Justin Vernon - Self Record (2005)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. The Whippgrass (6:19)
  2. Pier 39 (4:38)
  3. O're the Hills, 'Neath the Gape (1:07)
  4. Drinking This Rain / I'm on Fire (4:59)
  5. Return to You (4:20)
  6. Above the Code (4:28)
  7. Sweet, Sweet Magdalene (4:21)
  8. How Many? (3:12)
  9. Right Down There in Your Tributary (2:04)
  10. April Four (2:47)
  11. The Orient. and the Gatsby's Slew of Choices (5:13)
  12. Sides (5:30)
  13. Ring Out (4:45)
  14. Redemption: 1 (An Army Man and His Self-Discovery) (3:52)
  15. Death; Shake of Me All Unclean (1:57)
  16. Nothing Better Than a Journey to You (7:27)
  17. We Will Never Die (12:02)
avatar van VictorJan
Als Bon Iver-fan ben ik hier wel benieuwd naar. Is dit wat?

avatar van Editoor
VictorJan schreef:
Als Bon Iver-fan ben ik hier wel benieuwd naar. Is dit wat?

nee, niet echt. Kon de stem van Justin niet echt verdragen op deze cd. De instrumentatie was ook niet altijd even sterk. Als fan denk ik dat je deze cd het beste kunt overslaan.

avatar van My Addiction
Editoor schreef:

Ik vind ring out nochtans erg mooi

indiegator
Wat een verdomd goeie plaat zeg!

Mischien mist de Bon Iver falsetto stem maar daarentegen zingt hij hier als Peter Gabriel wiens leven ervan af hangt.
Luister naar Sides, Above the Code of Sweet, Sweet Magdalene. Stuk voor stuk juweeltjes. Je kan je ook af vragen waarom Bon Iver zijn falsetto stem niet af en toe achterwege laat en doet waar hij hier zo goed in is. Zingen.

Opnieuw masteren en uit brengen zou ik zeggen en je hebt 1 van de beste releases van de laatste
10 jaar.

Als fan deze cd overslaan zou de grootste fout allertijden zijn

avatar van My Addiction
Editoor schreef:
Als fan denk ik dat je deze cd het beste kunt overslaan.

indiegator schreef:
Wat een verdomd goeie plaat zeg!

Grappig hoe meningen kunnen verschillen
Ken enkel ring out en dat vind ik prachtig, zal de rest eens proberen justin vernon fan zijnde

avatar van Madjack71
Daar waar Bon Iver de juiste snaar wist te raken en de omgeving waarin dat album tot stand kwam al tot de verbeelding sprak i.c.m. de zang. Ontbreekt dat naar mijn gevoel hier zowat volledig. De muziek komt hier bij mij over als ware hij een straatmuzikant op de hoek bij de HEMA in de binnenstad. Weinig uitnodigende, oppervlakkige broeisels die nergens boven uit weten te stijgen. Ruwe demo versies van composities die verder niet zijn uitgewerkt. Geen memorabele plaat wat ij betreft en eentje waar ik moeite mee had om die in zijn geheel te luisteren, zonder helemaal verveeld te raken, m.i. had er met gemak een dik half uur eraf gemogen.

Ik ontdek dit net pas, en na 5 nummers ben ik al fan. Wat een held.

avatar van Zoute Popcorn
Ring Out is echt prachtig. De stem van Justin Vernon gaat door merg en been, zeker in dat nummer

avatar van Ducoz
Nooit geweten dat Justin Vernon buiten Bon Iver en Volcano Choir nog andere muziek had uitgebracht. Leuke verassing dus, al vin ik de laatste Bon Iver niet echt bijzonder, om me zo te mogen uitdrukken. Dit zal zeker niet normaal te verkrijgen zijn, ogend op het eigen beheer van de uitgave.