Marillion - The Singles '82-'88 (2009)

Label: EMI

1. Market Square Heroes (4:20)
  2. Three Boats Down from the Candy (4:32)
  3. Grendel (17:15)
  4. He Knows You Know [Single Edit] (3:33)
  5. Charting the Single (4:53)
  6. He Knows You Know [12" Version] (5:07)
  7. Garden Party [Studio Edit] (4:29)
  8. Margaret [Edit, Live] (4:09)
  9. Garden Party (7:15)
  10. Charting the Single [Live] (6:30)
  11. Margaret [Live] (12:17)
  12. Punch and Judy [Single Edit] (3:20)
  13. Market Square Heroes (Rerecorded) (4:00)
  14. Three Boats Down from the Candy (Rerecorded) (4:02)
  15. Market Square Heroes (Rerecorded) (4:48)
  16. Assassing [Single Edit] (3:39)
  17. Cinderella Search [Single Edit] (4:23)
  18. Assassing (7:03)
  19. Cinderella Search (5:29)
  20. Kayleigh [Single Edit] (3:38)
  21. Lady Nina [Single Edit] (3:44)
  22. Kayleigh [Alternate Mix] (4:08)
  23. Kayleigh [Extended Version] (4:04)
  24. Lady Nina [12" Version] (5:47)
  25. Lavender [Single Version] (3:44)
  26. Freaks [Single Version] (4:07)
  27. Lavender Blue [12" Version] (4:21)
  28. Heart of Lothian [Single Version] (3:39)
  29. Chelsea Monday [Live] (7:25)
  30. Heart of Lothian (5:42)
  31. Incommunicado [Single Version] (4:00)
  32. Going Under [Single Version] (2:44)
  33. Incommunicado (5:17)
  34. Incommunicado [Alternate Version] (5:57)
  35. Sugar Mice (5:49)
  36. Tux On [Single Version] (5:14)
  37. Sugar Mice [Radio Edit] (5:02)
  38. Sugar Mice [Extended Version] (6:11)
  39. Warm Wet Circles [7" Remix] (4:20)
  40. White Russian [Live Version] (7:20)
  41. Incommunicado [Live Version] (5:27)
  42. Freaks [Live Version] (7:59)
  43. Kayleigh [Live Version] (3:52)
  44. Childhoods End? [Live Version] (2:47)
  45. White Feather [Live Version] (4:22)
avatar van vigil
3 cd's vol met singles, originele mixen, live opnames, edit's en b kanten. Helaas is alles chronologisch zodat je vaak hetzelfde nummer (welliswaar in een andere versie) meerdere malen achter elkaar krijgt. Ik had er zelf voor gekozen om op cd 1 alle singles te zetten op cd 2 de b kanten en live nummers en op de 3de de remix versies.

Dit is uiteraard jaren geleden al uitgebracht als cd-single box met alle cd-singles er los in en nu is alles dus compact achter elkaar geplakt.

Kingsnake
Compacte versie voor diegene die niet het boxsetje heeft.

ZIjn er ook plannen om de tweede boxset in dit formaat uit te geven?

Met dat boxsetje had je als het ware een mini-elpeetje (met de 7" en 12" versies op één schijfje) en dat had zn charme.

Ik denk niet dat ik het op deze manier zou willen afspelen, dat wordt skippen of programmeren om luisterplezier te beleven.

Casartelli (moderator)
Ja, ik geloof dat de cd-wisselaar weer wat uit de mode geraakt? Hij zou hier wel praktisch zijn.

avatar van IntoMusic
Is dit nou de beste/ compleetste "best of..." die er van Marillion te krijgen is?

avatar van strandsmurf
IntoMusic schreef:
Tot welk jaar is dit overzicht? En is dit nou de beste/ compleetste "best of..." die er van Marillion te krijgen is?

Ik vind van niet. Veel onnodige uitvoeringen op deze plaatjes. Ik ben veel meer voorstander van de originele albums en Real to Reel als lekkere live-plaat

Kingsnake
dit is gewoon alle 7" en 12" uit periode van '82 tot '87

Wat Strandsmurf zget, is Real to Reel een veel leukere en goedkopere aanschaf, krijg je tegenwoordig A Brief Encounter als bonuscd bij.

avatar van IntoMusic
Thanks voor de info allen. Bij Cosmox meteen Real to Reel besteld met de bonus-cd voor 7,99 .

