Bryan Ferry - As Time Goes By (1999)

Pop / Jazz
Label: Virgin

1. As Time Goes By (2:34)
  2. The Way You Look Tonight (3:36)
  3. Easy Living (2:16)
  4. I'm in the Mood for Love (4:17)
  5. Where Or When (3:19)
  6. When Somebody Thinks You're Wonderful (2:57)
  7. Sweet and Lovely (3:10)
  8. Miss Otis Regrets (2:39)
  9. Time on My Hands (3:02)
  10. Lover, Come Back to Me (2:54)
  11. Falling in Love Again (2:26)
  12. Love Me Or Leave Me (2:44)
  13. You Do Something to Me (2:47)
  14. Just One of Those Things (2:46)
  15. September Song (3:03)
avatar van Roxy6
Na het onvolprezen Mamouna heeft Bryan Ferry zichzelf weer een uitstapje gegund naar een ander muzikaal tijdperk, waar hij misschien toch ook nog iets van zijn signatuur op achter kon laten...

En dat is meer dan gelukt op As time goes by, wat overigens een Prachtige titel is voor deze oude verzamelaar met Cabarateske en melancholieke songs uit de eerste helft van de vorige eeuw.

Het geheel is uiterst smaakvol samengesteld en vormgegeven, dat kunnen we helemaal aan Ferry overlaten.
Wie van de oude melancholieke nummers houdt met soms ballroomorkest begeleiding is dit het neusje van de zalm.

Het brengt mij terug bij de albums (die ik ook in mijn collectie heb) van Marlene Dietrich, Hildegard Knef, Eartha Kitt e.v.a.

De muziek is prachtig opgenomen en het geheel zorgt voor veel en vaak luisterplezier, als achtergrond maar ook om in de wintermaanden met een goed glas bij weg te zinken...

Ik lees hier veel kinnesinne-achtige berichten over deze muzikale uitstap van Bryan Ferry, tegen die mensen zou ik willen zeggen : think out of the box, probeer je in te leven en voor te stellen waarom een genie (zo kunnen we BF wel omschrijven binnen zijn metier) als Ferry dit graag wil maken en het graag met zijn volgelingen wil delen.

U leest, ik ben enthousiast! Ik zie het graag als mensen hun artistieke en creatieve talenten breed benutten.
In zijn soort een prachtig album!