Madlib - Madlib Medicine Show No. 1: Before the Verdict (2010)

Label: Stones Throw

15. Young Guns

met J. Dilla

16. My Moment [OJ Simpson Remix]
  17. American Dream & Future [OJ Simpson Remix]
Ben 'm nu aan het binnen halen, zo checken!

Damn, wat maakt deze man toch veel muziek, elke maand gaat er een nieuwe Medicine Show uitkomen. Elke maand een nieuwe cd van Madlib, dat gaat mij (hopelijk) gelukkig maken

avatar van Shelter
eerlijk gezegd word ik soms een beetje moe van deze gast, als je veel albums achtereen luistert...
Ik vraag me trouwens af wat een OJ Simpson Remix inhoudt.

avatar van D-Clutch
OJ Simpson = Madlib en Guilty Simpson.

Madlib = Otis Jackson = OJ + Guilty Simpson = Simpson.

OJ Simpson dus.. snap je wel

avatar van MJ_DA_MAN
Dus, Madlib en Guilty hebben die samen geremixed?

avatar van Rhythm & Poetry
Dat lijkt me niet. Het zijn de originele nummers van Guilty Simpson die waarschijnlijk voor het OJ Simpson project gesampled zijn.

Improvision
Het zijn gewoon nummers van Ode to the Ghetto die nu opnieuw onder handen zijn genomen door Madlib. Maar in plaats om er gewoon droogjes "Remix" achter gezet te hebben, zullen ze waarschijnlijk wat ruchtbaarheid willen geven aan het OJ Simpson project.

Madlib en Guilty Simpson (OJ Simpson dus) brengen dit jaar ook nog een officieel album uit, zonder remixes etc. dus. Gaat volgens mij Coroners Music heten

Ik weet 't niet zo goed. Klinkt natuurlijk wel allemaal lekker. Maar al die remixes zijn een beetje teveel van het goede...

Young Guns valt me erg tegen, had echt een dope Jaylib track verwacht. Maar Dilla zegt een paar zinnetjes

avatar van Kill_illuminati
Madlib project duizend en een.

RedLightCityBoy
Kill_illuminati schreef:
Madlib project duizend en een.

Niet leuk dan?

Improvision
De OJ Simpson track Before the Verdict is trouwens maar erg matigjes.

avatar van Shelter
@ D-Clutch thanks voor de info...

Guilty Simpson vind ik echt een geniale rapper, wat vooral in uiting komt als je hem live meemaakt...geniale delivery en goed verstaanbaar stemgeluid ondanks harde beats.

Maar goed zoals ik al zei, Madlib vind ik soms geniaal en soms doodsaai... ik ga de combinatie niet een heel album lang trekken vrees ik.

avatar van Rhythm & Poetry
Met dit soort projecten moet Madlib niet te vaak komen, dadelijk gaat hij nog dalen in mijn achting. Medicine Show Vol. 1 heeft een echt mixtapegehalte en daar hou ik dus helemaal niet van. Soms staat er nog best een aardige remix op, maar niks blijft echt bij en nergens geniet ik echt van dit project. Overigens ben ik ook nog van mening dat Guilty niet goed genoeg is om samen te mogen werken met Madlib.

Kom de volgende keer maar met iets fatsoenlijks Madlib.

avatar van Niek
Rhythm & Poetry schreef:

En dat moet ie niet hebben natuurlijk!

avatar van Rhythm & Poetry
Inderdaad, zo zit er nooit een samenwerking met Robhef voor hem in.

Improvision
Is er nota bene iemand die Guilty een goede rapper vindt?

RedLightCityBoy
Ikke.

avatar van ricardo-leiden
Ik ook,
Ode to the ghetto was gruwelijk.

Relax
Niet echt.

avatar van tovast
Ik ook
dit is gewoon weer een hard madlib album.
beats zijn dik in orde.

avatar van GarnalenPeller
OH SHIT NIEUWE MADLIB

P.S. Guilty Simpson ken ik alleen van featurings. Hij komt op me over als een Sean Price-achtige, ik vind hem wel cool. Ik ga zo even dit album en die van Simpson checken.

P-DawG
GarnalenPeller schreef:
OH SHIT NIEUWE MADLIB

Zo bijzonder is dat toch ook weer niet?Hij brengt immers de laatste jaren minimaal 2 albums per jaar uit ...

avatar van tovast
en dit jaar worden dat er minstens 12 als ik het goed begrepen heb?

avatar van GarnalenPeller
Ik heb nu een versie die niet helemaal goed afgemixt lijkt te zijn, bootleg ofzo.

avatar van MJ_DA_MAN
GarnalenPeller schreef:
Een werkende pindashizzle vinden van wat dan ook van madlib is een hels werkje. Ik heb het idee dat Iemand bij Stones Throw constant op internet alle leaks van Madlib albums loopt te deleten. .
Klopt ook.

avatar van MAS
MAS
Heb begrepen dat alles uit de Medicine-reeks limited is. Deze (vinyl) is schijnbaar handgenummerd weet iemand hoe veel er van gemaakt zijn?

Volgens mij niet limited, maar ze zijn wel allemaal anders. Je hebt 4 verschillende hoezen

MADLIB x HIT+RUN | Medicine Show on Vimeo

Hier filmpje

Deze tape benadrukt voor mij alleen maar hoe dope het stemgeluid van Guilty Simpson is, de beats komen een beetje irritant druk en rommelig over. Dat kan nog wel verbeteren, de stukjes kunnen op hun plaats vallen, maar ik geloof dat ik daar niet zo het geduld voor heb bij deze plaat. Dat komt ook door het irritante mixtape gebler dat af en toe opkomt.

ManMonster
Deel 1 en 2 binnen gekregen, nog niet geluisterd maar wat een kutverpakking zeg...
Gewoon een hoesje met een boekje (geen achterkant, is gewoon doorzichtig) en aan de zijkant hebben ze een stuk papier geplakt boven het doosje waardoor het amper open gaat...

ManMonster
Sommige nummers vind ik echt geweldig maar andere nummers vind ik dan weer rotslecht, ga met een 2.5* beginnen.