menu

Doe Maar - Hees van Ahoy (2000)

mijn stem
3,49 (80)
80 stemmen

Nederland
Pop / Ska
Label: V2

 1. Doe Maar Net Alsof (4:54)
 2. Zoek het Zelf Maar Uit (3:53)
 3. Praatje (0:32)
 4. Alles Doet het Nog (4:10)
 5. Radeloos (6:37)
 6. Praatje (0:35)
 7. Belle Helene (3:05)
 8. Overspel (5:42)
 9. Nachtzuster (3:56)
 10. Praatje (0:25)
 11. Hetzelfde Meisje (3:13)
 12. 1 Nacht Alleen (5:12)
 13. Ok (3:41)
 14. Heroine (3:04)
 15. Pa (4:54)
 16. Is Dit Alles (6:38)
 17. Watje (3:22)
 18. Praatje (0:42)
 19. Dansen Met Alice (2:58)
 20. Tijd Genoeg (4:30)
 21. Doris Day (3:50)
 22. Klaar (6:33)
 23. Praatje (0:51)
 24. Je Loopt Je Lul Achterna (9:37)
 25. Praatje (0:27)
 26. Sinds 1 Dag of 2 (3:52)
 27. Smoorverliefd (4:13)
 28. Bij Elkaar (3:31)
 29. De Bom (4:13)
totale tijdsduur: 1:49:10
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,5
Ook ik kon het niet laten om er naar toe te gaan: de melancholie naar je jeugdjaren blijkt dan toch erg sterk te zijn.
Op mijn 12e, 13e heb ik ze nooit live gezien (en gezien de taferelen toen maar goed ook ), dus dit was een inhaalslag op mijn 30e.
Deze cd heb ik niet meer gekocht, de herinneringen aan het concert zijn voldoende. De titel is wel helemaal raak: want ik heb ook hartstochtelijk mee staan bleren. En ik moet zeggen dat ze hun vakmanschap nog eens goed bewezen. Wat me vooral opviel was dat het publiek voor 50 % uit mannen bestond. Zouden die allemaal mee hebben moeten gaan van hun vrouw / vriendin ?

avatar van bonothecat
3,0
Ik heb ze in mijn jeugd niet gezien (mijn vriendje mocht niet meer van zijn ouders, er vielen te veel mensen flauw...dus ben ik ook maar niet gegaan) en in ahoy heb ik ze ook gemist. Ik ga wel naar het volgende reunie concert....zal ik aERodynamIC ook wel weer tegen komen

avatar van aERodynamIC
3,5
bonothecat schreef:
zal ik aERodynamIC ook wel weer tegen komen


Weer ? Heb ik iets gemist nu ?

Ik denk niet dat er ooit nog een concert van ze zal komen. Ze hebben nu goed geld verdiend aan dat reunie avontuur, en dat vind ik terecht. Uit hun hoogtijdagen schijnen ze niet echt veel overgehouden te hebben. Ik denk niet dat er nu dus nog een reden is om het nog eens te doen. Het is zoals ze zelf zeggen KLAAR.

4,0
Ook ik was een van de aanwezigen tijdens het reunie-concert. Eigenwijs als ik was ben ik Doe Maar pas gaan waarderen toen ze al lang en breed uit elkaar waren, maar na dit concert was mijn laatste beetje twijfel verdwenen (beter laat dan nooit). Briljante muziekanten, tijdloze neder-reggae (om maar eens een niet betaand sub-genre in het leven te roepen) Persoonlijk favorieten: Doe maar net alsof, Radeloos, Dansen met Alice en Je loopt je lul achterna. ****

avatar van Nicolage Rico
Hier nog één die naar één van deze concerten is geweest. Was een erg leuk concert. Ze hebben wel kwaliteit ingeleverd in al die jaren, maar dat was geen ramp. Ze kregen Ahoy wel plat met het nummer "Belle Helene".

Ik heb de dvd van "Hees van Ahoy". Een leuke dvd met veel hits.

