Arcade Fire - Arcade Fire (2003)

Canada
Uitgebracht in eigen beheer

1. Old Flame (3:55)
  2. I'm Sleeping in a Submarine (2:46)
  3. No Cars Go (6:00)
  4. The Woodlands National Anthem (3:56)
  5. My Heart Is an Apple (4:25)
  6. Headlights Look Like Diamonds (4:22)
  7. Vampire / Forest Fire (7:13)
Is dit een officieel album of een EP? Van wat ik heb begrepen is Funeral namelijk hun debuutalbum..

JonnieBrasco
Officiële EP

Mag ook

Leuke EP, zwerft ergens tussen de 3,5 en 4 in voorlopig. Het mist wel een beetje de drive van Funeral, maar het is zeker de moeite waard. Hopelijk verkopen ze deze vanavond, ik wil hem wel graag hebben.

herman schreef:

Hopelijk verkopen ze deze vanavond, ik wil hem wel graag hebben.

Dat moet dan vast en zeker gelukt zijn, want ze hadden hem (ik heb hem overigens toch maar laten liggen).

Ik heb hem maar mee genomen. Kunnen mijn mp3s de vuilnisbak in...

geweldig eptje, met voorsprong het beste dat ik in huis heb. persoonlijk zit ik in serieuze tweestrijd of het debuutalbum nu beter is...

*Laura*
Zeer fijne EP, al is het debuutalbum toch nog wel wat completer. Ik ben toch blij dat ik 'em in huis heb gehaald!

Deze cd vind ik zelf nog beter dan funeral. Ik vind de liedjes op funeral op zich allemaal wel goed, maar wat uitéénlopend qua stijl en eigenlijk slecht gerangschikt. Hier is de cohesiekracht subliem en speelt deze cd als één geheel. The Woodland National Anthem is momenteel mijn absolute favoriet. Zalige groep!

avatar van Jumperjack
Naar mijn mening een aankondiging voor war later zou volgen, het fantastische album "Funeral". Toch is zijn ook de nummers op deze EP allen van hoog niveau. Ik vind alleen Win Butler's stem hier af en toe op David Byrne lijken.
Nu maar wachten op het nieuwe album.

*Laura*
No Cars Go is prachtig!

avatar van miak
Erg goede EP. Maar Funeral was toch net even beter en weet mij meer te pakken met zijn sound.

avatar van Tsjo-Wi
Goede EP dit! Doet zeker niet veel onder voor Funeral. Maar ik vind het wel jammer dat die vrouw nu nog veel vaker te horen is dan op Funeral, wat zingt zij verschrikkelijk! Maar het is toch leuke muziek.

avatar van HiLL
Tsjo-Wi schreef:

Heerlijk dat juist zij te horen is, wat een emotie zit er toch in haar stem. Kan er geen genoeg van krijgen, dat bijna valse gebrul van d'r! I love herrrr! De EP is toch wel erg leuk, staan wat mooie stukjes op. 3,5*

Bijna mooier dan het album wat erop volgde (maar nog niet helemaal). 4,5*

I'm Sleeping in a Submarine, Headlights look like diamonds en de vroege versie van No Cars Go zijn briljant.

Ik vind dat deze EP niet in de buurt komt van hun beide albums. Dat geeft ook niet, dit was hun debuut.
Half geslaagd (zie de tracks hierboven door D-Ark genoemd), half minder geslaagd. Je hoort toch duidelijk dat ze nog veel experimenteren. Dat komt er op de reguliere albums beter uit. Maar ja, die zijn dan ook briljant.

Inmiddels na een paar keer luisteren waardeer ik dit debuut net zo als hun reguliere 2 albums. Het zijn heel persoonlijk getinte trieste verhalen wat je in (een aantal van) de nummers terug hoort. De muziek hoort daarbij. Op de koptelefoon klonk het helemaal mooi: verhoogd van 3,5 naar 4,5*

Ik heb overigens een hele fraaie digipak met uitvouwbare teksten / tekeningen. Zeer de moeite waard.

avatar van sq
sq
Echt een lekker plaat hoor; nooit gedacht dat deze zo goed zou zijn, waarom hoor je er niet meer over?

