Delphic - Acolyte (2010)

8. Counterpoint (6:18)
  9. Ephemera (1:56)
  10. Remain (6:33)
avatar van Rhythm & Poetry
Dit album valt vies tegen, ik zag die prachtige cover en ook het genreaanduiding leek me wel wat. Daar kwamen ook nog eens de positieve reacties bij en dus ben ik dit album gaan beluisteren. Maar ik vind het een zeer matige plaat: weinig boeiende electronica - het ligt heel erg simpel in het gehoor - en matige zang. Een ruime onvoldoende voor Acolyte van mijn kant.

Ddk
Eerste luisterbeurt valt mij ook tegen. Is een beetje hetzelfde als ik bij the big pink's brief history of love had; alleen de singles zijn echt interessant en vernieuwend..
O als dit hele album toch het niveau had van doubt en counterpoint :' (

Ik ben het hier gedeeltelijk mee eens. Eerste luisterbeurt valt wat tegen als je sommige reacties hier hebt gelezen voordat je het geheel hebt gehoord. Er zitten echter genoeg ( zeer ) positieve dingen tussen! 3* om mee te beginnen, morgen weer een luisterbeurt!

"Acolyte" is een geweldig nummer! Voor de rest een redelijke plaat, maar zal niet in mijn top van dit jaar geraken.

Magick1
3de in de BBC Sound of '10. Meer dan terechte hype

avatar van MusicFreak
Ik vind die nieuwe single Doubt en This Momentary wel goede nummers. Centerpoint is alweer een stuk minder en ik denk niet dat ik dit een heel album leuk zal vinden..

avatar van Dorstlesser
Ik moet zeggen dat ik het wel erg lekker vind klinken op het eerste gehoor. Binnenkort heb ik echt een mening. Productie is gladjes, zeer toegankelijk maar op de top van de golf. Het lijk van trance wordt opgegraven, in een jurk gestoken en onder stroom gezet, zo klinkt het.

avatar van Yamato
Sorry, maar daar kan ik me niets bij voorstellen. Misschien moet je wat minder origineel zijn en in plaats daarvan een treffende vergelijking plaatsen die wél tot de verbeelding spreekt.

Vind het echt een heerlijk album!
Krijg hem waarschijnlijk dinsdag binnen, misschien gesigneerd! was een actie op Play.com.

De verwachtingen waren hoog voor de vier heren uit Manchester, die met hun indieband Delphic eerder dit jaar al twee singles hebben uitgebracht. Dat er vergelijkingen worden gemaakt met New Order, de in de jaren '80 zeer succesvolle band uit Manchester, is niet verrassend. Counterpoint lijkt deels geïnspireerd op deze new wave band net als de nieuwe single Doubt. Maar een slechte ripoff van deze band is Delphic niet, in tegenstelling, ze produceren een eigen geluid en maken de hoge verwachtingen helemaal waar met hun eerste album. Het album, dat rustig opent met Clarion Call, is een must-have voor techno-liefhebbers. Erwin Pearson, de in Berlijn wonende DJ, is de producer van dit album, en de in de Duitse hoofdstad bruizende techno is te horen in vrijwel elk nummer. Het titelnummer van Acolyte heeft een prachtige opbouw, waarbij ambient wordt gevolgd door een stevige beat, zonder dat dit geforceerd klinkt. Dat laatste is knap, omdat veel biepjes en sfeerwisselingen er toe kan leiden dat het niet meer als een geheel klinkt, wat een plaat geen goed doet. Deze nummers klinken wel als geheel en hebben veel hitpotentie, Counterpoint, This Momentary en Doubt zijn nu al op single uitgebracht, Red Lights, kan wat mij betreft volgen. Het moet een uitzonderlijk vruchtbaar muzikaal jaar worden, wil dit album niet hoog eindigen in mijn eindejaarslijstje.

ForMusicOnly

Magick1
grotendeels mee eens, maar Halcyon heeft ook heel wat hitpotentie. En toen ze optraden bij Jools Holland speelden ze Doubt en Halcyon.

