Arena - The Cry (1997)

9. Stolen Promise (2:58)
  10. The Healer (5:45)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Tamelijk overbodig mini-album dat de Crying for help-thema's van Songs from the lion's cage en Pride recyclet (onder andere namen), aangevuld met één nieuw nummer, The healer. 1½*

avatar van Torch
lijkt uitsluitend bedoeld om de zakken te vullen.
volledig overbodig album.

1,5 ster

avatar van c-moon
Een aardig tussendoortje, niet meer, niet minder.. zeker niets onmisbaar, maar wel leuk om te hebben, voor de completisten en superfans onder ons....

Leuk vind ik wel "Only Child" en het dan nieuwe nummer "The Healer" dat eigenlijk zo op "The Visitor" had gekund, want al helemaal, min of meer, in die lijn....

Mijn eerste kennismaking met Arena. Een aangenaam album om naar te luisteren, beetje Marillion-achtig, iets meer symfonisch.
Ga zeker meer aanschaffen.

avatar van itbites
Mooi nummer, The Healer. De rest is werk voor de 'Next'-toets.

avatar van Gert P
Laag gewaardeerd maar een cd van Arena die wat aan de zachte kant is maar wl lekker wegluisterd.

avatar van notsub
Dit is snel beschouwd een tussendoortje, in elkaar gezet door Clive Nolan, maar ik kan het best waarderen. De instrumentale stukken klinken mooi gevoelig en af en toe wordt er wat meer power tegen aan gegooid. Er gehad toch wel meer pit in gemogen, maar op het juiste moment gedraaid verrast deze mij telkens weer.

avatar van Bluebird
Overbodig voor de collectie ware het niet dat er natuurlijk weer een bonustrack op staat is die nergens anders op te vinden is. ''Only Child'' met de prachtig meeslepende Steve Rothery solo vind ik hier echter wel weer beter klinken.

avatar van itbites
Oei dat vind ik helemaal niet. Geef mij maar het origineel van Songs From the Lion's Cage! Heeft voor mij met de zang te maken, die wat meer emotie bevat voor mijn gevoel.

avatar van Bluebird
Klopt helemaal, die is ook beslist niet minder maar dat zal wel weer een kwestie van smaak zijn. Op dit album vind ik het wat uitgebalanceerder en iets meer gepolijst. Het origineel doet net even iets teveel afbreuk aan de (atmo)sfeer van het nummer maar da's geheel persoonlijk.

avatar van uffing
Bluebird schreef:

En die bonustrack maakt de aanschaf meer dan waard. Wat een knaller van een song is dat zeg.

avatar van AstroRocker
Gewoon alle Crying for Help nummers iets aangepast en samen op één cd gezet. Op Songs From The Lion's Cage en Pride heb ik al mijn mening gegeven over deze cyclus. Vind er dus weinig aan. Het nummer The Healer (ik meen als introductie van de nieuwe gitarist John Mitchel) is wel ok, een voorteken van al het mooi's dat op The Visitor terecht komt!