The Killers - Live from the Royal Albert Hall (2009)

Label: Island

1. Human (5:29)
  2. This Is Your Life (3:38)
  3. Somebody Told Me (3:21)
  4. The World We Live In (4:24)
  5. I Can't Stay (4:51)
  6. Bling (Confession of a King) (6:28)
  7. Shadowplay (4:04)
  8. Smile Like You Mean It (4:18)
  9. Losing Touch (4:10)
  10. Spaceman (5:24)
  11. A Dustland Fairytale (4:57)
  12. Sam's Town (4:03)
  13. Read My Mind (4:22)
  14. Mr. Brightside (3:53)
  15. All These Things That I've Done (5:55)
  16. Jenny Was a Friend of Mine (4:27)
  17. When You Were Young (4:43)
avatar van Bruce Almighty
Erg benieuwd

avatar van Yamato
Lag bij Fame al in de schappen, bijna een week te vroeg. Mij hoor je niet klagen. De DVD vond ik als fan van The Killers echt geweldig, heb ze helaas nog nooit live gezien maar de DVD was alvast een prachtig voorproefje. Vanavond de CD beluisteren en dan ga ik een stem uitbrengen, op basis van de DVD voorspel ik alvast een 4+.

EDIT: Zojuist beluisterd, klinkt allemaal wel lekker maar helaas is het minder goed dan de DVD. Het publiek vind ik bij dit optreden een bepalende factor door de massale zang die bij nummers als All These Things That I've Done (I've got soul, but I'm not a soldier!) en Spaceman (Oh oh oh-oh oh oh oh-oh-oh-oh) uitstekend uitpakt. Waar je op de DVD het publiek wel goed hoort is het op de CD vaak slecht of niet te horen. Verder is alle 'conversatie' die Brandon Flowers met het publiek heeft eruit geknipt, ik weet ook niet of dat überhaupt werkt op een CD dus wat dat betreft is het er misschien met recht uitgeknipt maar ik vond het op de DVD wel erg leuk dus het betekent voor mij wel een stapje terug t.o.v. de DVD. Desalniettemin klinkt het allemaal toch erg goed. Ook de setlist vind ik uitstekend gekozen, alle favorieten komen wel zo'n beetje voorbij. 4,0*

avatar van djarend
Hoezo week te vroeg ? ik heb hem ook in de winkel liggen, komt officieel morgen (6-11) uit in NL, in USA paar dagen eerder, heb dus ook de USA versie in huis.(dvd is regiovrij dus geen probleem) Ben nu naar de DVD aan het luisteren (en af en toe even aan het kijken, ben aan het werk) en die is geweldig, prima beeld en supergeluid en toffe nummers. De cd draai ik nog niet, maar is dus blijbaar anders als ik bovenstaande lees. Overigens ben ik wel blij met een cd waar ze minder publiek laten horen en geouwehoer, zal eens vergelijken

avatar van Yamato
Ja, normaal heb ik het ook niet zo heel erg op publiek op live-cd's maar ik vind het toch wel heel tof als pak em beet 10000 man heel hard 'I've got soul but I'm not a soldier' zingt. Dat klinkt beter dan een soort stilte waarvan je je afvraagt waarom Brandon Flowers niets zingt. Volgens mij heb ik overigens gewoon de Nederlandse versie.

avatar van djarend
ja, da's waar, dat is heel tof, maar staat dus niet op cd zo ? heb hem nog niet gedraaid, zo eens ff doen, zou haast niet kunnen dat NL versie is want in NL krijgen alle winkels tegelijk de voorraad,.... maar dat kan je zien aan achterkant, als USA versie is dan staat er een klein logootje met FBI anti-piracy warning, als dat niet zo is heb je NL versie en is Fame in overtreding geweest want als ze hem al wel gehad zouden hebben van Universal NL mogen ze hem pas vrijdag 6-11 verkopen.... maar goed ik houd me ook niet aan die regel sterker, heb dus wel een aantal uit USA

Ok, ik heb dit schijfje ook even ter ore genomen. Ik ben deze zomer veel naar festivals en concerten geweest, ja het was een topjaar. De Killers heb ik eerst in de Heineken Music Hall en daarna op Rock Werchter gezien. In de HMH waren ze goed, maar was het publiek wat lafjes. Op Werchter ging iedereen helemaal los en de Killers was voor mij het hoogtepunt. Ik vind het altijd leuk om te checken hoe mensen zo'n festival ervaren, dus vraag ik dan random een beetje om me heen wat anderen de absolute climax vonden. Veel noemden ook de Killers. Terugkijkend op de hele zomer durf ik zelfs de conclusie te trekken dat dat concert op RW mij het beste gevoel heeft gegeven. Echt briljant, euforisch.

