Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures (2009)

Label: Interscope

1. No One Loves Me & Neither Do I (5:10)
  2. Mind Eraser, No Chaser (4:07)
  3. New Fang (3:49)
  4. Dead End Friends (3:15)
  5. Elephants (6:50)
  6. Scumbag Blues (4:26)
  7. Bandoliers (5:42)
  8. Reptiles (4:16)
  9. Interlude with Ludes (3:45)
  10. Warsaw Or the First Breath You Take After You Give Up (7:50)
  11. Caligulove (4:55)
  12. Gunman (4:45)
  13. Spinning in Daffodils (7:28)
  14. No One Loves Me & Neither Do I [Live] * (5:46)
  15. Gunman [Live] * (4:59)
avatar van repelstefan
JVT schreef:
Gewoon om een lekkere gitaarplaat te maken met catchy en groovende riffs. Met muzikanten die er plezier in hebben. En dat is ze goed gelukt! Nooit vergeet ik nog hun optreden op rock werchter het jaar nadat deze plaat is uitgekomen, wat een energie en plezier straalden deze heren uit. Stuk voor stuk rocklegendes! En dan allemaal samen, in een hele swingende set. De sfeer zat er goed in.
Er word nog steeds gepraat over een opvolger van deze, laat ons hopen ?

Daar was ik ook! Vooraan, al was het vrij vroeg op de dag geloof ik en iedereen een beetje tam (of brak). En mijn oordoppen nooit zo had nodig gehad als toen. Tering wat ging dit hard. Maar het blijft zo'n vet album met hoogtepunt Elephants. 11 jaar na dato wordt ik er nog net zo blij van als toen. Niks 4,5, gewoon 5.

avatar van Juul1998B
Als je hier onder de 3 sterren uitkomt mis je echt wat in je muzikale ontwikkeling zeg.
Banger na banger na banger.
Stonerrock gemixt met Led Zeppelin, een ultiem goede combo. Zo blijkt.

avatar van captain scarlet
Deze heeft ondertussen toch wel de status van een klassieker verworven met z'n overwegend ijzersterke nummers.
Heeft destijds wel even geduurd voor dat ik doorhad hoe goed het in elkaar steekt,
maar voor mij is dit inmiddels uitgegroeid naar een plaat om te koesteren, en telkens weer van te genieten.
Tevens heerlijk om mee te brullen, mee te roffelen en luchtgitaar te spelen.
Een geoliede en onstuitbare rockmachine bestaande uit drie begenadigde musici die elkaar perfect aanvullen.

avatar van malheur
Zonder een discussie over ontwikkeling van smaak - etc verder uit te willen diepen kom ik toch, ten opzichte van mijn verwachtingen, niet superhoog uit. Ik vind de plaat als een masterclass stonergrunge overkomen en mis wel de urgentie achter de creatie ervan, zogezegd. Zo hier en daar hoor ik ook al dan niet bewuste pogingen om Layne Staley te ‘eren’?

Een plaat waarvan ik de mij passende tracks in de like gegooid heb maar dat ik als album niet snel opnieuw op zal zetten itt, bijv, get werk van QofSA.