Timbaland - Shock Value II (2009)

R&B / Hip-Hop
Label: Blackground

1. Intro (0:49)

met Felli Fel

2. Carry Out (3:53)

met Justin Timberlake

3. Losing Control (4:28)

met JoJo

4. Meet in the Middle (4:01)

met Bran'Nu

5. Say Something (4:01)

met Drake

6. Tomorrow in a Bottle (5:28)

met Chad Kroeger en Sebastian

7. We Belong to the Music (4:28)

met Miley Cyrus

8. Morning After Dark (3:52)

met Nelly Furtado en SoShy

9. If We Ever Meet Again (4:59)

met Katy Perry

10. Can You Feel It (4:44)

met Sebastian

11. Ease Off the Liquor (5:58)
  12. Undertow (4:22)

met The Fray

13. Timothy (4:47)

met Jet

14. Long Way Down (4:23)

met Daughtry

15. Marching On (4:12)

met OneRepublic

16. The One I Love (4:34)

met Keri Hilson, Chris Brown en D.O.E.

17. Symphony (4:21)

met Attitude en Bran'Nu

avatar van realmadrid23
hier wacht ik al een jaar op !!. . Zijn eerste single The morning after dark is super. dat Katy Perry en JoJo erop zouden staan had ik niet verwacht. hoopte meer op Magoo,maarja we zien wel wat het gaat worden.

avatar van BoordAppel
Die single heeft in ieder geval wel weer een goede bounce. Gastartiesten als Chad Kroeger, JoJo en Miley Cyrus zijn dan wel weer erg jammer. Het moet niet té poppy worden allemaal.

avatar van catdog
De lijst gastartiesten valt me tegen. Leuk hoor die experimentaties met Katy Perry, Daughtry en The Fray maar ik zie liever een tracklist met een Missy feature en wellicht een track met Santigold had leuk geweest.

De single daarentegen vind ik wel weer geslaagd. Qua beats hoor je Timbaland weer op zijn best en de hook heeft een heerlijk verslavende werking. Zou best de nieuwe "Way I Are" kunnen worden.

avatar van bartw1991
catdog schreef:

SANTOGOLD, maar met de mening ben ik het wel eens.

avatar van swoon
het is santigold nu! Ze heeft haar naam moeten veranderen.

avatar van alexvh
The morning after luisterd lekker weg!
ben benieuwd naar de rest!

avatar van Arrie
Wel jammer van die vocoder.

avatar van alexvh
Shit happens!

avatar van Arrie
Wat een dooddoener, zeg.

Arrie schreef:
Wat een dooddoener, zeg.

na een paar keer luisteren vindt je het nummer geweldig.

Ease off the liquor is briljant! Vooral op een hoog volume. Carry out met Justin vond ik ietwat tegenvallen. Single is ook vet.

avatar van barrett
Lijkt me weer zo'n echt onpersoonlijke hitplaat ... Deze zal ik nog vaak te horen krijgen op TMF en co maar jammergenoeg ook bij mijn zus door haar stereo...

ArmyFatigues
Neeeeeeeeeeeee!!!! Weer een hoop kutnummers die spijtig weer kapotgedraaid zullen worden op radio , tv en weet ik veel waar nog....

Bericht verwijderd.

avatar van realmadrid23
zojuist beluisterd, en het is een zeer goed album ondanks 2 drama nummers van katy perry en miley cyrus. maar dat was te verwachten .

het sluit mooi af met een old skool timbo song:D.

avatar van Joren999
Originele titel.

eerste impressie is zeer goed!
de beats zijn geweldig en er zitten nu al goede nummers bij
kun je nagaan als je ze vaker gaat luisteren
alvast een 4.0 voor de beats

Ik ben dan weer een stuk minder blij met de cd..

Dat het een vervolg op Shock Value 1 zou worden was ik al op voorbereid maar ik kan hier compleet geen orginaliteit of vernieuwing op horen.

De eerste single "Morning after dark" voorspelde al weinig goeds bij mij. Op zich best een leuk nummer maar als single vroeg ik me dan toch weer af of dit nou een uitschieter moest zijn.

het is een shockvalue 1 geworden met een paar hippe electronica bliepjes erbij met voor de rest opvullers waarbij ik het idee heb dat ik het al 100x heb gehoord.

Carry Out met JT vind ik dan wel weer geweldig!

