Joan Baez - Any Day Now (1968)

Folk
Label: Vanguard

1. Love Minus Zero / No Limit (2:43)
  2. North Country Blues (5:01)
  3. You Ain't Goin' Nowhere (2:59)
  4. Drifter's Escape (2:56)
  5. I Pity the Poor Immigrant (3:48)
  6. Tears of Rage (4:21)
  7. Eyed Lady of the Lowlands (11:18)
  8. Love Is Just a Four Letter Word (4:27)
  9. I Dreamed I Saw St. Augustine (3:17)
  10. The Walls of Redwing (3:51)
  11. Dear Landlord (3:00)
  12. One Too Many Mornings (3:14)
  13. I Shall Be Released (3:57)
  14. Boots of Spanish Leather (4:32)
  15. Walkin' Down the Line (3:24)
  16. The Restless Farewell (5:50)
Het enige singletje van dit album dat destijds uitkwam, Love Minus Zero/No Limits/Love is Jus a Four-Letter Word, maakte grote indruk op me. Het paste in een trend die ik al een paar jaar volgde n.l. Folk-rock en Country-rock. Toen dit album uitkwam, heb ik het meteen aangeschaft en het werd één van mijn favoriete Baez albums. Vooral de begeleiding door het neusje van de zalm van de Nashville studiomusici, The Nashville A-team, geven de Dylan-nummers een extra dimensie. De opname (een staaltje van vakmanschap) klinkt nog steeds fris als was die gisteren gedaan. Ik draai het album nog regelmatig met veel plezier.