Eigenlijk mag hier niemand stemmen. Want ik geloof niet dat ook maar iemand de foltering die op de track Dragon te horen is, helemaal heeft afgeluisterd. Een letterlijke draak van een track (opmerking gebite van Jlulu trouwens), waar een niet nader te beschrijven geluid dertig minuten herhaalt wordt.
Maargoed, over naar het album: Het tweede album van de week, en door de reacties was het lastig om onbevooroordeeld naar het album te luisteren. Veel negatieve reacties, en het aantal sterren rechts van mijn alias zegt al genoeg: Ook voor mij is Creature niet een plaat die ik nog vaak zal draaien. Maar zoals ik al heb gezegd: Het is anders dan ik verwacht had. Door de naam van de groep, de album cover en de titel van het album had ik een soort Horrorcore album met een rauwe sfeer verwacht. Misschien is het eerst handig om te melden waarom ik niet veel met dit sub-genre heb: De teksten daar vind ik zo absurd gewelddadig en staan zo ver van mij af dat het me vaak totaal niet kan raken. Slechts enkele keren kan het me raken. Als ik een soortgelijke emotie/sfeer wil, zet ik wel Dark-Ambient op.
Maar is Creature dan echt horrorcore? Nee, daarvoor zijn de beats niet rauw en hard genoeg voor. Overigens moet ik erbij zeggen dat de beats mij het meest aanspraken op het album. Veel ervan hebben interessante samples/geluiden, maar worden niet sterk genoeg uitgewerkt. Slechts enkele ontspringen daardoor de middelmaat. Eigenlijk kan ik me alleen aansluiten met wat R&P er over zei: Het lijkt interessant, maar uiteindelijk valt het toch tegen.
Ook het rappende gedeelte is niet puur horrorcore, hoewel de teksten allerminst vrolijk zijn. Ik moet erbij zeggen dat pas tijdens de tweede luisterbeurt opviel: De rappers zijn niet goed genoeg om mijn aandacht erbij te houden, wat mede komt door hun stemgeluid. Daarbij hebben ze de ergelijke gewoonte om irritante soort van ad-lips over de vocalen te gooien, en meer effecten die het rauwe ervan afhalen.
Om toch nog tracks op te noemen die me wel konden bekoren: Streetsweeper en The 8Th Day: Hier wordt wel pijnlijk duidelijk dat Sleep veel beter is, erg sterke flow. De rest verschilt van erg slecht tot matig, en is het instrumentale gedeelte van Dragon redelijk te noemen. Creature compenseert voor mij de verrassing van vorige week, Shad. Sorry Stapler. Toch wilde ik het even onderbouwen aangezien ik op het moment niets beters had te doen, en de voorgaande reacties redelijk kort waren. 2*