Marillion - Made Again (1996)

Label: EMI

1. Splintering Heart (6:32)
  2. Easter (6:27)
  3. No One Can (4:43)
  4. Waiting to Happen (5:09)
  5. Cover My Eyes (4:05)
  6. The Space (6:34)
  7. Hooks in You (3:01)
  8. Beautiful (5:34)
  9. Kayleigh (4:03)
  10. Lavender (4:19)
  11. Afraid of Sunlight (6:54)
  12. King (7:27)
  13. Bridge (3:25)
  14. Living with the Big Lie (6:48)
  15. Runaway (4:46)
  16. Goodbye to All That (0:40)
  17. Wave (1:21)
  18. Mad (1:24)
  19. The Opium Den (2:38)
  20. The Slide (4:09)
  21. Standing in the Swing (2:11)
  22. Hard as Love (6:57)
  23. Hollow Man (4:33)
  24. Alone Again in the Lap of Luxury (6:43)
  25. Now Wash Your Hands (1:15)
  26. Paper Lies (5:33)
  27. Brave (8:39)
  28. The Great Escape (1:17)
  29. The Last of You (2:42)
  30. Falling from the Moon (3:27)
  31. Made Again (5:25)
avatar van Thuurke
Mooie live dubbel CD met op disk 1 de beste nummers van het Steve Hogarth tijdperk en natuurlijk Kayleigh en Lavender en op disk 2 het gehele concept album Brave live nagespeeld. Het lijkt Pink Floyd wel.

avatar van Bulldozer
De nummers die erop staan zijn OK. Ik vind alleen de geluidskwaliteit te wensen overlaten. Het is te vlak en iets doffig. Jammer!

avatar van jellecomicgek72
een prachtige Dubbel Cd van marrilion. Wat raar dat deze zo weinig stemmen heeft .

avatar van rkdev
Erg goede live-plaat van Marillion, waarop duidelijk wordt dat Hogarth zijn plaats dubbel en dwars opgeëisd heeft ! Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat Kayleigh en Lavender het venijn van de Fish-stem missen en daardoor in deze versie minder goed zijn dan bijvoorbeeld Afraid of Sunlight dat werkelijk perfect wordt vertolkt.

En ja wat moet ik zeggen van cd2, waarop mijn favoriete Marillion album op zo'n fantastische wijze live wordt vertolkt ... hulde !

rkdev schreef:
Erg goede live-plaat van Marillion, waarop duidelijk wordt dat Hogarth zijn plaats dubbel en dwars opgeëisd heeft ! Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat Kayleigh en Lavender het venijn in de Fish-stem missen.

Ik vind het geluid niet echt helemaal top (ook niet slecht natuurlijk). Opzich is het verder een prima 2cd. Jammer is dat er uit zoveel verschillende concerten materiaal is gehaald. Ook uit het concert waar ik bij was namelijk vanuit de Rotterdamse Ahoy.

avatar van bikkel2
Alleraardigste liveplaat van Marillion met Steve Hogarth . Het trucje van een albumkant met losse nummers en een concept die op cd2 te vinden is ( Brave dus) deed de band natuurlijk al op The Thieving Macpie .
De losse nummers zijn aardig gekozen als blijf ik Hooks In You , No One Can en Cover My Eyes wat ondermaatse nummers vinden . Nee , dan magistrale uitvoeringen van Splintering Heart , Waiting To happen , The Space en mijn favoriete nummer King . Hier hoor je de kracht van de groep , perfect gebracht .
Brave wordt knap en spannend gebracht maar omdat het concept zo vast staat , luister je eigenlijk naar een goed nagespeelde studioversie . Maar petje af hoe de groep en met name Hogarth ( toch wel zijn plaat ) hier de spanning weet vast te houden .

Ozric Spacefolk
Voor de eindeloze Racket en Front Row releases wat dit het enige liveplaatje van Hogarth-era Marillion.

Door mij letterlijk stuk gedraaid. Bestaand uit meerdere concerten, uit 1992, 1994 en 1995 met een integrale uitvoering van Brave op Cd2.

De versies van de nummers van Holidays in Eden, Afraid of Sunlight en Season's End die hier op staan zijn lekker stevig en klinken zeer goed.

Kayleigh/Lavender had van mij niet gehoeven. Er had wel iets meer van Season's End op gemogen, wat mij betreft.

avatar van daniel1974nl
Deze uitvoering van Brave is een stuk atmospherischer dan the studio opnamer, die toch redelijk kil en koud op mij overkomt. Zeker 'Goodbye To All That' is erg mooi uitgevoerd in het Brave gedeelte. De band was duidelijk van mening dat het de live versie moest worden gedocumenteerd. Zonde dat ik eigenlijk nooit Brave in zijn geheel live heb gezien.

De rest van het album geeft een meer wat doorsnede van het betere Marillion werk, ook al is beter natuurlijk altijd een relatief begrip in deze. De nummers zijn redelijk tot sterk uitgevoerd, en vooral leuk ook dat er wat werk opstaat van hun laatste tour. Kayleigh/Lavender hadden kunnen worden vervangen door wat anders, hetgeen ook zou kunnen gelden voor Cover My Eyes en Hooks In you. The Space en Easter zijn dan weer erg lekker, en hetzelfde geldt voor Splintering Heart. Het was eigenlijk door dit nummer dat ik inzag, hoe mooi Waiting To Happen eigenlijk is. En, dus ging ik terug naar de rest van Holidays In Eden. Aangezien het het enige was in al een beduidend schaars aanbod van live albums werd dit album door vele fans met beide handen aangegrepen. Maar doet nu toch een beetje achterhaald en ondergesneeuwd aan door alle Racket en FRS releases die zouden volgen.

avatar van vigil
Tja de woorden "schaars aanbod" en "live albums" worden vrij weinig meer gebruikt in 1 zin als het Marillion gaat

avatar van musicborst
Kom op Ebay een "Remaster" tegen uit 2011, Sanctuary, 06076 81108-2 volgens de omschrijving.
Is dat werkelijk een Remaster of gewoon een heruitgave? Dat de betreffende versie bestaat heb ik wel bevestigd gezien. Kan er verder geen informatie over vinden op het internet wat betreft de "remaster" en dat vind ik verdacht?! vigil?

avatar van vigil
Volgens mij is dat een (Amerikaanse) reissue en geen remaster

avatar van musicborst
Volgens mij heb jij gelijk...

Ozric Spacefolk
Sanctuary had ook This Strange Engine her-uitgegeven, met bonustracks. Willen schijnbaar ook cashen.

avatar van Twinpeaks
Soms lacht het geluk je toe . Ik vond twee weken geleden in een aftandse kringloopwinkel 17 Marillion cd's in perfecte staat voor net aan 20 euro . Waaronder deze . Ideaal om een inhaalslag te maken en tot de conclusie te komen wat ik al die jaren had laten liggen. Intensief geluisterd de afgelopen dagen en mijn enthousiasme neemt steeds meer de overhand . Mooie plaat al is het geluid soms wat doffig . Brave als studioplaat neemt voor mij wat langer de tijd om goed te kunnen beoordelen en dus deze live uitvoering ook. Het vergt voor mij wat meer "moeite" om het op zijn plaats te krijgen , maar ik geef zeker niet op. Een beoordeling geven op basis van alleen cd 1 doe ik dus ook niet ,maar ik ben wel zeer in mijn nopjes met deze ontdekking .To Be Continued.......