Skunk Anansie - Smashes & Trashes (2009)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: One Little Indian

1. Charlie Big Potato (5:32)
  2. I Can Dream (3:35)
  3. Hedonism (Just Because You Feel Good) (3:28)
  4. Tear the Place Up (2:59)
  5. Weak (3:33)
  11. Squander (4:29)
  12. Lately (3:55)
  13. Selling Jesus (3:51)
  14. Charity (4:38)
  15. You'll Follow Me Down (4:03)
  16. Twisted [D.Ramirez Remix] * (9:21)
  17. Secretly [Armand van Helden Mix] * (7:41)
  18. I Can Dream (Skreamix) * (4:15)
  19. Charity [High Rankin Remix] * (5:24)
  20. Brazen [Weep) (Perfecto Mix] * (7:15)
  21. I Can Dream [Smokin Jo Presents Trnsstr Remix] * (8:08)
  22. Weak [Paul Woolford Remix - Edit] * (4:08)
  23. Charity [Dekker & Johan Remix - Radio Edit] * (3:29)
  24. Hedonism [Kissy Sell Out Version] * (3:54)
  25. Selling Jesus [Riva Starr Loves the Skunk Rmx] * (6:17)
  26. Because of You [Michel Cleis Remix] * (9:04)
  27. Squander [illAudio Remix] * (5:06)
Skunk Anansie is weer aan het touren en zo pakte ik deze Smashes & Trashes er weer eens bij. En wat een aangename verrassing is dat weer! Hardrock van het hoogste niveau vind je op deze greatest hits verzamelaar uit 2009, met daarop ook nog eens 3 (erg) goede nieuwe nummers. Met name Tear the Place Up is klasse.
De 12 beste singles en nummers van de eerste drie albums zijn fantastisch. Wat een power, wat een dynamiek, wat een schoonheid ook. Perfect neergezet door de band en ijzersterk gezongen door zangeres Skin. Ja, dit is echt een geweldige plaat!

Ik heb ook nog de deLuxe versie met fraai uitvouwbaar artwork en een cd met the best of the remixes + 2 dvd's (Video's & Live, Rare and Unseen). Een aanrader.