Ruby1966
1982 Paradiso: optreden van Doe Maar, het begin van de immense populariteit...toen nog meer de groep van het "alternatief publiek", meiden én jongens van +/- 16,17 jaar en ouder, geweldige sfeer !
1983 Pinkpop: in een jaar tijd was Doe Maar zo populair geworden en het publiek werd al jonger en jonger, voornamelijk vrouwelijk..inderdaad de flauwvallende, gillende meisjes van een jaar of 12, 13. Het Pinkpop publiek zat niet echt meer op ze te wachten, ze werden dan ook van alle kanten bekogeld....
2000: Reunie-concert waar ik heel graag naar toe had gewild maar helaas geen kaarten meer voor kon krijgen....misschien toch maar eens op zoek naar deze cd

avatar van VanDeGriend
4,5
De moeite waard hoor. Als je je best doet vind je de dvd ergens voor 4,95. Dubbel CD niet veel duurder.

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Doe Maar

avatar van aERodynamIC
3,5
bonothecat schreef:
Ik ga wel naar het volgende reunie concert....zal ik aERodynamIC ook wel weer tegen komen

En bono? Ben je er nu wel bij? Zo ja, dan ga je mij toch niet tegenkomen want ik sla het over deze keer

bikkel
Degelijke registratie van de populairste nederlandse groep ooit.
Vroeger vond ik het superdom wat de heren fabriceerde.Ik moest vreselijk lachen om de hysterie die de groep veroorzaakte.Wat een overdreven gedoe.
Jaren later verbaas ik me hoe knap de liedjes inelkaar steken , en dan het muzikale kunnen van de heren.Petje af.
De nummers zijn over het algemeen gewoon erg leuk.Het spelplezier is groot en de sfeer prima deluxe.

avatar van FunkStar
3,5
Normaal gesproken houd ik niet zo van live cd's maar deze vind ik erg goed. Het geluid is goed en daarbij alle hits van Doe Maar komen voorbij!! Top!

3,0
Ik kon er niet bij zijn, toen in mei 2000. Ik had kaartjes maar een keelontsteking kluisterde me aan bed -op afstand toch nog hees van Ahoy- en mocht deze flashback naar de vroege jaren ’80 later op CD en DVD beleven.

En dat viel niet tegen. De sfeer en de geluidskwaliteit zijn goed, ook al valt die megalomane Ahoy-galm maar moeilijk te rijmen met het kwajongensachtige geknutsel van hun vroegere LP’s. Maar verdrinken doen ze niet, de liedjes van toen, al was het maar omdat het publiek alles woord voor woord meebrult.

Hees van Ahoy is een feest van herkenning, en het bewijs dat Doe Maar briljant was. Met een karrevracht klassiekers, de ene na de andere meezinger.

De sterkste uitvoering is die van Radeloos, met een soepel bassende Vrienten, fonkelend gitaarspel en een machtige muzikale finale. En dan die blazers!!

Ook de versies van Doe Maar Net Alsof, Nachtzuster en Je Loopt Je Lul Achterna zijn klasse.

Opvallend is hoe geruisloos het nieuwe repertoire past tussen de ouwe hap, met Watje en het schitterende Bij Elkaar voorop. Want comebackplaat Klaar maakte aanvankelijk maar één ding duidelijk: dat toen toen was, en nu nu is.

Jammer dat die ene hit ontbreekt (Macho, Nederwiet). Had dan de ietwat bescheten praatjes tussendoor geskipt.

Maar goed, Hees van Ahoy is leuk, sympathiek en bij vlagen erg goed.

Maar voor het echte Doe Maar gevoel graai ik toch het liefst naar Skunk, 4US en andere stukken.

avatar van deric raven
3,0
Henny Vrienten is hier nog opvallend goed bij stem, maar Ernst Jansz heeft in de loop van jaren wel een flinke stap terug moeten doen.

avatar van lennon
4,5
Wat was het een feest in Ahoy..

Ben zelf naar de try out in Tivoli geweest, en 3 keer ahoy (e1 en laatste show en ergens midden in) en alle keren was het enorm goed!! wat een feest!

Jammer dat niet een integrale show is opgenomen, maar ja, we kunnen wel overal over zeiken..

Helaas dus niet elke song die ze speelden op dit album (had wel op de dvd gekund...) maar een erg goede live verzamelaar!

deric raven schreef:
Henny Vrienten is hier nog opvallend goed bij stem, maar Ernst Jansz heeft in de loop van jaren wel een flinke stap terug moeten doen.


