Groove Armada - Black Light (2010)

Electronic
Label: Cooking Vinyl

1. Look Me in the Eye Sister (4:03)

met Jess Larrabee

2. Fall Silent (4:32)

met Nick Littlemore

3. Just for Tonight (4:05)

met Jess Larrabee

4. Not Forgotten (5:33)

5. I Won't Kneel (4:35)

met Saint Saviour

6. Cards to Your Heart (5:33)

7. Paper Romance (6:19)

10. Time & Space (4:52)

met Saint Saviour en Jess Larrabee

11. History (4:12)

met Will Young

12. Not Forgotten [Loose Joint Mix] * (6:21)

met Nick Littlemore

13. Shameless [Alternative Mix] * (5:51)

met Bryan Ferry

14. Time & Space [Original Disco Mix] * (6:02)

met Saint Saviour en Jess Larrabee

15. Paper Romance [Classixx Version] * (6:02)

met Fenech-Soler en Saint Saviour

16. I Won't Kneel [Treasure Fingers Epicwave Mix] * (6:08)

met Saint Saviour

17. I Won't Kneel [Treasure Fingers Epicwave Dub] * (6:08)

avatar van Mjuman
Met enige afkeer heb ik dit album tegemoet gezien, want Groove Armada was toch zo 20e eeuw: Superstylin', My Friend, I See You Baby? Maar nu ik hier een aantal usual suspects hier tegenkom, moet ik toch maar eens gaan luisteren - ik verwacht nix, gewoon zien hoe t uitpakt.

"de verkeerde doelgroep" - laten we met zijn allen de marketing-dieren eens goed wakker maken: dé doelgroep bestaat niet meer! Individuen zijn we en soms doen we dingen die totaal niet in één lijn liggen.

avatar van Ataloona
Verwacht niet een heel sterk album en je gaat er ook op de juiste manier in als je niks verwacht. Een aantal lekkere catchy nummers en in bijvoorbeeld Paper Romance hoor je de 80´s invloeden heel goed. Met name dat nummer vind ik een van de sterksten van Groove Armada. geen meesterwerk maar zeker een leuk album.

avatar van Mjuman
Je zal maar zakgeld gespaard hebben om deze schijf gekocht te hebben - overkomt je hetzelfde als wanneer je veel geld neertelt voor een beurt in de sexuele dienstverlening: je voelt je genaaid.

Man, man wat een treurige, boring middelmaat is dit; een enkel goed nummertje - leuk woordspel, gezien het voorgaande - kan dit album niet redden. Gee, doe mij maar Vertigo of zijn opvolger; dit totaal overbodige album wil ik niet eens draaien tijdens de afwas of de was opruimen, zo chagrijnig word ik ervan. Nee ik ben niet de doelgroep - ik ben individu en ik lust dit niet

Oja, dat Paper Romance is wel aardig: beetje Modern Talking, gemixt met Visage (Fade to Grey), maar 't geheel is echt té dun - the boys konden (kunnen?) echt zoveel beter!

avatar van Emile93
Deze valt me erg tegen. Alleen History is lekker. Verder niet veel bijzonders.

avatar van NERD
Ik vind dit juist een geweldig album. Commercieel gericht, dat zal ik niet ontkennen. Het ligt ERG makkelijk in het gehoor en daar is volgens mij zeker niet per definitie iets mis mee, ook niet voor Groove Armada.

4,5 sterren

avatar van Ataloona
Mijn 4* is eigenlijk te veel en echt kwaliteit is het ook niet maar ik vind het best wel een guilty pleasure plaat. Ligt lekker in het gehoor maar het is allemaal middelmaat waar de lol een beetje van af gaat. Gelukkig blijft Paper Romance wel leuk. 3,5*

avatar van Jannemanneke
jammer...maar je kan niet altijd met kwaliteit komen....volgende beter.

avatar van Djarune
JanBetonde2e schreef:
Ik denk dat dit gewoon de verkeerde doelgroep bereikt. Ik denk dat mensen die luisteren naar The Presets, Cut Copy, Midnight Juggernauts etc. hier zouden moeten komen. Maar nu komen veel mensen die de oude Groove Armada gewend zijn luisteren naar dit album, gewoon de verkeerde doelgroep.

Ik denk dat als hier al die mensen van Cut Copy etc. komen dat het gemiddelde ook veel hoger zou zijn, want dit is echt wel een goed album, met grote 80s invloeden, dus dat zou veel mensen toch moeten aanspreken.

Schitterend!, mooi verhaal en je hebt gelijk! Ik ben een enorme fan van de Australische bandjes Cut Copy, The Presets etc., maar ik was tussen '99 en '04 een fan van het oude Groove Armada. Zeg maar in de tijd van "Vertigo" en "Goodbye Country, Hello Nightclub". Ben toen nog naar een een geweldig liveconcert geweest in Paradiso. De muziek is nu inderdaad veranderd, maar ik ben ik ook. De track "Look Me In The Eye Sister" staat bij zelfs in de top 10 tracks van 2010.

NewYorkCityLight schreef:
Groove Armada gaat uit elkaar nu hun tour voor dit album lees ik net..
Jammer.

