The Soft Pack - The Soft Pack (2010)

Label: Kemado

1. C'mon (2:13)
  2. Down on Loving (2:08)
  3. Answer to Yourself (3:20)
  4. Move Along (2:20)
  5. Pull Out (3:59)
  6. More Or Less (3:35)
  7. Tides of Time (2:48)
  8. Flammable (2:32)
  9. Mexico (4:12)
  10. Parasites (5:03)
avatar van Nanne-1995
Ik zag laatst een nummer van hun op MTV2 en het deed me meteen denken aan the Stokes, Rock 'n Roll uit de 21ste eeuw, maar of dat ook zo is weet ik niet want ik zag enkel 1 nummers van hun 1 keer.

avatar van Nanne-1995
Op het moment luister ik het nummer Parasites op youtube, en dat doet me denken aan Joy Division,
Maar jullie hoeven niet te denken dat dit weer hetzelfde ls als bands zoals White Lies en The Horrors die meegingen met Interpol en The Editors in de Joy Division hype, dit is meer de Punk Joy Divison, nummers als No Love Lost, Transmission en Disorder maken ze.
Ook lijkt wel op sommige jaren 60 rock zoals The Troggs.

avatar van muziekjepp
ben benieuwd

avatar van a.schille
Vergelijking met The Strokes vind'k niet helemaal terecht, in feite... 't is wel vreejed goeie rock met een verdomd catchy randje aan!!! Verslavend...

avatar van nognooit
De eerder genoemde bands hoor ik er haast niet in.
Voor mij klinkt dit als het zoveelste pop rock bandje.
Ik zal het nog wel een paar luisterbeurten geven, misschien mis ik wel iets, maar voor nu geef ik het een krappe drie sterren.

vind die paar nrs die ik gehoord best okay, niet vernieuwend maar het rockt lekker

avatar van Chromlech
3x beluisterd en ben helemaal om, dit is een fantastische garage-punk-rammel-rock plaat; lekker rauw en bij vlagen hypnotiserend door de reperterende puntige gitaar-riffs en de wat luie monotone stem van de zanger. De Band is duidelijk beinvloed door bands als; The Fall, Pavement, Television en Violent Femmes.

The Soft Pack (voorheen The Musslims) gaan met deze plaat geschiedenis schrijven, mark my words.

****

avatar van Nanne-1995
Dit is overigens niet hun debuut, Onder de naam The Muslims brachten ze ook nog een zelfgetiteld album (nu genaamd : The Muslims EP) uit die ik laats heb bestelt bij CDWOW,

Zeker de moeite waard.

Zet eerst die tracklist eens goed mensen, want dit slaat natuurlijk nergens op:

Tracklist The Soft Pack - The Soft Pack:

07 Tides of Time
08 Flammable
09 Mexico
10 Parasites

Ik vind dit een hele sterke cd, orgineel is het niet maar het rockt lekker. Invloeden hoor ik er genoeg in, strokes, joy division, zelfs nirvana. Ik vind dit niet zomaar een bandje en dit mag wel op de festivals komen dit jaar.

avatar van OmeWillem
De vergelijkingen hoor ik allemaal niet zo goed terug. Dat wil niet meteen zeggen dat The Soft Pack een compleet origineel geluid heeft. Je hebt het allemaal al wel veel eerder gehoord maar dat maakt niet uit want het is goed gedaan.

avatar van philtuper
Het nummer Parasites is fokking lekker!!!
Vind het wel lekker dat ze schijnbaar hun ding doen, lekker ongepolijst en niet het zoveelste gehypte geval. De voorganger is trouwens minstens zo lekker, toen ze nog The Muslims heetten. Samen met Primary Colours van The Eddy Current Suppression Ring (geweldig album!!) het meest gedraaide garageplaatje van 2009...

rabbit
Inderdaad! The Muslims... uhhh, The Soft Pack is een hartstikke gave band!

avatar van Nanne-1995
Ik vind dit album helaas minder dan hun vorige, het minder gevarieerd en er zitten weinig uitblinkende nummers tussen maar desondanks vind ik dit een goed album.
Eigenlijk hoef je ook niet bij zo'n jonge band nog de nieuwste muziek te vergelijken met hun eerdere muziek.
De betere nummers vind ik C'mon, Pull Out en Mexico.

avatar van Nanne-1995
Ik heb vandaag een instrumentele Cover van het nummer Fences van Phoenix/The Soft Pack op youtube gezet,
Ik kon helaas niet de gitaar en bas tabs vinden, enkel de akkoorden.

Ik heb het opgenomen met Magix Music Maker maar de kwaliteit is dan niet zo hoog als je het zlef opneemt, de drums heb ik niet zelf gespeeld want die kun je heel slecht opnemen.

