Kanye West - VH1 Storytellers (2010)

Pop / Hip-Hop
Label: Roc-a-Fella

1. See You in My Nightmares (3:13)
  2. Robocop (6:17)
  3. Flashing Lights (6:41)
  4. Amazing (8:24)
  5. Touch the Sky (9:53)
  6. Say You Will (7:42)
  7. Good Life (6:30)
  8. Heartless / Pinocchio Story (11:01)
  9. Stronger (4:53)
avatar van Silky & Smooth
Groot entertainer! Ik zou iedereen aanraden om goed naar zijn openingsverhaaltje te luisteren. Een van de redenen waarom ik Kanye West geweldig vind!
Had in het begin wel mijn twijfels. Live autotune... Het begon ook niet helemaal super. Kwaliteit van het begin van RoboCop was niet goed, maar werd daarna meteen verbeterd.
Super cd om te luisteren. Oude en nieuwe nummers die opnieuw live gemixt worden zowel qua muziek (veel rockinvloeden!) als tekst. (Stukje over Tenacious D vond ik wel leuk). Dit allemaal aan elkaar gesproken en gezongen door Kanye West. Dit vind ik helemaal een pluspunt. Een teken van echtheid voor mij. Hij verteld en zingt gewoon wat hij op zijn hart heeft.
Het optreden kan niet tippen aan Late Orchestration, maar daar zat veel meer sfeer in wat heel mooi gespeeld werd door het koor. Toch erg mooi en goed optreden, wederom door Mr. West!

Had dit ongeveer een jaar geleden op Amerikaanse MTV oid gezien, erg goed was dat ja!

Geniale performer! Aanrader, dvd die er bij zit is ook heel dope

avatar van Silky & Smooth
Krijg de DVD binnenkort binnen!
Late Orchestration was op cd vet, maar op DVD nog vetter. Dus denk dat dit ook de moeite waard wordt!

Ik ook, had 'm bij cdwow besteld, maar duurt erg lang! grr..
Late Orchestration is ook fantastisch ja! Dus ben ook benieuwd hoe dit er uit ziet!

avatar van Silky & Smooth
Vond Late Orchestration alleen wat beter tot nu toe. Vond de combinatie met het koor perfect. En daar kwamen wel gastartiesten langs.

Ja, maar dit is ook een ander concept he

avatar van indie-nerd
Vind dit ook wel aardig klinken! heb m nog niet helemaal geluisterd, paar losse floddertjes..maar klinkt echt lekker! en die verhaaltjes ook +1 hoor!

avatar van Silky & Smooth
Ja ik weet wat de bedoeling van Storytellers is Ik vind het ook wel mooi dat Kanye zijn verhaal verteld. Heb altijd het gevoel dat velen bepaalde dingen niet weten en daarom op hem zeiken. Bijvoorbeeld de reden van 808s.

avatar van Silky & Smooth
Nu ook deze op DVD gezien! Waar Late Orchestration sfeervol en gevoelig is, is VH1 Storytellers met Kanye West veel harder. Het klassieke koor heeft plaatsgemaakt voor een koor met harde drums, strijkers en een elektrische gitaar. Toch weer een supergoede performance van Kanye West. Het blijft een topentertainer! De vier sterren blijven zeker staan!

IIB
Wat een performance! Heartless is zo krachitg hier. Kan niet wachten wnr deze man een nieuwe tour start. Zag hem al 4 maal live en blijft altijd maar verbeteren.

avatar van Silky & Smooth
Jaaa heerlijk die combinatie van Pinocchio Story en Heartless. Dat ie op de grond ligt en dan... Keihard Heartless!!!

Ik heb dit al een jaar, maar dat maakt niet uit. Blijft fijn

Heb de dvd ein-de-lijk gezien! Kanye, wat ben je toch een heerlijke performer! Ook staan Homecoming, Street Light & Paranoid er als extra's op.

avatar van Silky & Smooth
Heartless vond ik een geweldig optreden!

o0.
dit is waanzinnig briljant, een bevestiging waarom het album 808 zo ontzettend goed is.. top artiest

vijf sterren is eigenlijk nog maar een beetje een matige beoordeling

avatar van Kill_illuminati
Dit ging mij compleet voorbij. Ik had geen idee dat dit was released.

