Een stel Canadezen die weten hoe je oude tijden (jaren 60 etnische Jazz) in een modern jasje moet aankleden.
Dit album voert je terug naar de freestyle jaren 60 Jazz met veel Afrikaanse, Caribische en Oosterse invloeden.
Alles in goed uitgewerkte arragementen die spelen met werk van oa Bembey Jazz National, Orchestra Boabab en de "uitvinder" van de etnische Jazz Tony Allen.
De sfeer die dit album oproept is geweldig veel blazers en percussie lekker tempo net niet te snel en vooral niet te moeilijk in het gehoor liggend.
Sfeer is voornamelijk het sleutelwoord van dit album het lijkt zo makkelijk maar het is o zo moeilijk om de juiste snaar / noot te raken als je zo iets als dit wilt doen.
The Souljazz Orchestra schiet op dit album met elke compositie recht in de roos. Alle nummers zijn van een ongehoorde schoonheid en dat het wel heel erg lijkt op composities uit het verleden doet daar wat mij betreft niets aan af.
Het is een zeer degelijk en doordacht album dat ik op nummer 5 in mijn eindejaars Top 10 heb gezet om de simple reden dat het een goed uitgedacht album is dt erg goed klinkt, maar heel erg moeilijk is om dat tebewerkstelligen.