YouTube - The Soft Pack - Fences (Instrumental Cover)

Ik zou graag willen horen wat jullie ervan vinden.

Nanne-1995 schreef:

Bij de favoriete tracks op Musicmeter springen er nu 4 duidelijk uit: C'mon, Answer To Yourself, Pull Out & Parasites. Toch vind ik de andere nummers daar niet veel voor onderdoen. Lekkere edgy punky rock is dit zeg! Goede gitaren en een lekker zeikerige zanger: hier hou ik wel van.

Ik heb trouwens met veel moeite via internet hun vorige album nog kunnen bestellen. Ben benieuwd.

Soms deed dit me denken aan the rifles. daarnaast een kenmerkende wave/punk sound, melancholisch, en rauw. Kan dus bijna niet missen. Vind ze persoonlijk dan ook beter als 'dat volgende rockbandje in line'. En tsja ik hoor ook the strokes erin terug komen, hoewel dat eerder betwist werd. De overeenkomst die ze zeker hebben, is dat het beide amerikaanse bands met een britse sound zijn.

avatar van AOVV
Frisse, punky, energieke plaat van The Soft Pack!
Simpel, maar catchy, het klinkt allemaal goed..

3,5 sterren

avatar van Cor
Cor
Energieke, felle, rammelende rock. Jammer genoeg vind ik het geluid van dit album niet altijd even goed. Klinkt een beetje gruizig hier en daar. En de songs zijn prima, maar niet echt onderscheidend. Gewoon weer zo'n plaat in de categorie: prima album, niet mis mee, maar ook niet meer of minder.

avatar van Don Cappuccino
Lekkere rock van The Soft Pack, maar ik heb het allemaal wel eerder gehoord en sommige nummers pakken me niet echt. 2,5 ster.

Erg leuk album! Ik had 'em vanmiddag op mijn mp3 staan. Toevallig zag ik net een Grolsch reclame voorbijkomen en het muziekje kwam me gewoon bekend voor. Blijkt dat ze Answer To Yourself in de nieuwste Grolsch reclame hebben gebruikt! Goeie smaak daar bij Grolsch

Verdere toppers: Down On Loving (doet mij erg denken aan Frank Black-Pixies, dus top) en het geweldige Parasites (die basloop alleen al!)

avatar van WesleyX16
MarcoB schreef:

Dit komt in ieder geval Pukkelpop. Dus waarschijnlijk ook op Lowlands.

avatar van Barend G
calexico26 schreef:
Goeie smaak daar bij Grolsch

Nou, gezien hun vorige, te-nen-krom-men-de filmpje (met Moke en Junkie XL) ben ik daar nog niet zo van overtuigd

Barend G schreef:

Hmmm, dat klinkt inderdaad wat minder. Maar ik kijk nooit naar reclames en deze zag ik toevallig voorbijkomen. Vandaar dat ik de indruk kreeg dat er bij Grolsch iemand rondloopt met een goede muzieksmaak...

Nog even over dit album: jammer dat het niveau van de 1e 3 nummers niet gehandhaafd blijft over het hele album (m.u.v. Parasites) anders was dit een geheide 5 sterren geworden.

avatar van Choconas
Inderdaad weinig nieuws onder de zon, dit album van Soft Pack. De nummers doen denken aan onder meer Joy Division (Pull out, Parasites), Rifles (More or less), Strokes (C'mon, Answer to yourself) en Buzzcocks (Move along). Neemt niet weg dat er veel valt te genieten van dit album door de aanstekelijke melodieën en de lijzige zang. Overigens ben ik ook via de bierreclame in aanraking gekomen met deze band en dit album, dat is dan weer het leuke van reclame.

avatar van oceanvolta
Ik vind deze plaat toch wel tegenvallen. Ik heb het optreden bij Letterman (Answer to Yourself)een tijd lang elke dag een paar keer bekeken. Ik was helemaal weg van dat nummer en had hoge verwachtingen voor het album.

Maar helaas is dat verreweg het beste nummer van de plaat. Nergens wordt het weer zo catchy. De nummers blijven niet hangen. Het energielevel is wel bijna constant hoog. Leuk om af en toe op te zetten.

avatar van bver
Fijn albumpje dat lekker wegluistert. Niet bijster origineel maar wel goed gedaan. Pull Out doet me op één of andere manier aan "There will be no next time" van The Kids denken....

Toevallig kwam ik dit bandje tegen en is sinds een week draai ik hem heel veel op mijn iPhone. Zeer aanstekelijk, fris en catchy. Lijkt soms beetje op The View.

avatar van Cor
Cor
Toch wel een heel strak en pittig rockplaatje. Heerlijk.