Herman Brood & His Wild Romance - Saturday Night 1975 - 1984 (1992)

Label: BMG

1. Saturday Night (3:41)
  2. Dope Sucks (2:07)
  3. Pop It [Live] (3:43)
  4. Street [Live] (2:17)
  5. Rock 'N Roll Junkie [Live] (2:31)
  6. Turn It On (5:23)
  7. Never Be Clever (3:04)
  8. Champagne (& Wine) (3:32)
  9. Going to the City [Live] (3:07)
  10. Blue [Live] (3:22)
  11. Syrup (3:31)
  12. Hot Shot (3:29)
  13. Checkin' Out (3:01)
  14. Showbiz Blues (4:36)
  15. Crocodile (The Penthouse) (4:17)
  16. Hit [Live] (1:33)
  17. Too Slow [Live] (2:25)
  18. Jilted (2:22)
  19. Feels Like Love (1:17)
  20. Still Believe [Live] (3:10)
  21. One More Dose [Live] (3:18)
  22. Beat (You Can't Beat Me) (2:43)
  23. Get Lost (3:13)
  24. Stay Alive (4:31)
  25. Never Enough [Live] (2:51)
  26. Burried Alive (3:14)
  27. Blew My Cool over You (3:05)
  28. Doin' It (2:40)
  29. Berlin Schmerzst (3:19)
  30. Love You Like I Love Myself [Live] (2:50)
  31. Can't Stand It [Live]) (2:09)
  32. Doreen (2:34)
  33. I Don't Need You (3:38)
  34. Dynamite (3:22)
  35. Back (In Y'r Love) (1:51)
  36. If Love Is Dead (2:27)
  37. Stop Messin' Around in My Head [Live] (3:01)
  38. Saturday Night [Live] (3:57)
avatar van ricardo
Ik had jarenlang al de verzamelaar My Way uit 2001 in mijn bezit, maar wilde toch iets meer van deze artiest beluisteren, en dan met name uit de jaren 70 begin 80.

Zodoende deze er maar bijgekocht.

Moet zeggen dat ik dit een erg fijne verzamelaar vind waar ook een heel aantal, ik geloof zelfs 12 live nummers opstaan.

Denk dat dit een mooie aanvulling is op dat verzamelalbum uit 2001.

avatar van ricardo
Wat een pracht verzamelaar is dit, al zijn topnummers tot 1984 staan erop. Veel nummers ook van het live album cha cha, 7 als ik goed heb geteld, en van zijn Magnum opus Sphritz staat er ook een heel pak van op. Pracht verzamelaar die de lading tot 1984 eigenlijk perfect dekt.

Wat een machtig mooi maniakaal piano spel had de man ook op sommige momenten.

Deze verzamelaar is uit 1992 maar heb hem niet nieuw te koop zien staan, vraag me af of deze nog steeds nieuw leverbaar is?

Ik had de mazzel hem bij een cd shop uit een tweedehands bak te vissen.

avatar van B.Robertson
Tweedehands bij Bol weggevist. Alhoewel de ondertitel tot 1984 gaat komt het praktisch tot het laatste Ariola-album uit 1982. Naast 'Cha Cha' ook een drietal nummers van de verzamelaar 'Alive and Kickin' en een viertal souvenirs van het uitstapje naar de USA in 1979.

Alive and Kickin' (1980) - MusicMeter.nl

Live at Boston 28-07-1979 YouTube - 'Going to the City' stamt daar nog van.

Vloeit goed over of goed aan elkaar geplakt dat livespul, behalve de overgang van 'One More Dose' naar 'Beat (You Can't Beat Me) ', zonder 'Speedo' een nogal abrupte overgang naar iets dat met een fade-in begint. Een afgezant van de film 'Cha Cha' om precies te zijn, 'Jilted' is een andere song van de soundtrack. Het album 'Street' zelf komt in slechts vier* studionummers voorbij met al dat livewerk en ik kan me afvragen wat ik niet van 'Shpritz' heb gehoord. Alles wat daarna komt krijgt niet meer dan een handjevol songs toebedeeld. 'Dynamite' van 'Wait a Minute' heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt en wat een prachtnummer is dat. Evenzogoed aardig in mijn sas dat 'Get Lost' erop staat; iemand vroeg me ooit dat af te zetten zo verschrikkelijk werd dat ondervonden. De tekst van 'Feels Like Love' met een nieuwe (muzikale) invulling, net als 'Back (In Y'r Love)' dat een snelle uitvoering van 'Back in Your Love' van 'Street' is. Oudste track is 'Showbiz Blues'. *daar had ik mij vertelt met drie.