This Picture - A Violent Impression (1991)

Label: RCA

1. Naked Rain (3:41)
  2. All I Believe In (3:23)
  3. The Great Tree (4:09)
  4. Step Up (3:41)
  5. Death's Sweet Religion (6:27)
  6. Breathe Deeply Now (3:13)
  7. A Violent Impression (5:00)
  8. Still Life (4:45)
  9. 5:30 AM (4:14)
  10. As Deep as This One (3:30)
  11. And I You (3:09)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Geweldig onbekend album, mooie melangolische britpop uit Cheltenham, England .
Op dit album staan enkele geweldige songs, waaronder Naked Rain, en The Great Tree.
Zeker de moeite van het beluisteren waard.

avatar van milesdavisjr
Via het al jarenlang geleden ter ziele gegane muziekblad Watt uitgekomen op dit bandje uit Engeland. De heren hebben weliswaar maar 2 platen uitgebracht maar die mogen er zijn. De muziek is weliswaar niet wereldschokkend en de mannen bewandelen redelijk gangbare paden maar toch wil ik wel een kleine lans breken voor deze Engelsen. De band bivakkeert met hun muziek ergens tussen Simple Minds en het AOR genre in. Goed verzorgde songs zonder direct heel commercieel over te komen en daarnaast zijn de heren niet vies van wat progrockachtige elementen. De zang van Symon Bye ligt heerlijk in het gehoor en vertoont gelijkenissen met dat van Jim Kerr. Hoewel het avontuur uitblijft en de mannen vanuit muzikaal oogpunt niet uit de band springen blijft het geheel wel aan de veilige kant van de streep. Dat kost een half sterretje, maar wie houdt van relatief goed doordachte composities, met fraaie zang en een vleug melancholie kan zich hier geen buil aan vallen. Echte uitschieters staan er niet op, daarentegen is het wel een verdomd solide schijfje.