Ernst zijn stem heeft een rauwer randje gekregen, maar zingen kan ie nog steeds... het klinkt iets anders, maar ik vind het wel wat hebben!

avatar van Darkzone
4,0
Als jongetje van 8-9 jaar zongen we al liedjes van Doe Maar tijdens de avondvierdaagse, zonder te weten waar veel teksten over gingen. Ik kreeg wel het cassettebandje van 4US van mijn vader en kocht en ruilde ook buttons met vriendjes. Maar nooit live gezien.

Jaren later ben ik de cd's van Doe Maar gaan kopen, nog voor er ook maar sprake was van een (eerste) reünie. Toen dat bekend werd gemaakt heb ik er geen moment aan getwijfeld om een kaartje te kopen. Dat dan ook een deel van deze dvd opnamen van dat optreden bevat (vuurwerkramp Enschede) is dan helemaal leuk.

Vandaag deze dvd weer eens opgezet en het blijkt nogsteeds een feest te zijn (ik draai ook heel de week al Doe Maar in de auto nu de lente eindelijk ons land heeft aangedaan). Maar hun tweede comeback live in De Kuip was nóg beter dan in de Ahoy'. Dat was nóg meer een feest. Jammer dat ze daar niks mee hebben gedaan. Zo zonde! Want de entourage en de sfeer waren geweldig!

avatar van Funky Bookie
4,5
De grote comeback om zelf ook eindelijk financieel wijzer te worden van hun succes (en terecht) was een mega succes Door blijven verkopen tot de teller stopt en dat was bij 17(?)x Ahoy vol. Critici leken goed te moeten maken wat ze in de hoogtijdagen niet wilden toegeven en waren (bijna) overdeeven positief.
In Ahoy had Doe Maar eindelijk het publiek dat het altijd verdiende: volwassen mensen die elke zin woord voor woord mee konden zingen. Dit was echt een waar feestje en dat wordt op deze CD uitstekend weergegeven.
Meer dan vroeger vind ik wel dat Henny nu echt de ster op het podium is, maar dat lijkt de sfeer niet te hebben aangetast.

avatar van lennon
4,5
Funky Bookie schreef:
17(?)x Ahoy vol.


16 en 2 keer België

avatar van Funky Bookie
4,5
dank je

avatar van captino
lennon schreef:
Helaas dus niet elke song die ze speelden op dit album (had wel op de dvd gekund...) maar een erg goede live verzamelaar!


Lennon, ten eerste mijn excuses dit ik hier na tien jaar nog op reageer;-)) Volgens mij missen 'Tijd', 'Alles gaat voorbij' en 'De laatste X' op deze live registratie. Had volgens mij niets met ruimtegebrek te maken, maar lag dit puur in het feit dat ze niet tevreden waren over het opgenomen materiaal.

Ze hebben een aantal avonden gebruikt voor de opnames, dus er zat geen enkele goede 'take' van de genoemde nummers tussen. Jammer, want op 6 mei 2000 was ik zelf aanwezig in Ahoy' en kan nog herinneren dat vooral 'Tijd' live waanzinnig goed klonk in deze zaal.

N.B. Kleine ergernis wat betreft 'Hees van Ahoy' vind ik wel dat ze de kleine praatjes van Doe Maar ook als los 'praatje' op de setlist (met eigen tracknummer) hebben gezet. Totaal onnodig.

avatar van little lion man
4,0
Tribal Gathering schreef:
N.B. Kleine ergernis wat betreft 'Hees van Ahoy' vind ik wel dat ze de kleine praatjes van Doe Maar ook als los 'praatje' op de setlist (met eigen tracknummer) hebben gezet. Totaal onnodig.

Maakt het skippen wel makkelijker

avatar van lennon
4,5
captino schreef:
(quote)


Lennon, ten eerste mijn excuses dit ik hier na tien jaar nog op reageer;-)) Volgens mij missen 'Tijd', 'Alles gaat voorbij' en 'De laatste X' op deze live registratie. Had volgens mij niets met ruimtegebrek te maken, maar lag dit puur in het feit dat ze niet tevreden waren over het opgenomen materiaal.