Naar mijn idee jatten ze best veel van Klaxons, die hadden alleen een heel album vol hits... Verder vind ik Counterpoint er echt wel uitschieten. Prima albumpje verder.

avatar van Petterson
Destijds in het voorprogramma van Bloc Party gezien. Was best leuk, dus ook wel benieuwd naar dit album .

BPDD
Modknipje

Ik merk dat ik 'Acolyte' steeds minder opzet, de houdbaarheid van nummers als 'Clarion Call' en 'Halcyon' blijkt beperkt te zijn.
Delphic blijft echter een veelbelovend bandje,in afwachting van het volgende album ga ik maar eens bijpraten met Ome Jaap.

avatar van VanDeGriend
Off topic berichten verwijderd

avatar van KampF
Vet album! Ik lees Klaxons maar ik dacht eerder aan Cut Copy. Nummer 5, Acolyte vond ik direct episch.

avatar van Marsvin
Goed tot heel goed album vind ik ! Ga hem veel op zetten geloof ik .

Top 3: Clarion Call, Acolyte, Doubt
Flop: Ephemera en mss Remains

avatar van djarend
Verwachte er veel van door berichten op deze site, maar valt met toch tegen, Vooral de zang vind ik erg matig, daardoor is Halcyon misschien wel het beste nummer, daar wordt niet in gezongen. Slecht is de plaat zeker niet, maar om nu te jubelen, nee

BPDD
djarend schreef:

Als mierenneuker zijnde moet ik je hier toch even verbeteren.
In 'Halcyon' wordt wel degelijk gezongen, waarschijnlijk bedoel je de instrumentale titeltrack 'Acolyte' .

avatar van djarend
U heeft helemaal gelijk, en da's geen mierenneuken , prima dat je het zegt.

avatar van Yamato
De titeltrack, Acolyte, heeft bij vlagen wel wat weg van de EP No Way Down van Air France.

Het klinkt voor mij echt als alternatieve muziek voor breezer mensen... maar goed dat is mijn mening.

avatar van Dorstlesser
'Alternatieve muziek', wat moet ik me daar eigenlijk bij voorstellen? Dat vraag ik me al sinds m'n 14e af

avatar van Yamato
Afwijkend van de standaard, omdat er nog maar heel weinig voldoet aan de standaard is het echter een onzinterm eigenlijk.

Er staat trouwens een nieuwe gratis te downloaden 4-track EP op de site van Delphic, je hoeft je alleen in te schrijven voor hun nieuwsbrief. O.a. met remixen van Phoenix en Everything Everything.

My point exactly

Bedankt voor de tip overigens.

Alternatieve muziek is ook meer een stroming uit de jaren '90, toen was er namelijk nog wel een dominante mainstream. Nu is dat allang niet meer zo...

herman schreef:

Mah ja, afwijkend van de mainstream dan ofzo. Maar ja nog steeds vindt ik het drie keer niks.

avatar van VanDeGriend
Off topic berichten verwijderd

Ik hou het voorlopig op 2,5 - ik heb het album gekocht nadat ik 'Doubt' had gehoord, maar nu vind ik dat nummer vreemd genoeg bijna vervelend. De productie van het gehele plaatje is zeer knap, maar er blijft te weinig hangen. Ik geef hem nog een aantal luisterbeurten, misschien stel ik m'n mening nog bij.

avatar van Pinsnider
Zo af en toe plemp ik mijn iepotje vol met nieuwe platen en zo af en toe word ik dan meteen bij de eerste tonen van een mij volstrekt onbekende plaat gegrepen. Bij deze was het eindelijk weer eens zover. Wat een lekkere plaat na de eerste luisterbeurt!! Ik kan me voorstellen dat meerdere mensen hier enthousiast over worden, want hij valt naar mijn mening precies in de huidige muziek-mode (al moet ik op dit forum altijd oppassen met dit soort termen, maar u begrijpt hopelijk wat ik bedoel). later maar eens een stem, maar voor nu: LEUK!!!