.Robertson
Samen in een bubbelbad is live echt heel leuk. Een concert van Frans is echt de moeite waard. Ben er nu 2 keer geweest.

avatar van jeroenheinz
Al krijg ik er een krat bier bij dan ga ik er nog niet naar toe...

avatar van kaztor
Ik dacht hier vanmiddag op het werk nog even aan en het moet me toch van het hart: Bij Frans heb ik, in tegenstelling tot alle andere 'artiesten' in hetzelfde genre, altijd wel het gevoel dat hij het oprecht meent.
Hij komt op mij erg sympathiek over, al zal ik nooit iets van 'm kopen.

En zijn navigatiestem op de TomTom is gewoon grappig.