Ik was groot fan van Timbalands werk voordat hij echt knalde in de spotlights maar van mij mag hij er even tussenuit.

Ouder werk plus shockvalue 1, Nelly furtado Loose en JT Futuresex lovesounds kunnen van mij een dikke 5 krijgen omdat ze lekker fris en wat nieuws lieten horen maar dit..

Ik wacht nog even met stemmen

Had veel meer van dit album verwacht. Een paar leuke nummers, maar geen uitschieters.
Undertow , Timothy , Long Way Down , Marching On zijn allemaal nummers die niks hebben..erg jammer!
Album is ook niet heel goed ontvangen in Amerika.

Ik vind dit heel zwakjes. Timbaland is voor mij overgegaan van frisse HipHop beats naar catchy Popbeats. Er is duidelijk wat werk gekropen in de beats, maar de richting is voor mij helemaal mis. Ik had al een slecht gevoel bij de eerste single.
Misschien moet ik het geheel wat meer tijd geven, maar zoals ik het nu zie is het voor mij gedaan met timbo.

avatar van Kill_illuminati
Timbaland springt op de bandwagon door samen te werken met Drake.

Shock Value 1 is duidelijk beter met geniale beats van Timbo
helaas haalt Shock Value 2 het niveau van 1 niet maar toch vind ik het een goed album.

Beetje jammer dit allemaal.

Het zijn alemaal goed geproduceerde leuke nummertjes.
Maar ik vind dat timbo een beetje doordraaft in het mainstream /commerciele.

Waar ik op wacht is weer een "ols school' timbaland album met goede hiphop features erop
dit is niet meer de goeie ouwe timbo

het enige nummer wat daar in de buurt komt van de laatste 2 albums is symphony.

erg jammer maar wel leuk om af en toe op te zetten

kom nog niet verder dan 3 sterren, maar het kan zijn dat het album groeit naarmate ik het vaker hoor, hetzelfde geval was met SV1

ik ben het vooral eens met E-VOW, vind het wel redelijk allemaal maar had toch stiekem wat anders gehoopt.

Paar verschrikkelijke nummers (omg kate perry what are you doing) maar ook paar meevallers naarmate je ze vaker luistert.

Het is inderdaad een groeier
naarmate ik het vaker luister ga ik het album meer waarderen.

Vooral door de goede producties

avatar van Game
De 1e Shock Value vond ik goed te pruimen door de hiphop invloeden in die plaat, maar ik begrijp dat hier de vocoder de overhand heeft. En dan komen er nog gasten bij zoals JoJo, Katy Perry en Miley Cyrus bij. Lieve hemel.

Maar goed, ik zal het een dezer dagen toch checken.

Ik werd bijna letterlijk weggeblazen door de eerste Shock Value van Timbaland, er ging voor mij een wereld open. Bij deze titels schrok ik aanvankelijk even, maar het is wat mij betreft helemaal goed gekomen bij het luisteren van het album. Zoals velen al zeggen, de oude sound van Timbaland is verdwenen, maar mij bevalt de nieuwe sound zeer goed (en stiekem herken ik er nog wel een hoop Timbo in).

X-man
Op de vorige cd bleef Timbaland nog enigszins bij zijn roots: hiphop produceren.

Hier kiest hij voor veel meer diversiteit met namen als Miley Cyrus, Katy Perry en Chad Kroeger. Dit pakt niet optimaal uit, want ik vind het geheel toch stukken minder dan op deeltje één.

Dat Timbaland altijd al 'poppy' is geweest, is duidelijk: projecten met Justin Timberlake, Nelly Furtado, Jay-Z en Snoop Dogg o.a. Maar dit gaat me een beetje te ver, hoewel het op sommige momenten verdomd lekker klinkt.

Wederom een goed album van Timbaland! Ik snap alleen niet hoe zo'n slecht nummer als "The one I love" op dit album terecht kan komen....

avatar van Dociz
Het blijft natuurlijk een van de beste beatmakers, maar weer zo'n album vol met matige features.. Waarschijnlijk vindt hij hiphop niet uitdagend genoeg meer, maar waar Outkast's Andre 3000 met the Love Below toentertijd een interessant album maakte, vind ik dit allemaal niet geslaagd eigenlijk.

Het is weer 1 keer checken, 2 maanden op de Ipod en dan verwijderen in verband met ruimtegebrek..