SSS
o0. schreef:

vijf sterren is eigenlijk nog maar een beetje een matige beoordeling

Daarom is zijn laatste album ook het laagst gewaardeerd, z'n eerste was geweldig, z'n tweede goed en daarna was het niets meer. Dus werd het tijd voor Kanye om toch nog in het nieuws te komen tijdens Award-uitreikingen op live tv.

SSS schreef:

Huh..? Begrijp je niet helemaal goed, bevestig je mijn steling door me ongelijk te geven of...

In mijn ogen betekent het (door de meeste mensen) best gewaardeerde album niet automatisch dat een album ook daadwerkelijk heel goed is. Veel goeie, vernieuwende albums worden door het gros niet begrepen. Zijn eerste album inderdaad top, wat daarna kwam vond ik maar matig en 808 vind ik persoonlijk één van de beste popalbums van de laatste jaren. Maar ga hier geen discussie voeren over een ander album, het gaat over deze liveshow, wat ook helemaal los staat van award-uitreikingen oid (zijn verontwaardiging over dat de award naar taylor swift ging was overigens heel goed voor te stellen)

Dus over deze liveshow, kanye west laat weer zien dat hij veel meer is dan muzikant! Zeker bekijken dus

Kill_illuminati schreef:
Dit ging mij compleet voorbij. Ik had geen idee dat dit was released.

Ik denk dat jij dit album wel zal kunnen waarderen, aangezien je meer van de 'agressievere' stijl van Kanye houdt (meende ik gelezen te hebben...) Veel nummers worden hier ondersteund met elektrische gitaar en harde drums/trommels. Daarbij is weer veel van de muziek live en vaak (een tikkeltje) harder dan op de albums.

avatar van Silky & Smooth
Kanye West: "Michael Jackson... AMAZING!"
Publiek: "YEEEEEAAAAAHHHHHH!!!!!
Kanye West: "Michael Phelps... AMAZING!"
Publiek: "YEEEEEAAAAAHHHHHH!!!!!
Kanye West: "OJ Simpson... AMAZING!"
Publiek: ..... (OMG!!! Did he really say that? )
Kanye West: "Is he not?"
Publiek: "YEEEEEAAAAAHHHHHH!!!!!

Typisch Kanye West om er weer zulke gevoelige uitspraken te doen

avatar van Kill_illuminati
Het publiek gaat altijd dom mee. XD

The Opinionated
Ik was geen fan van 808 & Heartbreak, maar op dit Live album klinken net die tracks fantastisch. Er zit meer emotie in en het klinkt muzikaler, minder kaal. Je voelt de energie van dat optreden. Enige minpuntje is dat Kanye af en toe doet alsof hij Jezus is en zijn levenswijsheden wil delen in de vorm van verhalen. Maar goed, dat kan je altijd skippen.

avatar van Silky & Smooth
Nou ja, daar hebben ze hem voor gevraagd lijkt mij. Om verhalen te vertellen...

Aan o0.
-Aan muziek valt niets te begrijpen.
-Wat is er vernieuwend aan 808s & Heartbreak?
-Waarom is Kanye volgens jou veel meer dan een muzikant?

Silky & Smooth: ik begrijp het concept, maar dat neemt niet weg dat ik me eraan erger. Kanye is een geweldige muzikant, maar hij is maar een muzikant en dat lijkt hij jammer genoeg niet te beseffen. Het valt te bewonderen dat hij zijn publiek/luisteraars graag iets bij wil brengen, maar de manier waarop vind ik te belerend en zijn boodschap te simplistisch. Maar zoals ik zei: ik kan ze altijd skippen. Het gaat mij om de muziek.

