Pat Benatar - Crimes of Passion (1980)

Label: Chrysalis

1. Treat Me Right (3:25)
  2. You Better Run (3:05)
  3. Never Wanna Leave You (3:10)
  4. Hit Me with Your Best Shot (2:51)
  5. Hell Is for Children (4:55)
  6. Little Paradise (3:33)
  7. I'm Gonna Follow You (4:29)
  8. Wuthering Heights (4:29)
  9. Prisoner of Love (3:08)
  10. Out-a-Touch (4:18)
avatar van Rinus
Pat's tweede album is beter dan het debuut. Het rockt nog meer, en er staan een boel sterke nummers op, met als hoogtepunt "Hell is for children", dat handelt over kindermishandeling. "Hit me with your best shot"en "Prisoner of love" werden bescheiden hitjes in Nederland. Ook de Kate Bush cover "Wuthering Heights" is klasse. Op vinyl en 4 sterren

avatar van Saldek
Ik ga niet mee met je wat de cover van Kate Bush betreft, die had ze van mij mogen laten. Maar het is waar dat deze weer een stapje verder is in ontwikkeling t.o.v. het debuut. Hell is for Children heb ik nooit begrepen omdat ik het moeilijk anders wist te interpreteren dan dat ze niets moest hebben van kinderen of zo. Het moést haast wel iets anders zijn, en zo blijkt. Thanx daarvoor. Wel een dijk van een nummer is het op een lekker rockalbum.3,5*

avatar van sq
sq
Vandaag deze serieus beluisterd. Indertijd was dit zeer gevierd, maar ik had nooit een heel album geprobeerd. Maar deze dame doet het niet voor mij. Pat Benatar heeft best een reputatie als rock-dame maar ik vraag me nu toch af waarom. Love is a Battlefield is een mooi nummer, maar op dit album overheerst bij me toch het gevoel van het meisje dat zich stoerder voordoet dan ze is en haar beperkte talent wat overschreeuwt.

Het zal ook met de composities te maken hebben want die zijn niet inspirerend en hier en daar erger ik me ook aan de teksten. Hell Is for Children is wat buiten de standaard en daarmee wel verrassend, maar verder vind ik weinig te genieten. In het bijzonder als Kate Bush-liefhebber wil ik nog deze tip meegeven als alternatieve cover:

YouTube - The Puppini Sisters-Wuthering Heights

Als hardrocker kan deze plaat nog net. De rest van Pat zal ik zeker niet aanschaffen. 'Hell is for Children' is een fantastisch nummer!

avatar van gigage
Pat is geen Kate maar de ingetogen rockversie van Wuthering Heights wordt heel gedegen gebracht. De meest beluisterde single Hit me with your best shot lijkt me een leuke track voor welk top 40 orkest dan ook. Het serieuze Hell is for Children ( child abuse) springt er voor mij bovenuit maar voor de rest is het typisch veilige Amerikaanse Radio rock waar Pat wel raadt mee weet. Helaas is haar stemexpressie ook te veilig. Het is geen Joan Jet of Ann Wilson, zeg maar. Geen schreeuwerige uithalen of sensuele oohooo 's. Braaf maar leuk plaatje.

avatar van Roxy6
Pat's debuut album: In the Heat of the Night is heel aardig, daar staan goede nummers op, daarna begint het pas interessant te worden vanaf Get Nervous, wat nog een redelijk rock album is.
Maar daarna gaat Pat los en zijn alle albums de moeite waard, Tropic is simpelweg fantastisch, de hele sfeer op dat album (dat uitkwam ten tijde van haar grootste hit Love is a Battlefield.

Niemand kan beweren dat ze daar niet een volstrekt eigen manier van zingen neerzet, waarmee ze een goed visitekaartje af geeft. Pat is een van de beste zangeressen in de Rock muziek.
Luister naar de albums: Wide Awake in Dreamland, Seven the Hard Way, Gravity's Rainbow en Inamorata.

Ze doet zeker niet onder voor Ann Wilson, Joan Jett of welke andere rockzangeres uit de 70er jaren

Een grote staat van dienst en heel erg jammer dat het na haar laatste reguliere album Go stil is geworden!

avatar van gigage
Mooie aanvulling, maar op dit album komt dat (nog) niet tot uiting. Misschien mocht het ook niet van de producent want de US radio was nog niet klaar voor al te stoere onafhankelijke rock chicks? wie zal het zeggen.

avatar van Arjan Hut
Er waren meer artiesten in hetzelfde vaarwater die deze titel wilden gebruiken in 1980, blijkbaar was Benatar de eerste en pasten Gambler ("Love and other crimes") en Harlequin ("Love crimes") zich maar aan. De plaat van Harlequin was ook succesvol, met een hitje in de vorm van Innocence. Die van Gambler is volgens mij nooit op cd verschenen, een vrij zeldzame lp.

avatar van Roxy6
wanneer je bijv. op FB kijkt is Pat Benatar nog steeds heel populair, samen met haar langdurige echtgenoot Neil Geraldo, gitarist uit haar band treed ze ieder jaar nog meerdere malen op.

Enkele jaren gelden deed ze ook een US tour samen met Blondie, Deborah Harry en zij beleefden eind jaren 70- begin jaren 80 hun hoogtepunt.