Ramses Shaffy - Laat Me (2009)

Label: Universal

1. Hallelujah Amsterdam (1:48)
  2. 5 Uur (2:12)
  3. Sammy (2:16)
  4. De een Wil de Ander (3:06)
  5. Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder (3:51)
  6. Aan de Andere Kant van de Heuvels (3:22)
  7. An en Jan (2:37)
  8. Zonder Bagage (2:11)
  9. Wij Zullen Doorgaan (4:23)
  10. De Oude Man (2:05)
  11. De Trein Naar het Noorden (2:10)
  12. Josje (3:57)
  13. We Leven Nog (4:38)
  14. Laat Me (5:05)
  15. Marije (2:14)
  16. Ik Drink (4:27)
  17. Pastorale (4:18)
  18. Johnny van de Vier Seizoenen (2:24)
  19. Heintje (1:52)
  20. De Gek (2:53)
  21. Blijf bij Me (2:16)
  22. Vier Films (3:53)
  23. Ik Denk over Je Na, Amsterdam (4:37)
  24. Als Je Niet bij Me Bent (3:06)
  25. Wit Is het Kleed (2:44)
  26. Boven op het Dak (1:47)
  27. Jammer voor Jou Nou (2:01)
  28. Er Was een Jongetje (2:48)
  29. Zo Triest (3:16)
  30. Mathilde (5:07)
  31. Uit Elkaar (3:44)
  32. Sammy (2:27)
  33. Vanavond (7:52)
  34. Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder (4:12)
  35. Mateloos (7:06)
  36. Op Kousenvoeten (3:54)
  37. Onmogelijke Droom (2:23)
  38. 'T Is Stil in Amsterdam (4:07)
  39. Als Ik Bang Ben (4:27)
  40. Kom Lieve Lieve (2:18)
  41. Sneeuw voor Wendela (2:50)
  42. De een Wil de Ander (2:55)
  43. Je Hebt Me Verlaten (2:35)
  44. Shaffy Cantate (1:25)
avatar van IntoMusic
Afgelopen week nadat ik hoorde dat Ramses was overleden, heb ik meteen dit album besteld. Ik had dit album een aantal weken geleden al in mijn handen bij MediaMarkt, maar heb 'm toen laten liggen.

Het album beslaat 1 CD met de bekende opnames/ versies, maar de 2e CD bevatten 22 niet eerder uitgebrachte opnames. Erg interessant en mooi die voornamelijk live zijn gespeeld. Met natuurlijk 't is stil in Amsterdam en een mooie versie van Sammy met Frans Halsema.

Indrukwekkend wat deze man op plaat heeft gezet. Heeft vanalles gedaan wat God verboden heeft, maar heeft wel intens geleefd en dat hoor je in elk nummer die voorbij komt. Top verzamelaar!

avatar van okaysjon
Wat is dat toch met mensen........
Die gaan ineens CD's kopen van artiesten als ze overleden zijn.
Michael Jackson, Mink Deville en nu Ramses Shaffy weer.
Tis triest dat de mensen komen te overlijden, en ja ze maken misschien mooie muziek.
Maar het is toch nog veel triester als je pas na hun dood de muziek gaat aanschaffen, daar spek je alleen de platenmij mee.

avatar van Hans Brouwer
okaysjon schreef:
Wat is dat toch met mensen........ Na Michael Jackson's dood was ik plotseling Michael moe, en dat heb ik nu ook met Ramses, maar voor tracks 3, 9, 14 en 17 geef ik hem toch nog 2 sterren
Met 2** doe je Ramses Shaffy veel te kort . 5***** voor zijn gehele oeuvre. Dood of levend, Ramses' muziek zal onsterfelijk blijken te zijn. En inderdaad: als postuum eerbetoon aan de heer Shaffy zal ik deze verzamelaar "Laat Me (2009)" binnenkort ook zeker kopen.

avatar van Rhythm & Poetry
Het is toch: Wij Zullen Doorgaan? Ipv Doodgaan. Alhoewel dit wel grappig is, op een bepaalde manier dan.

