Little Anthony & The Imperials - We Are the Imperials Featuring Little Anthony (1959)

1 stem

10. Traveling Stranger
  11. What Did I Do
  12. Love Is a Many-Splendored Thing
avatar van Reijersen
Dit is een debuutalbum van een gezelschap dat een lange en succesvolle carriere zal hebben in de soulmuziek. Op deze plaat staan een paar essentiële soulhits zoals Tears on a Pillow, wat waarschijnlijk hun grootste hit zal blijken. Verder verwennen ze ons met Two People in the World. Zonder twijfel is dit gezelschap vocaal gezien in één van de beste harmonie.
1. Tears on my Pillow – even wennen aan het nasale stemgeluid. Wel een erg mooi nummer.
2. Over the Rainbow – Wie kent dit nummer niet? Niet voor niks een klassieker.
3. Cha Cha Henry –niet heel opvallend, maar prima nummer
4. The Diary – Rustig, mooi nummer.
5. Oh Yea – meer swing, best een vrolijk nummer.
6. Two People in the World – Goed gezongen nummer.
7. When You Wish Upon a Star – doo wop ten top. Leuke koortjes toch wel.
8. Wishful Thinking – lekker loom en sloom en rustig.
9. So Much – lijkt iets meer swing in dit nummer te zitten. Rock ’n roll is er zeker in terug te horen.
10. Traveling Stranger – iets meer tempo in de dit nummer. Het swingt licht.
11. What Did I Do – Goed gezongen nummer. Zit een goede beleving in.
12. Love is a Many-Splendored Thing – eigenlijk redelijk saai. Misschien toch wat te oubollig voor mij nu.

(bron: Opus de Soul)