Toch nog even deze cd-box bekeken qua tracklist en volgens mij staan er toch aardig wat dubbele nummers op. Niet erg voor de die-hard fan, maar voor mij een beetje teveel van het goede.

Wel vreemd dat er niet echt een goede verzamelaar is uitgebracht...

IntoMusic schreef:
Wel vreemd dat er niet echt een goede verzamelaar is uitgebracht...

Er zijn talrijke relatief bruikbare verzamelaars van Marillion op de markt, maar aangezien het een albumband pur sang is, doe je ze daar eigenlijk altijd mee te kort.

avatar van vigil
De dubbele nummers zijn wel allemaal andere versies.

Dit is de meest complete verzamelaar Marillion - The Best of Both Worlds (1997)

avatar van ricardo
Deze heb ik vanavond gekocht bij mediamarkt. Ik wist niet of het nu wel of niet een mooi overzicht van deze band zou zijn, maar aangezien de periode 82-88 hun beste geweest schijnt te zijn, met dat in het achterhoofd heb ik deze maar gekocht. Hij koste maar 11.50 euro, en dat vond ik maar weinig voor 3 cd's.

Ik hoop dat ik er een goede aankoop mee gedaan heb, want kon hem voor zo weinig moeilijk laten liggen.

Ik had nog helemaal niets in huis van deze band, en vond dat het eens tijd werd.

Nu Brave en Marbles er misschien nog eens bij gaan kopen en je hebt een aardig overzicht van deze band volgens mij.

avatar van ricardo
De 2 live nummers van cd 1 klinken echt super vind ik, en beter dan de gelijknamige studio nummers. Beetje vreemd samengesteld album vind ik het wel. Wat eerder hier ook al gezegd werd, waarom de 12 orginele singles niet op cd 1, en de live nummers op cd 2 en de rest van de b kantjes op cd 3. Dan was het een veel overzichtelijker geheel geworden.

Het klinkt nu chaotisch met alles maar door elkaar heen. Ik denk dat ik hem niet vaak ga afspelen, en vind het zelfs een beetje een lichte miskoop. 11.50 euro is niet veel voor 3 cd's, maar als je het nooit afspeelt is het wel weer duur.

Kayleigh is trouwens het enigste nummer wat ik kende van Marillion, mooi nummer wat ik al vaak op de radio gehoord heb.

Casartelli (moderator)
Tja, dat had een korte blik op de tracklist je vooraf toch ook wel kunnen vertellen? Op deze website en op tal van andere plaatsen op het web (hier bijvoorbeeld) is meer dan genoeg info te vinden over de diverse prima albums van Marillion, om een behoorlijk aankoopadvies uit te kunnen destilleren. Dit is geen boxje voor de 'casual fan', maar precies wat de titel zegt: een collectie singles met hun B- (en C-)kantjes.

avatar van ricardo
Ik heb deze vandaag gelukkig kunnen ruilen. Dit was 1 van de zeldzame missers die ik soms weleens maak.

Deze geruild en Misplaced Childhood en een verzamelaar van Simple Minds weer meegenomen. Is een betere deal dan deze.

Al blijf ik 11.99 euro toch nog steeds niet veel geld vinden voor dit album, maar tis net wat hierboven al geschreven word, een album voor de echte diehard fans die alles van deze band willen hebben.

Het is toch wel een beetje meer een album dan een verzamelaar band volgens mij, en daarom ben ik blij met Misplaced Chidhood nou.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb hem gisteren gekregen en ik vind hem erg gaaf. Ik vind de verschillende versies helemaal niet erg, ik programmeer gewoon zelf en dan kijk ik of ik een lange versie of een kortere versie wil. De livenummers zijn ook heel erg goed. Ik vind vooral gaaf om Lavender en daarna Blue Lavender te horen die toch compleet anders is. Ik geef hem 4 sterren, ik ben er blij mee! En hoe kan Grendel in godsnaam een B-kant zijn, misschien wel een van de beste nummers die Marillion heeft gemaakt!