Zo jammer vind ik het niet. Allebei de gasten zijn knettermuzikaal en erg goed met synthesizers en samples. Vond het sideproject van Andy Cato zoals The Weekend Players erg lekkere muziek. Ik weet zeker dat Cato binnen een paar jaar ons gaat verrassen met een nieuwe frisse act.

avatar van matthijs
Niet alles even sterk maar dat hoeft ook niet. Look me in the Eye sister is toch wel een erg lekker nummer! Doet me beetje aan UNKLE en primal scream denken, lekkere dansbare sfeervolle elektrowave... Hou wel van dit soort bruggenbouwers

avatar van pureshores
als je dit album opzet lijkt het de eerste 2 nummers of je de verkeerde cd in de speler hebt-hier maakte Groove Armada een gigantische ommezwaai. Als Tears for Fears continu platen was blijven maken zouden de eerste 5 nummers zo hebben kunnen klinken. Veel gitaar (of gitaar-esque effecten) en rockende zangers over harde ritmes waar heel af en toe een bliepje of meer synthetisch geluid (Cards to your heart en Paper romance bijvoorbeeld) doorheen sijpelt.

avatar van matthijs
pureshores schreef:
als je dit album opzet lijkt het de eerste 2 nummers of je de verkeerde cd in de speler hebt-hier maakte Groove Armada een gigantische ommezwaai. (...) Best een gedurfde stap voor een dance act die bekend staat voor lome chill muziek en eclectische dansplaten

Leuk verwoord! Mee eens, bijzonder dat ze zo'n stap maken. Neem the Chemical Brothers, die maken al ruim 15 jaar platen van een naar mijn mening redelijk constant hoog nivo, maar een gedurfde ommezwaai heb ik nog niet mogen meemaken. Niet per se nodig maar zou best leuk zijn. Hoeft ook niet zo radicaal als bij Groove Armada.
Ken je Thievery Corporation? Enigszins in zelfde straatje, zijn door de jaren ook sterk ge-evalueerd, steeds met elementen van dan populaire beatz, naar mijn mening erg geslaagd. Ik had ze een jaar of 10 niet gevolgd en toen ik hun meer rustige en oosterse klanken hoorde dacht ik ook dat ik de verkeerde cd in het laatje had gedaan

avatar van pureshores
dank, zal achterThievery Corporation aangaan.
Op zich hebben heel veel dance acts 80's invloeden meegenomen maar de produktie van de eerste 4 nummers klinkt ook echt blikkerig.
Wat de Chemical betreft, je ziet wel dat ze meer house hebben laten binnensluipen maar echte radicale verandering is er niet nee

Ponty Mython
Zoals cabaretier Hans Teeuwen het al treffend verwoordde in een van zijn shows: Kutmuziek. Ongeinspireerde bagger! Wat is er in hemelsnaam gebeurd met de meesters van de lounge? Northern Star, Vertigo en Goodbye Country zijn prachtplaten. Lovebox en Soundboy Rock waren wisselvallig, maar bevatten nog wel wat aardig geproduceerde tracks. Black Light daarentegen is vreselijk geforceerde, overgeproduceerde 80's electro shit. Snel vergeten dit brol. Teleurstellend.

History van deze plaat is de afgelopen jaren toch wel uitgegroeid tot een van mijn favoriete nummers aller tijden. Ga deze plaat maar eens in de herkansing gooien.

avatar van El Stepperiño
Ik vind dit in tegenstelling tot velen van jullie een heerlijke plaat! Weet niet wat het is, die rock/dans combinatie ligt mij vaak lekker in het gehoor, net zoals dat bij Kent het geval is.

avatar van NERD
Ook ik ben verrast door de vele lage beoordelingen hier. Ik vind het een onwaarschijnlijk sterke plaat. Naar mijn mening is het dan ook niet erg dat ze stijlbreuk plegen ten opzichte van hun oudere werk. In tegenstelling tot een Chemical Brothers of Prodigy gaan de heren van Groove Armada met hun tijd mee. De muziek klinkt tijdloos en toch modern. Ook nu, ruim 5 jaar na release, klinkt het nog erg fijn en actueel.

avatar van LennartDG
Net zoals bovenstaande late ontdekkers, ben ik ook wel fan. Heb eerst naar White Light, de "alternative versions"-uitgave geluisterd, waar ook het geweldige 1980 als origineel nummer op staat. Ook veel van de andere nummers (Look Me in the Eye Sister, Time & Space en natuurlijk Paper Romance) vind ik in allebei de versies zeer fijn.

avatar van JayRowan
Ik weet nog dat ik dit album toen het uitkwam helemaal niets vond, ze stonden dat jaar ook nog eens op Lowlands en verwachtte meer pop, gemakkelijk in het oor liggende a-la destijds Basement Jaxx liedjes.. mijn enige referentie van ze was dan ook Song for Mutya en Get Down. Het hele concert heb ik dan ook niet afgekeken.

Maar uiteindelijk, na 8 jaar, vind ik dit album zo goed! Het geeft op de een of andere manier een fijn festival gevoel, misschien heb ik heimwee? Uitschieters zijn voor mij Time & Space, Just for Tonight, Paper Romance en Warsaw.

Ponty Mython
Vijf jaar later en ik vind het nog steeds kut. Het remix album White Light trek ik wat beter.

avatar van Thorgal
Wat een kritische noten hier. Ik vroeg me eerst af of we naar hetzelfde album luisteren. Ik vind het geweldig goed, ook na al die jaren.

Thorgal schreef:

Inmiddels is er toch wel wat herwaardering, het gemiddelde is ook wel behoorljk gestegen door de jaren heen. Maar nog steeds veel te laag. Ik vind dit album een stuk beter dan de albums waar ze mee doorbraken.

Ze hebben ook een uitstekende Boiler Room Mix uit van Time and Space inmiddels.