Bryan Ferry - These Foolish Things (1973)

Label: Warner Bros.

1. A Hard Rain's Gonna Fall (5:20)
  2. River of Salt (1:49)
  3. Don't Ever Change (2:15)
  4. Piece of My Heart (3:06)
  5. Baby I Don't Care (1:50)
  6. It's My Party (2:00)
  7. Don't Worry Baby (4:14)
  8. Sympathy for the Devil (5:51)
  9. Track of My Tears (3:05)
  10. You Won't See Me (2:32)
  11. I Love How You Love Me (3:02)
  12. Loving You Is Sweeter Than Ever (3:07)
  13. These Foolish Things (5:42)
avatar van Roxy6
Waarom maakte Ferry in 1973 van zijn debuutalbum, dit coveralbum, nou gewoon omdat hij daar erg veel zin in had. Zijn avant-garde popmuziek kon hij al goed bij Roxy Music kwijt.

Het pleit voor zijn veelzijdigheid en klasse dat hij een project als "This foolish things" op dat moment in zijn carrière uitbrengt. En er later in zijn muziek loopbaan mee doorgaat (ATAP - Let's stick together deels - Taxi)
Al de nummers die hij graag covert krijgen zijn eigen signatuur mee, met eigen arrangementen en leuke vondsten.

Hij zingt met duidelijk plezier de sterren van de hemel, met zijn hoogsteigen timbre en geluid.
De opener is een Dylan classic, die nu ook een Ferry classic is geworden.

De songs beschrijven een tijdsbeeld van de jaren 30 (These fooolish things) tot de jaren 70.
Het leuke is ook dat dit album voor een op en top Engelsman als Ferry een buitengewoon Amerikaanse inslag heeft op sommige momenten zoals in ('Piece of my heart') en in de Beach Boys : Don't worry baby.

Ook regelrechte rockabilly : " Baby I don't care, leuk gebracht maar not my cup of tea....

Aardig is de cover van 'Sympathy for the deel' die hij een eigen sfeer mee geeft. maar een ander prijsnummer is : "I love how you love me", met die typisch jaren 50 sfeer.
"Loving you is sweeter then ever" geeft hij een Roxy sfeertje mee....en dat doet. hij hier heel erg goed.

De afsluiter "These foolish things" is een heerlijke late-evening ballad, met en bar rumour op de achtergrond en een jazzy blazer. Het refrein is heel erg 30 jaren, ik vraag me af of La Dietrich dit nummer ook op haar repertoire had?

Al met al een heel origineel album waarover Ferry zelf zei bij het uitkomen:

"It's a very catholic selection, I've given up trying to please all of the people all of the time. Some will like it for one reason, some for another. And some will presumably dislike it for the wrong reasons though I hope the general point of it will be understood. It's amusement value. I think."

En zo is het maar net!