Dus, behoorlijk benieuwd hiernaar. En als ik het hoor denk ik: jezus, ik heb beide concerten niet gehoord dat Brandon Flowers zo'n baggerstem heeft live. De critici hebben toch gelijk! Best leuk hoor, om een live record te hebben. Maar geef mij toch maar de originele albums, daar vind ik zijn stem namelijk echt fantastisch.

spherepeer
Lekker hoor. Ik vond ze live op Rock Werchter ook erg goed, zeker een aanrader om een keer te bezoeken

Zit nu naar de DVD te kijken en ik kan die grote smile maar niet wegkrijgen. Dit is steengoed en supergaaf! Op Pinkpop vond ik ze al overtuigend: "ze kunnen wel wat"...
Maar dit is van de bovenste plank. Live lijken de liedjes nog beter tot hun recht te komen.
Zag op allerlei Engelse sites al reviews staan die de band helemaal de hemel in prijzen. Vijf sterren uit vijf, een 9,5... En ik moet daar wel in meegaan. Maar of het nu echt de beste live concertregistratie sinds Elvis op Hawaii, zoals ergens werd beweerd???

avatar van wvv89
Wat een live dvd zeg. Super dit. Ik moest voordat ik deze dvd heb gezien niks van Bling (Confession of a King) hebben. Dat was altijd zo'n oversla nummer, maar na het nummer op de dvd te hebben gezien. Geweldig!

De rest natuurlijk ook (van Enterlude tot When We Were Young). Tijd geleden dat ik zo'n goede muziek dvd hebben gezien.

avatar van platedraaier
Dit is zoóó lekker. Wat een heerlijke muziek maken deze gasten zeg. Ik kan het niet goed omschrijven, maar dit is gewoon "wow". Vooral "live" komen de nummers er goed uit. Eén van de beste platen van 2009.

Geweldige Live plaat,
Hup, op het "kerstlijstje"

Geweldige Live plaat"

Helemaal mee eens;)

Coldplaying schreef:
Hup, op het "kerstlijstje"

Das nog een maand wachten... Houd jij dat vol dan?!?

stoepkrijt schreef:

Helemaal mee eens;)

Das nog een maand wachten... Houd jij dat vol dan?!?

Ik heb m per ongeluk al gedownload, dus kan ik er zo van genieten en dan de officiële versie met kerst in mn dvdspeler douwen

Ik geef je groot gelijk

avatar van Braam502
Deze zomer heb ik de Killers voor het eerst live gezien op Pinkpop. Het kon alle kanten op bedacht ik mezelf vantevoren. Of het is heel goed of ze zakken finaal door het ijs.

Het was met stip het eerste, energiek sterk optreden en goed voorproefje voor The Boss!

Toen ik deze CD luisterde waren de verwachtingen dan ook hooggespannen.

Deze verwachtingen maken The Killers op cd niet helemaal waar (de DVD nog niet gezien). Het is allemaal wel goed, liedjes worden goed gespeeld en Brandon Flowers blijft een showman en weet het publiek op te zwepen, maar ik wordt er niet door gegrepen. Op CD hoor ik veel storende achtergrond - ruis en publiek waardoor de muziek zompig de stereo uitkomt. Ook worden de songs in de versie gespeeld die op de albums staan zonder extra's.

Ik kan mezelf echter voorstellen dat als je er bij bent geweest in The Royal Albert Hall het een geweldig optreden moet zijn geweest..... echt een gevalletje, had je bij moeten zijn!

Zeertjuh
Na het luisteren van de cd ben ik heel erg benieuwd hoe de dvd is.

avatar van Pinsnider
Vintet een retestrak optreden, maar op de manier waarop het is opgenomen vind ik het weinig toevoegen aan de studioversies. Vooral de Day & Age nummers klinken me te veel 1 op 1. Maar ach, een Grootste Successen plaat van deze heren gaat er op deze manier natuurlijk wel in als koek...

Braam502 schreef:
Deze zomer heb ik de Killers voor het eerst live gezien op Pinkpop.... Toen ik deze CD luisterde waren de verwachtingen dan ook hooggespannen.

Deze verwachtingen maken The Killers op cd niet helemaal waar ... Het is allemaal wel goed, liedjes worden goed gespeeld... , maar ik wordt er niet door gegrepen.

