Liars - Sisterworld (2010)

Rock / Avant-Garde
Label: Mute

1. Scissor (3:39)
  2. No Barrier Fun (2:57)
  3. Here Comes All the People (3:27)
  4. Drip (4:14)
  5. Scarecrows on a Killer Slant (4:13)
  6. I Still Can See an Outside World (3:13)
  7. Proud Evolution (5:03)
  8. Drop Dead (3:35)
  9. The Overachievers (3:14)
  10. Goodnight Everything (4:32)
  11. Too Much, Too Much (3:58)
avatar van AOVV
Uiteindelijk ben ik eruit gekomen. Dit is toch wel een degelijk album hoor! De plaat komt een beetje aarzelend op gang met 'Scissor', maar dat nummer wordt ongeveer halfweg toch heel even wat heviger (en op het einde ook). De wat dreigende ondertoon van het nummer past goed bij de zang, zowel front- als achtergrondzang.

'No Barrier Fun' begint ook erg rustig, met basgitaar, zalvende zang en wat effecten waar ik maar niet helemaal wijs uit raak. Tel daarbij het vioolspel (belangrijke factor op dit album), en je hebt toch wel een leuk, ingehouden nummer. Erg eigenzinnig, dit plaatje.

En zo blijft het hele album toch wel dreigend. Spannend, dat is iets anders. Zo kan een nummer als 'Here Comes All The People' me niet bekoren, en ook 'Drip' heeft me nog niet helemaal voor zich kunnen winnen.

Maar dan krijg je zo'n track als 'Scarecrows On A Killer Slant'. Misschien komt het doordat dit nummer wat heftiger is, dat ik het ook gewoon beter vind? Extreem agressieve, zelfs moordzuchtige tekst ('Why'd you shoot the man with the gun? Cos he bothered you!'). Sterk nummer.

Hierna krijgen we weer een rustig, zelfs aardig klinkend (mag ik het woord aardig wel gebruiken bij Liars?) nummertje, 'I Still Can See An Outside World'. Laat je echter niet misleiden door de eerste anderhalve minuut; daarna treedt het nummer helemaal buiten z'n voegen, wat me meer interesseert. Al bij al blijft het echter een vrij rustig nummer, met enkel in het middenstuk dus die opvallende uitbarsting. De zang blijft echter beheerst.

Ook een nummer als 'Proud Evolution' weet me te boeien (vooral wanneer het reffrein wordt ingezet); daarna gaat het bergaf. 'Drop Dead' heeft nog wel wat, 'The Overachievers' is best om aan te horen, maar de twee laatste nummers ('Goodnight Everything' en 'Too Much, Too Much') zijn, om het dan maar met de afsluiter te zeggen: too much, too much.

3 sterren