*Laura* schreef:
No Cars Go is prachtig!

Inderdaad, maar of ik deze nu beter vind dan de versie op Neon Bible weet ik eerlijk gezegd niet (ik neig toch naar de Neon Bible versie).

avatar van LennartDG
Deze EP vond ik - verbazingwekkend genoeg - echt ondermaats. De zang valt over de gehele lijn vals te noemen, en werkt bijna de volle 32 minuten lang enorm storend. De nummers zelf zijn ook niet echt speciaal.. Sommige liedjes zijn op zich wel goed geschreven (vooral Vampire / Forest Fire dan), maar zouden beter tot hun recht komen in een re-issue! Misschien is een herluisterbeurt wel nodig, maar tot nu toe blijf ik bij 2.5*

avatar van blonde redhead
Dat tegen het valse aan vind ik juist wel wat hebben. Eigenlijk luister ik deze arcade fire plaat toch het meest. Omdat hij mij het meest direct overkomt. Heerlijke ep en toen moest al bekend zijn dat deze band niet klein zou blijven.

avatar van StuF
blonde redhead schreef:
Dat tegen het valse aan vind ik juist wel wat hebben.

ik ook, dit durf ik tenminste nog eens mee te zingen

avatar van Cor
Cor
De eerste tonen van Arcade Fire. Het talent spat er al vanaf, maar het is nog wel een stukje verwijderd van 'Funeral' of - recenter - 'The Suburbs'. De eerste en laatste track zijn al zeer goed en de kale demoversie van 'No Cars Go' mag er ook al zijn, al komt de song pas tot volle wasdom op 'Neon Bible', door het massievere geluid en de prachtige chorus aan het einde. De rest van de plaat laat aardig nummers horen, maar nog niet de virtuositeit van het latere werk.

avatar van Whisper
EP weer opnieuw ondekt, maar toch weer erg mooi. Vooral Old flame en Headlights look like diamonds.

avatar van Mat_
No cars go is een prachtig nummer, de rest haalt jammer genoeg nergens dat niveau. Sommige nummers( Woodland Anthem en Vampire) zijn zelfs ronduit saai.
Maar je hoort toch meteen dat enorme talent en potentieel, hetgeen op Funeral al enkele geweldige nummers oplevert

avatar van kobe bryant fan
Mooie EP maar je merkt toch dat dit hun debuut is. Maar dat geeft zeker niet want deze EP klinkt zeer fris en jeugdig. Mijn twee favorieten zijn: No Cars Go en Vampire / Forest Fire vooral de laatst genoemde is zeer sterk.

avatar van Gloeilamp
Ik vind het zelf ook iets minder dan de albums, maar No Cars Go is een prachtig nummer

avatar van willymeuf
Wouw, wat is 'The Woodland National Anthem' een geweldig nummer! Kende EP'tje al wel een poosje, en draaide het ook regelmatig, maar ontdekte vanmorgen opeens wat een pareltje het nummer 'The Woodland National Anthem' is. Enige nadeel aan het nummer is dat je niet kunt meezingen, ten minste, ik niet!

De rest van de EP is ook prima, met No Cars Go als tweede nummer. Voor de rest zit er niet zoveel verschil in. Normaal zou ik het een 3.5 geven, maar door het geweldige nummer The Woodland National Anthem komt hij op een krappe 4*.

avatar van IllumSphere
Ik weet niet of ik dit als het debuut mag zien van Arcade Fire of niet, maar één ding is duidelijk : ze doen het al in vanaf het begin goed. Het klinkt allemaal goed en ik ergerde me aan iets. Maar omdat ik het volgende album uit hun catalogus een hoger cijfer ga geven, perk ik mijn enthousiasme in en geef ik dit album een vier.