John Denver - Higher Ground (1988)

Country / Folk
Label: RCA

1. Higher Ground (3:35)
  2. Home Grown Tomatoes (3:20)
  3. Whispering Jesse (3:03)
  4. Never a Doubt (3:43)
  5. Deal with the Ladies (1:38)
  6. Sing Australia (4:38)
  7. A Country Girl in Paris (3:47)
  8. For You (3:21)
  9. All This Joy (4:33)
  10. Falling Leaves (The Refugees) (3:38)
  11. Bread and Roses (4:02)
  12. Alaska and Me (2:46)
avatar van Wandelaar
Deze CD komt uit de verzameling van mijn vrouw. Gek, dat klinkt als een excuus. Een heavy rocker ben ik nooit geweest en ik had stiekem wel eens mijn 'momenten' bij de gevoelige liedjes van deze cowboyman. Maar meestal lukte het me goed zijn albums in de kast te laten.

Laat ik zeggen dat het niet tegenvalt dit weer eens te beluisteren. Ook hier hanteert Denver zijn succesvolle sandwich van gevoelige liedjes met rampestampende country waarbij je "joehoe" gaat roepen. De hele tijd met je zakdoek aan het onderste ooglid deppend hou je het immers niet vol.

Opener Higher Ground is heel aardig, tevens de beginsong van een TV-film waarin Denver de hoofdrol speelde. Misschien staat er nog wat van op YouTube. Nummer 2 is dan een 1-2-hupsakee song, waarna het verder gaat met het uitstekende Whispering Jesse. Ook Never a Doubt kent de gevoelige uithalen maar is een zwakkere song. Echt mooi wordt het dan weer in For You.

Sing Australia en Alaska and Me zijn typische countrysongs met liefde voor land en natuur, maar best saai eigenlijk. Leuk voor een toeristisch programma. In All This Joy draaft een gospelkoortje op, een statige hymne die me niet echt kan boeien. Zo is het ook gesteld met het Keltische Bread and Roses.

Colorado, Nashville TN, Ireland, Canada en Australia. CD geprint in Germany door BMG op PD90240.
Al met al een aardige redelijk tijdloze CD met een paar goede songs en even zoveel skippers.

avatar van nlkink
Is Home Grown Tomatoes een cover van de Guy Clark song, Wandelaar?

avatar van Wandelaar
nlkink schreef:
Is Home Grown Tomatoes een cover van de Guy Clark song, Wandelaar?
Klopt, ik zie zijn naam bij de credits staan. Het origineel ken ik niet, maar dit is een vrolijke noot op het album.