Animal Collective - Sung Tongs (2004)

Label: FatCat

1. Leaf House (2:43)
  2. Who Could Win a Rabbit (2:19)
  3. The Softest Voice (6:46)
  4. Winters Love (4:55)
  5. Kids on Holiday (5:47)
  6. Sweet Road (1:16)
  7. Visiting Friends (12:37)
  8. College (0:53)
  9. We Tigers (2:43)
  10. Mouth Wooed Her (4:25)
  11. Good Lovin Outside (4:27)
  12. Whaddit I Done (4:05)
avatar van rolandobabel
0,5
al die uit is, laat ik het je weten

avatar van rolandobabel
0,5
Skandolphus schreef:
Die nummers zijn net insecten die in mijn mond vliegen tijdens het wielrennen. Ze komen vervolgens mijn oren uit en laten een gigantische hoofdpijn achter.

fijn om te horen, dat ik niet de enige ben ))

avatar van bram1610
Ik vind sommige nummers op dit album van zo'n kwaliteit, dat ik graag een hoger cijfer zou willen geven, maar met name Visiting Friends weerhoudt me ervan. Recht in het midden, een te lange 12 minuten waarin te weinig gebeurt. Ik skip hem meestal eigenlijk, iets dat ik normaal nooit doe bij albums. Dat is jammer, want ik vind Animal Collective soundscapes over het algemeen heel mooi, maar dit is 'm toch niet. Te lang en te weinig, helaasch.
Omgekeerd werkt het trouwens wél goed. Nummers als College en Sweet Road zijn kort, maar ontzettend krachtig door die melodielijnen (zang!), waar Animal Collective volgens mij een grote schatkist vol van heeft. Die schatkist wordt pas echt overhoop gehaald op meesterwerk Feels, dus laten we Sung Tongs maar zien als een mooie oefening voor dat album.

avatar van bram1610
Inmiddels ben ik compleet om. Wat is Visiting Friends toch heerlijk kabbelend. Ongrijpbaar en groots. Kwartje is zeker gevallen.