Ferry wijkt qua cover behoorlijk af met In Your Mind, de Amerikaanse-Miami Vice achtige hoes is duidelijk voor over de landsgrenzen bedoeld.
Het album opent met het stevige 'This is tomorrow', tevens de eerste single, een typisch up tempo Ferry nummer met lekkere koortjes en swingend refrein.
"All night operator" doet me qua sfeer denken aan Country life, het Roxy album van drie jaar daarvoor, met name het refrein heeft de Roxy-hoekigheid.
'One Kiss' kon mij in de zeventiger jaren totaal niet bekoren, maar nu ik het voor de eerste keer goed met de nieuwe Air-pods hoor, moet ik zeggen dat het toch wel een lekker nummer is.
"Love me Madly again' is ook meer een Roxy nummer. Ik vermoed dat Ferry na Siren nog wel het een en ander in the vault had liggen waar hij op een later tijdstip mee naar buiten kon komen...
Stevige gitaren die we vaker hebben gehoord in dit soort nummer en ook hier de onmiskenbare koortjes.
Ferry zingt met zijn 'gevoelige' kant dit nummer, de parel van kant A.
'Tokyo Joe', is niet aan mij besteed. een opvullertjke
'Party doll' vind ik daarentegen weer vintage Roxy Music, kan zo op Country life ook....
'Rock of ages', prachtig intro met subtiele opbouw, op het moment dat Ferry invalt wordt het rustiger, in het refrein een heel ander koortje dat we gewend zijn van Ferry, het gaat zelfs een beetje richting soul....wat een duidelijke meerwaarde aan het nummer geeft.
'In your mind' de afsluiter van dit relatief korte album (krap 36 minuten) heeft een heel oorspronkelijke sfeer, het is een melancholiek nummer, wat zeer gedreven wordt gespeeld. Prachtig.
Ik ken MM al vele jaren maar ben pas veel later member geworden en nog weer veel later mijn meningen gaan schrijven. Het leuke daarvan is dat je muziek die je zo lang kent soms na lange tijd weer grondig gaat beluisteren en tot nieuw inzichten en conclusies komt.
Bij Ferry moet ik zeggen dat het me helemaal niet tegen valt, maar hij si dan ook een perfectionist.
Dit album vond ik altijd zo zo maar nu na 43 jaar dringt de schoonheid van dit album in alle hevigheid tot mij door.
Ik blijf het een album voor de Amerikaanse markt vinden maar het heeft toch absoluut de Ferry-Roxy touch waar ik helemaal voor ga.