Gazpacho - A Night at Loreley (2010)

Noorwegen
Label: Galileo

1. Desert Flight (7:39)
  2. The Walk (I & II) (14:14)
  3. Tick Tock (I, II & III) (20:37)
  4. When Earth Lets Go (4:18)
  5. Dream of Stone (16:41)
  6. Chequered Light Buildings (6:41)
  7. Upside Down (7:08)
  8. Massive Illusion (12:58)
  9. Winter Is Never (7:50)
  10. Snowman (4:08)
  11. Bravo (9:16)
voltazy
KlaasBaas schreef:

Als je het gelijk vindt klinken moet je wat aan je
audio apparatuur doen wellicht.

ik neem aan dat het om de uitvoering gaat, niet alleen het geluid

KlaasBaas schreef:

Als je het gelijk vindt klinken moet je wat aan je
audio apparatuur doen wellicht.

Nou zullen we het helemaal krijgen zeg.....
Zo vreemd heb ik ze nog niet veel gehad op Musicmeter.

avatar van Matthijs72
Top-CD/DVD, maar voegt niet heel veel toe aan hun (redelijk briljante) studioalbums, behalve het bewijs dat ze alles live ook met evenveel gevoel neer kunnen zetten. Wel superwaardeloos afgemixt, die stem is, hoe mooi ook, echt veel te aanwezig, voor mij verstoort het de balans.

avatar van prodi9y9
heb deze origineel. toch vind ik het een miskoop. hoewel ik night en ticktock geweldig vind, vind ik deze zwaar tegenvallen. ik vind zijn stem hier TE overheersend tov de rest.

avatar van Ayreonfreak
Matthijs72 schreef:

Helemaal mee eens. Ik vind de mix echt waardeloos. De magie die heerst op de normale albums ontbreekt hier een beetje. Daarnaast krijg ik ook maar zelden een natuurlijk "live" gevoel. Als je dit voor het eerst luisterd kan ik mij voorstellen dat je niet snel onder de indruk bent van de band.

avatar van Ayreonfreak
Overigens heb ik het over de live dubbel cd versie.

Ik vind dit zo over the top goed, heb er geen woorden voor. Het gezeur over de mix snap ik totaal niet. Het "Night" deel brengt me tot grote vervoering.

avatar van Papartis

Papartis schreef:
London is een beter live album denk ik.

Ik ben een beetje kritiekloos denk ik, ik vind London net zo goed. Ik kijk dan ook uit naar hun volgende DVD want in Zoetermeer zijn dit jaar opnames gemaakt daarvoor. Ik vind London ook wat pittiger inderdaad. Maar op Loreley zijn ze wat ingetogener en soms past dat meer bij mijn stemming. Met name Upside Down kan me stevig ontroeren. Hoe dank ook ben ik blij met al hun live materiaal en wordt een nieuwe DVD hoog tijd.

avatar van Alexepex
Papartis schreef:

Vind ik ook.
Komt naar mijn mening vooral omdat Missa Atropos wat steviger is dan Night en Tick tock.
Beide zijn echter voor mij nog steeds het beste, maar daar hadden we het niet over.