avatar van vigil
Dat laatste durf ik te betwijfelen maar dat terzijde, je hebt je 4 sterren nog niet uitgedeeld

avatar van Thuurke
12 euro is geen geld om de hele zwik op cd te hebben, vroeger waren de afzonderlijke maxisingles moeilijk te krijgen en duur. Nu heb je voor de prijs van 2 maxisingles alles op cd.

avatar van IntoMusic
Volgens mij is deze 12 cd-box de opvolger van bovenstaande box... 24 cd's is wel erg veel voor maar een paar nummertjes per plaatje... Zijn echter wel erg gave boxen.
Volgens mij klopt overigens de releasedata van bovenstaande box niet, aangezien beide volumes op Amazon uit 2003 komen.

avatar van vigil
Dit zijn de Fish jaren en "dat" de Hogarth jaren. Dus in dat opzich inderdaad de opvolger. Deze box was in eerste instantie ook "gewoon" als grote box verschenen met alle officiele 12inch versies op een apart cdtje.

avatar van IntoMusic
Maar klopt de releasedatum van 2009 dan wel? Op Amazon wordt 2003 aangegeven?

avatar van vigil
Jazeker, want dit is een andere versie (ook gekleurd artwork) dan de eerdere versie. Dit zijn namelijk 3 cd's met alle singles achter elkaar geplakt.

avatar van IntoMusic
Ok ik snap het. Moet zeggen dat ik dan liever deze versie heb dan al die 12 schijfjes met een paar nummers erop. Ik neem aan dat volume 2 ook nog wel eens wordt uitgebracht in een 3 cd boxje?

avatar van vigil
Dat neem ik ook aan maar dat gaat dan wel weer lang duren. Die Fish boxjes zijn over het algemeen ook wat commercieler (vanuit het oogpunt van de platenmaatschappij) mede omdat de singles met H er op in de jaren 90 volop verkrijgbaar waren en dat kan je natuurlijk niet zeggen van een cd-single van bv. Assassing .

Overigens zou dat dan wel een 4 cd boxje worden denk ik gezien het aantal nummers.

avatar van IntoMusic
In ieder geval staan hier heerlijke songs op en met name de live tracks zijn een mooie aanvulling.

avatar van vigil
Jazeker, die Chelsea Monday [Live] is fantastisch Zo uit mijn hoofd opgenomen in Utrecht.

avatar van Rinus
Super uitgebreide verzamelaar van alle singles uit de Fish periode. Maakt mijn inziens de vorige verzamelaars uit die periode overbodig.

Ozric Spacefolk
ricardo schreef:

Misser?

Dit is één van de beste en fijnste boxsets die je kan verwachten van een band.

Ik heb (geloof ik) ooit wel alle 12" en 7" van Marillion gehad, en heb er nog een hoop.
Maar dit is digitaal en zet je makkelijker op.

Completer kan je verzameling van een band niet zijn.

Het is overigens niet 1 album maar een boxset met 12 cd's.

Misschien reageer je bij de verkeerde topic.

avatar van ricardo
Het waren volgens mij 3 of 4 cd.s daar wil ik af zijn. En 12 cd,s klopt zowiezo niet, want het is nog net geen 4 uur muziek, dit alles zou op 3 cd,s kunnen misschien net, maar zeker op 4. Het is natuurlijk een schitterende boxset, vandaar dat ik hem toen ook meenam, maar had toen nog niets in huis van hun. Heb nu 4 albums in huis van Marillion. Deze was gewoon de verkeerde instap voor mij.

avatar van Marty McFly
Volgens mij was het in eerste instantie een box met 12 "singles". Later is het gecomprimeerd tot een 3CD.

Ozric Spacefolk
Ik zie dat Musicmeter 2 boxsetjes mist inderdaad, excuses.

Ik wist niet dat deze als 3-cd versie bestond.

Maar dan is het toch nog steeds geen misser?

avatar van Marty McFly
Ozric Spacefolk schreef:
Ik zie dat Musicmeter 2 boxsetjes mist inderdaad, excuses.

Ik wist niet dat deze als 3-cd versie bestond.

Maar dan is het toch nog steeds geen misser?

Integendeel!