Golden Earring - Last Blast of the Century (2000)

Label: CNR

1. Just Like Vince Taylor (4:02)
  2. Heartbeat (3:35)
  3. Another 45 Miles (3:30)
  4. Long Blond Animal (4:57)
  5. Liquid Soul (5:11)
  6. The Fighter (7:42)
  7. Hold Me Now (3:57)
  8. Gamblers Blues (4:32)
  9. Twilight Zone (12:38)
  10. Evil Love Chain (5:02)
  11. Take My Hand, Close My Eyes (5:47)
  12. One Night Without You (4:19)
  13. Paradise in Distress (5:44)
  14. In a Bad Mood (6:02)
  15. Making Love to Yourself (5:10)
  16. Whisper in a Crowd (4:03)
  17. Going to the Run (4:08)
  18. Distant Love (6:20)
  19. She Flies on Strange Wings (7:19)
  20. Burning Stuntman (6:19)
  21. The Devil Made Me Do It (5:31)
  22. Johnny Make Believe (4:53)
  23. When the Lady Smiles (7:28)
  24. Legalize Telephaty (4:22)
  25. Radar Love (9:52)
  26. I Can't Sleep Without You (6:45)
avatar van Ronald5150
Technisch gezien een goede liveplaat van Golden Earring. Dat deze mannen muziek kunnen maken is bekend, en dat ze op hun oude dag nog een prima liveshow kunnen afleveren staat ook buiten kijf. Maar techniek en vakmanschap levert niet per definitie een goed album op. De keuze van de nummers op "The Last Blast of the Century" vind ik niet erg gelukkig. Er worden teveel nummers gespeeld van "Paradise in Distress" en dat vind ik toch echt een zwakke plaat. Live klinken die nummers niet beter dan op de plaat en dat tast mijn luisterplezier toch behoorlijk. Van de klassiekers worden prima uitvoeringen gespeeld, maar dat kan het geheel niet naar een hoger plan trekken. Ook klinkt het geluid voor Golden Earring begrippen te vol met de toetsen, blazers en additionele vocalen. Overbodig mijn inziens. Wat dat betreft geef ik de voorkeur aan de liveplaten uit de jaren 70.