Ze hebben een aantal avonden gebruikt voor de opnames, dus er zat geen enkele goede 'take' van de genoemde nummers tussen. Jammer, want op 6 mei 2000 was ik zelf aanwezig in Ahoy' en kan nog herinneren dat vooral 'Tijd' live waanzinnig goed klonk in deze zaal.


Dat is mogelijk natuurlijk. De laatste x zit overigens wel in het discmenu van de dvd, dus zo slecht vonden ze t nou ook weer niet

Ach, een mens moet iets te zeuren hebben he.

Destijds vond ik t zo bijzonder dat ze weer samen kwamen... Nu is 't al 20 jaar geleden en heb ik ze inmiddels tig keer gezien. Dit jaar weer. Het blijft een bijzonder fenomeen, en ze blijven dat plezier houden. En dat is nog steeds aanstekelijk.

avatar van captino
lennon schreef:
(quote)


Dat is mogelijk natuurlijk. De laatste x zit overigens wel in het discmenu van de dvd, dus zo slecht vonden ze t nou ook weer niet

Ach, een mens moet iets te zeuren hebben he.

Destijds vond ik t zo bijzonder dat ze weer samen kwamen... Nu is 't al 20 jaar geleden en heb ik ze inmiddels tig keer gezien. Dit jaar weer. Het blijft een bijzonder fenomeen, en ze blijven dat plezier houden. En dat is nog steeds aanstekelijk.


Oh dat wist ik niet eens. Ik heb die dvd eind 2002 voor een (toen al) habbekrats gekocht. Ik heb hem (volgens mij) nooit eens volledig bekeken, laat staan dat ik alle extra's van de dvd heb doorlopen. DVD ligt nu op zolder, dus misschien toch maar eens weer aandacht aan besteden.

Wat betreft Doe Maar 'anno nu' ben ik het helemaal met je eens. Al volg ik hun tournees niet echt meer. Ik heb ze in de Kuip gezien en bijna 3 jaar geleden op Retropop in Emmen. Nog zeer strak gespeeld. Op YouTube zie ik nog vaak 'recent' materiaal - veelal zelf opgenomen door de diehard fans - voorbij komen. Ik vind vooral daarin Vrienten echt een aanjager, zijn plezier spat er vanaf. En dan te bedenken dat hij 25/30 jaar geleden Doe Maar nog zijn 'grootste jeugdzonde' vond. Alhoewel ik hem daarin niet geloof.

Tijdens het hoogtepunt van hun roem, in 1982/1983, was ik zelf drie jaar oud! Mijn moeder was Doe Maar fan. Dus als klein mannetje hoorde ik de hele dag niets anders. Althans dat is mijn beleving;-)) Soms als ik nu Doe Maar muziek hoor, dwalen mijn gedachten af naar mijn eerste levensjaren in een nieuwbouwwijk met warme zomerdagen, zandbak en waterijsjes. Een soort melancholie, lijkt het wel.

avatar van captino
little lion man schreef:

Maakt het skippen wel makkelijker


Daarin heb je helemaal gelijk.

avatar van Darkzone
4,0
Volgende maand verschijnt dit live-album voor het eerst op vinyl, in een gekleurde, gelimiteerde oplage.

avatar van Funky Bookie
4,5
Luisterend naar de schitterende vinyl die nu uit is gekomen, vind ik mezelf wel erg krenterig in mijn score. Ik verhoog een halfje.

avatar van lennon
4,5
Heb deze nu 2x op cd.(regulier en box van doe maar) dvd (idem) en dus eindelijk op vinyl.

Music on vinyl heeft hier weer iets moois afgeleverd. Mooie hoes, veel zorg aan besteed, leuk de 2 kleuren vinyl, roze en groen. Als ik dan toch iets mag aanmerken zijn het de kleuren die niet helemaal kloppen..maar een kniesoor die daar over valt.

De opname was al erg goed, en MOV heeft deze ook op die manier op vinyl geperst.
Een welkome toevoeging dus, zeker na het (waarschijnlijk) slechte nieuws over Vrienten en het cancellen van de Lijf aan Lijf tournee.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:36 uur

geplaatst: vandaag om 08:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.