The Doobie Brothers - Farewell Tour (1983)

Label: Warner Bros.

1. Slippery St. Paul (0:54)
  2. Takin' It to the Streets (4:47)
  3. Jesus Is Just Alright (6:21)
  4. Minute by Minute (4:42)
  5. Can't Let It Get Away (4:00)
  6. Listen to the Music (3:40)
  7. Echoes of Love (2:53)
  8. What a Fool Believes (4:05)
  9. Black Water (4:26)
  10. You Belong to Me (3:30)
  11. Slat Key Sequel Rag (2:02)
  12. Steamer Lane Breakdown (3:57)
  13. South City Midnight Lady (5:56)
  14. Olana (2:59)
  15. Don't Start Me Talkin' (3:30)
  16. Long Train Runnin' (6:16)
  17. China Grove (3:44)
avatar van bikkel2
Nog niet gestemd hier , merkwaardig want ondanks dat het album niet heel makkelijk te verkrijgen is ( In ieder geval een poos via Japanse Import wegen ) is dit een vermakelijk afscheidsconcert .
Dat afscheid duurde overigens niet lang , want eind jaren 80 kwamen zij gewoon weer bijelkaar . Met Tom Johnston en zonder Micheal Mcdonald .
Mcdonald is hier prominent aanwezig en Johnston doet alleen mee op zijn succesnummers Long Train Runnin' en China Grove .
Een prima '' laatste'' concert , als je tenminste van de inbreng van Mcdonald houdt.
Deze bracht meer de softere en meer de soulkant naar voren en daar is hier genoeg uit geput . Verschil is dat de nummers hier pittiger en minder steriel zijn dan op de studioplaten . De latere Doobie albums worden een beetje ontsiert door een te gladde produktie . De nummers van Pat Simmons zijn weer dik in orde . Die songs zijn vertrouwder en meer authentiek . Black Water en South City Midnight Lady blijven juweeltjes .
Muzikaal is het sowieso weer smullen geblazen . Soepel , swingend en heel allround . Een passend afscheid , waar natuurlijk geen moer van terecht kwam !

avatar van musicfriek
bikkel2 schreef:
Nog niet gestemd hier , merkwaardig

Kan kloppen, het album staat pas sinds 3 dagen op de site

avatar van bikkel2
Ja , nu je het zegt .

Nou ik ben benieuwd naar andere meningen .

Top album met alle grote jongens aan boord. Duss ook onze grijze duif met zijn herkenbare voice Michael Mc Donald van de partij. M.i. de beste liveplaat die r circuleert. Staan alleen maar toppers op