Hypnoskull Vs Tunnel - Darkbeat Planet / Reakt.Ammo (1999)

1 stem

België
Electronic
Label: Hymen

1. Slow Down [Planet Rmx] (3:06)
  2. Slow Down (4:13)
  3. Lose Control (3:21)
  4. Serial Woman [Destroyed Rmx] (6:03)
  5. Lose Control [Darkbeat Rmx] (2:59)
  6. Need for Speed (4:24)
  7. Acid Break (2:50)
  8. F·Y (3:57)
  9. Du Bist Verloren (3:40)
  10. Anarchy Junk (4:40)
  11. Rhythmusmaschine 1-2 [Fat Beat Rmx] (1:09)
avatar van Onderhond
Tunnel en Hypnoskull zijn gewoon dezelfde persoon, ander project. Dit is beter dan Total Jezus wat ik eerder van Hypnoskull hoorde, maar hoogstaand vind ik het nog steeds niet.

De A-kant bevat het Tunnel werk, beduidend minder dan Hypnoskull. De Planet Rmx van "Slow Down" is pretty basic industrial, maar nogal ongezouten, met flauwe voice samples en een vage dreunende bass. Het origineel heeft wat meer technoinvloeden in zich, maar beiden zijn ze redelijk geestdodend. Heeft een soort van zombie effect op mij. "Lose Control" plaats weer zo'n vervelende gedistorte zeurende voice sample over een resem simpele beats en duffe ritmes. Klinkt echt verouderd allemaal. Droog en passieloos. De Destroyed Rmx van "Serial Women" is wat boeiender. Interessantere ritmes en waarachtig zelfs enkele melodische elementen. Wanneer ook hier weer voice samples bijgegooid worden verwaterd de track snel, maar we onthouden de positieve dingen vooral. De Darkbeat Rmx van "Lose Control" sluit de A-kant af op degelijke wijze. Niks speciaal, niks boeiends, maar niet zo irritant als de eerste 3 tracks. Blijft toch een magere bedoening.

De Hypnoskull zijde is een stuk beter. Al neemt "Need For Speed" wel een wat valse start. Uiterst duffe track. "Acid Break" is een stuk leuker, vooral door het (overbekende) melodietje dat gebruikt wordt. Ook "F-Y" is wel geinig, met z'n gedistorte beats, coole melodie (doet wat Yves Deruyter - Calling Earth achtig aan) en degelijke ritmes. "Du Bist Verloren" doet aan als een retro techno track. Simpel dreuntje en een al even simpel melodietje. "Anarchy Junk" gaat dezelfde richting uit, maar klinkt net wat ruiger. Als afsluiter krijg je nog de Fat Beat(?) Mix van Rhytmusmaschine Eins-Zwei. Beetje loos stukje muziek waar ik de waarde niet van kan ontdekken.

De Tunnel kant is eigenlijk niet om aan te horen, de Hypnoskull kant is wel leuk, zolang je even vergeet dat dit uit 1999 komt, en niet uit 1993. 1.5* daarvoor, maar zeker geen artiest die ik overtuigend uit de hoek zie komen.

avatar van orbit
Ken alleen het nummer Rhythmusmaschine van Hypnoskull, maar daar laat ik het dan ook graag bij