avatar van Silky & Smooth
Jaa okee, vond het al vreemd
Ik stoor me er alleen niet aan. Een aantal dingen dat hij hier verteld zorgen bepaalde opheldering rondom zijn persoon. Ik geniet echt van hem op deze plaat. Hij verteld zijn verhalen op een leuke manier. Hij zingt, rapt, verteld, beatboxt (of een poging tot in ieder geval). Dat laatste klonk bijvoorbeeld voor geen meter, maar omdat het uit zijn hart komt (kots) vind ik het weer erg leuk. Daarnaast gebruikt hij in zijn verhalen leuke, originele en grappige voorbeelden. Dat stukje over Tenacious D vond ik bijvoorbeeld geweldig. Het is dat hij het zegt, anders was het mij niet opgevallen. En dat hij verteld over de tijd dat hij homofoob was vind ik dan ook mooi. Hij gebruikt zichzelf ook als voorbeeld om het publiek wat te leren. Alleen die stukjes over dat Jezus hem gebruikt als spreekbuis en dat hij daarom niet verantwoordelijk is voor zijn uitspraken mag hij achterwege laten,

The Opinionated schreef:
Aan o0.
-Aan muziek valt niets te begrijpen.
-Wat is er vernieuwend aan 808s & Heartbreak?
-Waarom is Kanye volgens jou veel meer dan een muzikant?

-Soms valt muziek heel goed te begrijpen
-Houd het kort over 808; Luister alleen al naar het eerste nummer, Say You Will. Kanye noemt zichzelf a soldier in a war against traditional thinking , dat komt, voor mij, in dit album heel duidelijk naar voren.
-Kanye is een kunstenaar

@silkysmooth
Vind die stukjes over Jezus eigenlijk wel mooi, geloof daar zelf niet zo hard in maar als dat voor hem wel belangrijk is vind ik het juist goed dat ie dat er ook bij zegt. En zo nu en dan zegt hij nog al wat, dus zijn stelling dat hij daar niet verantwoordelijk voor mag worden gehouden vind ik geestig

The Opinionated
Aan Silky & Smooth: ik snap je. Ik zou me ook minder ergeren moest ik meer geïnteresseerd zijn in Kanye als persoon.

Aan o0.:
-Muziek als in: klank. Het tekstuele aspect vereist natuurlijk wel een bepaalde intelligentie. Al kan ik me niet inbeelden dat 808s & Heartbreak slechte kritiek krijgt omdat de teksten niet worden begrepen. Denk eerder dat de meeste mensen, waaronder ikzelf, zich storen aan het gebruik van dat (vreselijke) autotune.

-Ik ben niet overtuigd. Jezelf vernieuwend noemen is niet hetzelfde als vernieuwend zijn. Ik heb die track/het album beluisterd en zie nog steeds niet in waarom het vernieuwende muziek zou zijn.

-Dat spreekt voor zich: muziek is nu eenmaal een kunstvorm. Elke muzikant is dus ook kunstenaar.

avatar van Silky & Smooth
The Opinionated: Mag ik jou dan een vraag stellen? Als reactie op het tweede punt van o0.

Jij vindt het niet vernieuwend? Kun jij mij dan een soort gelijk album of alleen al losse nummers opnoemen die eenzelfde sound hebben als dat van 808s & Heartbreak? Ik ken aardig wat hip-hop en R&B. En ook al is het meer pop, ik heb voor 808s nog nooit een album gehoord dat ook maar in de buurt komt.

Kanye - Flashing Lights
Kanye - Drunk and Hot Girls
Kanye - Homecoming

Die tracks vind ik qua sound wel aansluiten, al worden de vocalen natuurlijk anders ingevuld. Man on the Moon: The End of Day van Kid Cudi heeft ook een beetje die sound, al kwam die natuurlijk later uit.

Dat het moeilijk vergelijkbaar is met andere muziek maakt naar mijn mening dat het origineel en uniek is, maar niet noodzakelijk vernieuwend. Al hangt het er dan weer vanaf hoe je "vernieuwend" definieert. Als je bedoelt: "nieuwigheid', dan ben ik het met je eens, maar ik vind het niet vernieuwend als in: innovatief.

Zingen met autotune was immers niet nieuw, en hiphop producties met pop-invloeden was eigenlijk ook niets nieuw (Timbaland is daar een bekend voorbeeld van). Alleen heeft Kanye - zoals alle topproducers - wél een eigen, unieke sound ontwikkeld binnen dat format.

Het blijft natuurlijk ook een kwestie van perceptie.