Het is al aangepast zie ik.

avatar van Svendra
Track 9. Wij Zullen Doodgaan ???
Freudiaanse grap, zullen we maar zeggen

Edit: wow, op hetzelfde moment hetzelfde bericht geplaatst als R&P. Spooky!

avatar van IntoMusic
okaysjon schreef:
Wat is dat toch met mensen........
Die gaan ineens CD's kopen van artiesten als ze overleden zijn.

Ieder zijn reden, echter wilde ik het al voor zijn overlijden aanschaffen. En dan nog: sommige worden (hoe lullig het ook klinkt) in één keer bewust van de mooie muziek, als diegene sterft.

Wat is dat toch met mensen.... die gaan zeiken over de reden van aanschaf van cd's...

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Svendra schreef:
Track 9. Wij Zullen Doodgaan ???
Freudiaanse grap, zullen we maar zeggen
Wel zéér toevallig imho.
Nu klopt de tracklist trouwens nog niet, zie 5 en 34.

avatar van okaysjon
[/quote]

En inderdaad begrijp ik dan ook weer niet de 2 sterretjes... Misschien omdat je de muziek moet liggen. Als het mij niet ligt, koop ik het niet noch zal ik het beluisteren. [/quote]

Ik ben niet aan het "zeiken" ik vraag me iets af en geef mijn mening, niets meer en niets minder. Daar draait het bij het beoordelen van CD's toch om, dat je je eigen mening geeft over een CD? of moet ik kijken wat de meeste mensen er van vinden en hun advies volgen, zo werkt het niet denk ik

En die 2 sterretjes krijgt hij omdat ik slechts een aantal van zijn nummers mooi vind. 44 tracks en er zijn er maar een stuk of 15 waar ik echt van kan genieten of waar ik iets mee heb.
en 15 van de 44 tracks OK vinden komt neer op ongeveer 40% en dus 2 sterren.

En het is geheel niet mijn bedoeling om mensen tegen de schenen te schoppen of te veroordelen als ik me afvraag waarom mensen een artiest pas na zijn overlijden in de kast willen hebben.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
CHIEP schreef:
Nu klopt de tracklist trouwens nog niet, zie 5 en 34.

Wat klopt daar niet aan?

avatar van kareltjemusic
lijken mij 2 verschillende versies aangezien de tijden ook anders zijn.

Tja waarom een artiest meer werk gaat verkopen als hij of zij overleden is? is altijd al zo geweest. Misschien dat we dan pas beseffen hoe goed een artiest werkelijk is geweest.

Deze cd is ook pas uitgebracht vlak voor zijn dood, hij was toen al ernstig ziek.

Hoewel ik geen echte fan ben, heeft hij wel degelijk wat klassiekers gemaakt die het beluisteren meer dan waard zijn

avatar van meneer
Hmm, ik zit momenteel midden in de serie Ramses met een zeer, zeer goede Ramses gespeeld door Maarten Heijmans. Natuurlijk komt de muziek dan mee en prachtig om te beluisteren. Soms mag ik in Amsterdam verkeren en Shaffy heeft die stad prachtig muzikaal verwoord en in pianospel laten echoën. Ik herken dat zo enorm als ik daar zelf door de nacht heen banjer. Dat is deze stad voelen door muziek.

Wat heeft deze man geleefd ! En wat een indruk heeft hij achter gelaten in onze cultuur. Een traan van mij om de tragiek van de man zelf..

avatar van blaauwtje
Deze week een mooie vinyl uitvoering van deze verzamelaar op de kop getikt,een feest der herkenning.

Uitgevoerd in mooi paars vinyl, een voortreffelijk geluid, deze man heeft ons samen met Liesbeth List een schat aan nederlandstalige pareltjes nagelaten!!