Viraemia - Viraemia (2009)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Disseminated Intravascular Coagulation (4:09)
  2. Necrotizing Fasciitis (3:20)
  3. Cancrum Oris (3:59)
  4. Pit of Pestilence (3:28)
  5. The Prodromal Phase (4:03)
avatar van Lau1986
Geweldige EP! Brute technische death metal. Hoewel het allemaal zeer technisch is, is het ook nog eens goed te beluisteren. Echt een aanrader.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Nummer 66 in onze onsterfelijke reeks HMAvdW en ik kan er totaal geen weg mee. Dit heet technische death metal en is afkomstig, zo leert Metal Archives ons, uit Phoenix, Arizona, de U.S. of A.
Het kan daar heet zijn in Arizona maar van deze EP krijg ik het klamme zweet in mijn handen en barstende koppijn. Het meest memorabel moment vind ik de knorrende zang in nummer twee Necrotizing Fasciitis. Dit is een groep genoemd naar een ziekte en met intrigerende songtitels. Ofwel studeert één van de bandleden voor dokter, ofwel is er één afgestudeerd als dokter, met kennis van Latijn.
Het is vuurwerk dat alle kanten opvliegt maar ik hoor niets maar dan ook niets dat mij kan aanspreken: het is volle snelheid vooruit en zoveel mogelijk noten per milliseconde erdoor jagen. Je hoort hoe metal is geëvolueerd in de jaren en hoe andere muzieksoorten metal hebben beïnvloed maar met één constante: in "mijnen" tijd hadden we ook van die technische hoogvliegers die de song uit het oog verloren, hier hoor ik pakweg dertig jaar later hetzelfde, het geluid is enkel lomper geworden maar het spreekt me evenveel aan.
Pas op, voor mij blijft het een ontdekkingsreis en ik heb er geen spijt van dat ik dit heb geprobeerd, maar dit is een trip geweest die me niet vervult van verlangen om nog eens terug te keren. Voor de liefhebbers zeker?