Kalmah - 12 Gauge (2010)

Finland
Label: Spikefarm

1. Rust Never Sleeps (5:16)
  2. One of Fail (4:10)
  3. Bullets Are Blind (4:27)
  4. Swampwar (4:19)
  5. Better Not to Tell (3:58)
  6. Hook the Monster (4:04)
  7. Godeye (4:25)
  8. 12 Gauge (5:50)
  9. Sacramentum (6:27)
  10. Cold Sweat * (3:10)
avatar van Slater
Nog geen berichten? Wow.
Ik had wel verwacht dat Kalmah aardig wat fans hier en daar had, maar misschien dat het in NL gewoon tegenvalt.

Ik ben zelf geen grote fan, maar deze heren hebben aardig wat goeie muziek gemaakt. En dit is het 1e album van hun waarvan ik meer dan de helft kan waarderen. Het geluid is bruut, hard en af en toe snel; het enigste min puntje blijft voor mij het grunten. Maar dat heb je eenmaal met Kalmah

avatar van james_cameron
Brute maar tegelijkertijd verrassend melodieuze death metal uit Finland. De voortdurende en nogal eentonige grunt van de zanger, hoewel effectief, drukt de pret enigszins en de midtempo songs zijn niet bijster interessant, maar zodra het gaspedaal erop gaat, en dat is in 90% van de songs het geval, is dit genieten geblazen. Wat een strakke ritmesectie en wat een heerlijk gitaarwerk. Ik kende de band hiervoor nog niet, maar ga zeker op zoek naar eerder en later werk.