Maiko Watson - Sweet Vibration (2009)

Canada
Soul
Label: Labeame

1. Just a Girl (0:59)
  2. Some Kinda Love (3:56)
  3. Sweet Vibration [Remix] (3:16)
  4. Wise Up (3:43)
  5. Lookin' Up (4:31)
  6. Another Day (4:24)
  7. Under Your Spell (4:17)
  8. Haunting Me (4:14)
  9. Ready to Be Loved (2:53)
  10. Take Me for a Ride (3:33)
avatar van Angelo
Heb het album de afgelopen week een paar keer beluisterd. Zoals Mb. al aangeeft wordt er veel geflirt met andere genres. Ik denk dat de basis voor dit album meer naar R&B/soul neigt, maar met duidelijke invloeden van de wat oudere soul, met daarnaast een vleugje jazz, disco en reggae. Wat ikzelf erg mooi vind aan dit album zijn voornamelijk de eenvoudige, maar mooie instrumentatie en de meeste nummers (los van elkaar). Qua stem vind ik Maiko Watson –uiteraard- niet slecht, maar een echt bijzonder stemgeluid heeft ze ook niet (naar mijn bescheiden mening). Toch vind ik het op de een of andere manier niet echt pakkend. Uiteraard had mevrouw volledige creatieve controle over dit album, aangezien Labeame haar eigen label is, maar een echte visie voor het maken van dit album had ze denk ik niet. Bij vlagen klinkt het naar mijn idee echter wel als een probeersel, die niet altijd even geslaagd is. Minste nummers vind ik ‘Under your spell’ en ‘Ready to be loved’. De mooiste nummers vind ik ‘Haunting me’ en het ritmische ‘Take me for a ride’. Voor de rest wel een leuke/interessante keuze, de naam Remy Shand kwam me bekend voor, van Maiko Watson had ik nog nooit gehoord.