Mortifera - Vastiia Tenebrd Mortifera (2004)

Frankrijk
Label: GoatowaRex

1. Fvrahgments (3:41)
  2. Le Revenant (4:33)
  3. A Last Breath Before Extinction (5:31)
  4. Epilogue D'une Existence de Cryssthal (3:11)
  5. Ciel Brouillé (5:48)
  6. Abstrbve Negabvtiyon Rebssurectyion (4:38)
  7. Aux Confins des Tenebrss (2:51)
  8. Fruits of a Tragic End (4:23)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Atmosferische Black Metal uit één of andere wijnstreek in Frankrijk, zijn er daar streken die geen wijn verbouwen? Zij komen uit Languedoc-Roussillon en zij zijn met zijn tweeën: Sir Noktu Geiistmortt (zang, bass, drums, gitaar) en Diabolus (bass). Wie vindt die namen toch uit?
Atmosferische Black Metal waarvan het eerste nummer Fvrahgments (spellingscontrole kapot? J) toch veelbelovend is, niet speciaals en niet slecht, efkes de knop omdraaien en niet denken aan het matige geluid. Nummer twee Le Revenant doet me al knarsetanden, opnieuw hetzelfde stramien qua muziek maar met een afschuwelijke stem, hij zou toch beter zijn mond houden. Bij nummer drie denk ik: een klein beetje meer variatie graag. Nummer vier Epilogue d'une Existence de Cryssthal is een akoestisch gitaarstukje dat mij spontaan doet denken aan bepaalde songs van Empyrium, het is een prachtig, sober en melancholisch gitaarstukje. Laten het we verder niet meer over dat gekrijs hebben, Ciel Brouillé vind ik dan weer mooi uitgesponnen en eigenlijk kan ik nog drie maal hetzelfde zeggen over de drie volgende nummers.
Dubbelzinnig gevoel bij dit album, ik voel dat het erin zit maar de zang was nooit mijn ding, is mijn ding niet en zal het wellicht nooit worden. Een afwisseling van diepe grunt en cleane zang zou mijn ervaring van dit album veranderen.
Nogmaals een pluim voor de inzender van dit album in onze topic Het Metal Album van de Week: zonder de topic zou me dit wellicht nooit opgevallen zijn of zou ik dit simpelweg links hebben laten liggen. Onterecht want het is toch de moeite waard om eens te beluisteren … en daarvoor doe ik het: nieuwe ervaringen opdoen.

avatar van Lau1986
Hier en daar klinkt dit best aardig. De vocalen staan mij inderdaad ook wat tegen en ook de wat doffe productie. Ik moet zeggen dat de piano stukjes wel weer erg lekker naar voren komen. Wel aardig, maar niet meer dan dat.