Pat Benatar - Crimes of Passion (1980)

Label: Chrysalis

1. Treat Me Right (3:25)
  2. You Better Run (3:05)
  3. Never Wanna Leave You (3:10)
  4. Hit Me with Your Best Shot (2:51)
  5. Hell Is for Children (4:55)
  6. Little Paradise (3:33)
  7. I'm Gonna Follow You (4:29)
  8. Wuthering Heights (4:29)
  9. Prisoner of Love (3:08)
  10. Out-a-Touch (4:18)
avatar van sq
sq
Vandaag deze serieus beluisterd. Indertijd was dit zeer gevierd, maar ik had nooit een heel album geprobeerd. Maar deze dame doet het niet voor mij. Pat Benatar heeft best een reputatie als rock-dame maar ik vraag me nu toch af waarom. Love is a Battlefield is een mooi nummer, maar op dit album overheerst bij me toch het gevoel van het meisje dat zich stoerder voordoet dan ze is en haar beperkte talent wat overschreeuwt.

Het zal ook met de composities te maken hebben want die zijn niet inspirerend en hier en daar erger ik me ook aan de teksten. Hell Is for Children is wat buiten de standaard en daarmee wel verrassend, maar verder vind ik weinig te genieten. In het bijzonder als Kate Bush-liefhebber wil ik nog deze tip meegeven als alternatieve cover:

YouTube - The Puppini Sisters-Wuthering Heights