De cd valt mij toch ook wat tegen. Beetje vlakke bedoening: ik mis de live 'spark'. Je wordt er inderdaad niet door gegrepen. En ze waren nog wel zo goed op Pinkpop (ook via de tv). Het is inderdaad opgenomen als een soort studioversie, helemaal plat geproduceerd. Jammer hoor: gemiste kans!

Uitzondering: Sam's Town (acoustic): zo moet het dus. Wat andere arrangementen, extra instrumenten (mooie viool!) en lekker veel dynamiek. Dat is goede live muziek.

avatar van hansjuvefan
Deze DVD hebben ze op TMF of MTV getoond. Ik denk eergisteren of zoiets. Toch wel een mooie show hoor, niettemin ik geen echt grote fan ben van The Killers. Dit is dus zeker een aanrader voor de fans!

avatar van Oldfart
Yamato schreef: maar ik vind het toch wel heel tof als pak em beet 10000 man heel hard 'I've got soul but I'm not a soldier' zingt.
.........hmm, een beetje overdreven:

It was originally designed with a capacity for 8,000 people and has accommodated as many as 9,000 (although modern safety restrictions mean that the maximum permitted capacity is now 5,544 including standing in the Gallery).

maar je verwarring komt waarschijnlijk door de beroerde akoestiek van het gebouw, waardoor het klinkt of het dubbele aantal aanwezig is.

Nieuwstad
wat een verschrikkelijk geluid, snap niet dat mensen hier naar kunnen luisteren..

avatar van hansjuvefan
Nieuwstad schreef:

Verschrikkelijk geluid? Op tv was het geluid juist fantastisch!

JanBetonde2e
Als niet live-album kon ik geen album kiezen om in mijn top 10 te zetten, maar nu alle toppers bij elkaar zitten is de keus niet zo moeilijk meer, elk album van The Killers heeft wel een aantal liedjes die ik zelf niet om aan te horen vind, maar dit is een mooi alternatief, en het is nog live ook! er hadden alleen misschien nog 2 of 3 liedjes bij gemoeten, dan was het perfect geweest voor mij, A Dustland Fairytale is dit album/live album voor mij.

avatar van baafeurus
kan iemand mij vertellen wanneer er weer een concert in nederland komt van The Killers? dit is namelijk écht mijn lievelingsband! ik snap ook niet waarom mensen zeggen dat Brandon geen mooie stem heeft

ik ben nog nooit naar een concert geweest, en wil dat graag eens doen

JanBetonde2e
Voorlopig niet, momenteel zijn ze allemaal aan het genieten van een verdiende vakantie, zo heb ik gehoord, en dan gaan ze weer beginnen aan een nieuw album, dus pas als die uit komt, zullen ze weer gaan touren, en je moet er echt een keer bij zijn, want alles aan The Killers is verbeterd, vergeleken met een aantal jaar geleden

avatar van Jumperjack
Ik heb een heleboel Live muziek DVD,s , dit is de beste daarvan. Ik vond The Killers altijd al goed, maat slaat alles, wat een geweldige show. Compleet uit m'n plaat.

avatar van stoepkrijt
Jammer dat For Reasons Unknown niet op de cd staat. Staat namelijk wel op de dvd, wat een fantastische uitvoering!

stoepkrijt schreef:

inderdaad! er waarschijnlijk afgehaald vanwege het lang uitgesponnen tussenstuk, maar dat maakt het nummer net beter vind ik.

Voor de rest erg goede livedvd (leg ik wel veel meer op dan de bijhorende cd), zakt halverwege wel wat in maar vanaf Read My Mind wordt en blijft ie geniaal!

avatar van barrett
Ik zag net de live opnames van dit album op de zender Acht.... Wat zijn die mannen toch echte preformers, Brandon Flowers doet mij van tijd tot tijd wat aan een jonge Springsteen denken. De manier en het enthousiasme waarmee hij het publiek bespeelt toont echt de klasse van de band/ zanger...

avatar van gukker
Erg goede live-registratie. De CD is erg lekker om naar te luisteren. Flowers zingt goed (wat hij helaas niet op elk optreden doet) en het instrumentale gedeelte is retestrak gespeeld. The Killers bewijzen hiermee stuk voor stuk goede muzikanten te zijn.

De DVD vind ik nog beter. Het hele optreden staat erop (maar liefst 2 uur). De beeldmix zit erg mooi in elkaar en het is allemaal haarscherp gefilmt. The Killers performen geweldig - Jammer dat ik er niet bij was.