The Album Leaf - A Chorus of Storytellers (2010)

Electronic / Rock
Label: Sub Pop

1. Perro (2:55)
  2. Blank Pages (4:29)
  3. There Is a Wind (5:48)
  4. Within Dreams (4:47)
  5. Falling from the Sun (4:57)
  6. Stand Still (4:50)
  7. Summer Fog (4:44)
  8. Until the Last (4:16)
  9. We Are (4:05)
  10. Almost There (4:55)
  11. Tied Knots (4:10)
avatar van jorro
(Eerder gepubliceerd op www.jorros-muziekkeuze.nl)

Een album dat zeker niet tot het allerbeste werk van deze artiest (de Amerikaan Jimmy LaValle) kan worden gerekend.

The Album Leaf is ooit gestart als postrock artiest. De muziek op dit album neigt daar soms wel toe, maar is daarvoor eigenlijk te tam. Alleen afsluiter Tied Knots houdt de eer nog wat staande.

De composities hadden derhalve wat steviger mogen zijn om als postrock te kunnen gelden. Discogs rekent de muziek tot de Intelligent Dance Music (IDM). Zeg maar de muziek van Bjork in de jaren '90. Die link hoor ik ook niet echt trouwens.

Misschien dat de inzet van de (elektronische ?) drum in de beginnummers past bij IDM? Ze werken mij op de zenuwen in elk geval

Gelukkig is de tweede helft van het album absoluut wat sterker, met name Summer Fog en het al eerder genoemde Tied Knots maar echt gewonnen wordt de wedstrijd niet meer.

Toch weer terug naar 3*