Carlos Santana - Havana Moon (1983)

Mexico
Label: Columbia

1. Watch Your Step (4:02)
  2. Lightnin' (3:51)
  3. Who Do You Love (2:55)
  4. Mudbone (5:52)
  5. One with You (5:14)
  6. Ecuador (1:10)
  7. Tales of Kilimanjaro (4:51)
  8. Havana Moon (4:09)
  9. Daughter of the Night (4:19)
  10. They All Went to Mexico (4:48)
  11. Vereda Tropical (4:57)
avatar van Thuurke
Mooie plaat, alleen jammer dat "They all went to Mexico" erop staat, het overbekende duet met Willie Nelson. Dit nummer verpest de gehele sfeer op deze plaat, dat latin met blues mengt.

avatar van Snakeskin
plaat die volkomen genegeerd is totdat "They all went to Mexico"op single verscheen. Leuke plaat.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Een zijstap voor mij want ik ben niet zo vertrouwd met dit "genre", een stap ook in het redelijk bekende want de naam Carlos Santana ken ik wel: ik kan er van genieten, ideaal voor 's morgens, de douche in, huisje beetje aan de kant doen en de krant lezen met een dampende kop koffie. They All Went to Mexico is voor mij het opvallendste nummer op deze plaat, maar dan in negatieve zin.

avatar van pintjebier

Ik ben dan weer net op zoek naar deze plaat vanwege het door Willie Nelson gezongen nummer.

avatar van musician
Op zich wel heel weinig stemmen en berichten bij dit specifieke album van Santana. Daar was ik dan uiteraard de afgelopen jaren zelf ook schuldig aan.

Santana gooide het eens over een iets andere boeg. Werkte samen met Booker T (Jones) en The Fabulous Thunderbirds.
De poging op zich is moedig en het uiteindelijke resultaat wil ik dan wel een ruime voldoende geven.

Santana zakt, vanuit de VS bekeken, behoorlijk af naar het zuiden en zuigt de muzikale invloeden daar van op, verwerkt het in het verder bekende repertoire.

Havana Moon levert een nieuw palet op aan klanken, een dusdanig onderscheid dat het ook niet als een Santana album werd uitgebracht maar als een Carlos Santana album. Noem het een solo cd. De nummers zijn veelal geschreven door anderen, ook al niet des Santanas.
Wel zijn de ritmesectie van de Santana band en zanger Greg Walker aanwezig.

Het kent een aantal fraaie momenten, bijvoorbeeld het ook veel te korte Ecuador. Bepaalde momenten zoals One with you, Tales of Kilimanjaro, doen dan weer denken aan een album als Caravanserai.

En dan praat je toch over het betere werk van Santana. In zijn geheel dus geen slecht album, ja dat nummer met Willie Nelson had beter achterwege kunnen blijven.

WPE
Een album waarbij ik gemengde gevoelens heb. Er staan een paar prachtige nummers op (overigens wel covers), maar ook een paar duidelijk mindere. En inderdaad "They all Went to Mexico" is daar een goed voorbeeld van, echt een walgelijk nummer...brrr...
Ook het nummer Vereda Tropical, wat door papsie gezongen wordt kan ik niet echt waarderen. Maar dat wordt dan weer ruimschoots goedgemaakt door oa watch your step, who do you love, lightning Havana Moon en Daughter of the Night. Tales of Kilimanjaro is ook aardig, die vind je ook nog terug op Zebop.

avatar van goldendream
Het verval was al een tijdje ingezet, maar vanaf 1983 is het totaal. Dit album bevat nog één pareltje: 'Tales of Kilimanjaro'. Laat dat nu net een nummer zijn dat al verschenen was op een ouder album. De zang is flauw, de nummers zoutloos. Zelfs het gitaarspel van Santana kan dit zinkende schip niet redden. Toch vrees ik dat de bodem pas bereikt wordt met 'Supernatural', waar de brave man zich verlaagt om zelfs met rapperkes samen te werken. Kan je nog lager zinken? Neen.
Tja. 1,5 sterren. Toch niet minder, hij is ten slotte geen rapper geworden.

avatar van goldendream
Een nieuwe luisterbeurt maakt me wat milder. Een halfje erbij (2 sterren), maar de onvoldoende blijft.

avatar van Brutus
Ik vind dit zijn beste solo plaat. Het swingt de pan uit. Op het nummer met Willie Nelson, speelt Carlos toch wel een fijn stukje gitaar.

avatar van Zwaagje
goldendream schreef:

Ik heb met terugwerkende kracht heel wat berichtjes gelezen die je bij veel albums van Santana plaatst. In dat opzicht kan je het mild noemen, maar in mijn ogen is een 2,0 stem dat niet. Daarnaast ben ik het vaak niet met je eens. Het album ligt nu na vele jaren in de kast weer eens op de draaitafel en slecht is dit album niet. Het kan hoogstens je smaak niet zijn, maar er wordt goed gemusiceerd, inclusief fijne percussie. Ook de nummers zijn niet slecht, hoogstens wat onsamenhangend. Je weet me nergens te overtuigen van je mening; ik hoor iets heel anders.

avatar van habada
Heel fijne van carlos
Kennelijk solo maar echt wel met fijne latin band
1 van mijn favorieten incl santana albums!

avatar van Queebus
Prachtig sfeervolle album van Carlos Santana. Zijn gitaarwerk is weer van de bovenste plank, de nummers zijn top, ja ook die met Willie Nelson! Een album met veel afwisseling die best wat meer waardering verdient.