Leif Garrett - Feel the Need (1978)

Dance
Label: Scotti

1. I Was Made for Dancin' (3:10)
  2. Groovin' (3:00)
  3. Forget About You (2:49)
  4. Once a Fool (3:14)
  5. Fun, Fun, Fun (2:08)
  6. Sheila (3:20)
  7. When I Think of You (3:07)
  8. This Time (3:18)
  9. Living Without Your Love (3:17)
  10. Feel the Need (3:26)
avatar van matthijs
Het doet me denken aan slechtste nummers van de Scissor Sisters, neem bv 'this time' en 'feel the need'. The S. Sisters zijn m.i. een retroband die de kwaliteit van de muziek waar ze op teruggrijpen regelmatig evenaren!
Ook de band 'Foxy' uit 1978 valt in die categorie. Het eerste nummer wil ik nog wel eens horen, vooral uit nostalgische overwegingen (die heb ik al 33 jaar).

avatar van matthijs
Maar afgezien van track 1 niet veel aan

avatar van nlkink
Iets minder covers als het vorige album. I Was Made for Dancin' was nog een hit alhier. Leif was een liefhebber van The Beach Boys, getuige Fun, Fun, Fun, maar deze keer eentje minder dan op zijn debuutalbum. En deze keer ook geen gastrollen van familieleden.

avatar van bikkel2
I Was Made for Dancin' dat was wat. Alle meisjes in de klas hevig verliefd op dit figuur

avatar van nlkink
Klopt helemaal bikkel2! Dankzij mijn lief hebben wij een exemplaar van deze single in huis. Waarschijnlijk herkende ze iets in Leif's weelderige haarbos want die had/heeft zij ook. Naar verluid is Leif het meeste van zijn haar kwijt, mijn vrouw heeft het meeste nog. En wij hebben de single ook nog.

OMIT
Haha, Leif.

In die tijd, eind jaren zeventig, was hij gedurende een korte tijd de hotste man op aarde. Lang duurde het niet, maar lang genoeg om zijn naam nooit meer uit mijn hoofd te krijgen. Hij was echt gemaakt om te dansen. In de plaatselijke platenzaak hing achter de toonbank een picturedisc (of hoe heette dat toen, zo'n plaat met een foto erop) van Leif. Dat trok wel aandacht.
Nogmaals: gedurende korte tijd.

En nee, dit is geen bashen, het is weergeven van de werkelijkheid van toen. Van mij had Leif nog honderd mooie hits mogen hebben, en een filmcarrière enzo. Maar het zat er niet in. Hopelijk is hij uiteindelijk wel gelukkig geworden. Gek genoeg zijn we niet eens heel erg veel verschillend van leeftijd. Maar zes jaar verschil was in 1979 natuurlijk wel iets anders dan dat het nu is.

avatar van gaucho
Overigens is het met Leif Garrett helemaal niet zo goed afgelopen. Hij slaagde er na zijn korte muziekcarrière - waarvan het verhaal rondgaat dat hij zijn platen helemaal niet zelf ingezongen heeft - in om een paar rolletjes als acteur te verwerven, maar kwam daarna door overmatig drugsgebruik regelmatig negatief in het nieuws. Het gaat inmiddels weer wat beter, zo meldt hij in zijn memoires, die in 2019 in boekvorm verschenen.

Overigens ga ik jullie allemaal voorbij. Ik bezit - hou je vast - de 12 inch single van I was made for dancing. En ik vind dat, met die aangezette kickdrum en het instrumentale percussiegedeelte nog steeds een goed nummer.

OMIT
gaucho schreef:

Overigens ga ik jullie allemaal voorbij. Ik bezit - hou je vast - de 12 inch singlevan I was made for dancing. En ik vind dat, met die aangezette kickdrum en het instrumentale percussiegedeelte nog steeds een goed nummer.

Held!

Jaloers.