Pages - Pages (1981)

Label: Capitol

1. You Need a Hero (3:42)
  2. Tell Me (3:50)
  3. O.C.O.E (Official Cat of the Eighties) (4:58)
  4. Come on Home (3:27)
  5. Sesatia (4:33)
  6. Only a Dreamer (4:36)
  7. Automatic (3:58)
  8. Fearless (4:05)
  9. Midnight Angel (4:30)
avatar van rkdev
Eindelijk deze plaat (en de eerste van Pages) kunnen bemachtigen, en daarmee mijn Richard page collectie kunnen completeren.

Dit is een prima album van Richard Page, Steve Farris en John Lang, in de stijl van Toto, Chicago, Journey etc., dat zelfs met nummers als You Need a Hero en Only a Dreamer hitpotentie had. Ook Jeff Porcaro als drummer is geen overbodige luxe

avatar van fluidvirgo
Een aantal jaar geleden bij toeval op You need a Hero gestuit. De stem kwam me direct bekend voor (logisch, Mr. Misters Welcome to the Real World vindt hier nog altijd geregeld de draaitafel), maar was niet bekend met deze pre-Mr. mister-band van Richard Page en Steve George (die je waarschijnlijk bedoelt, rkdev).

Een onvervalst staaltje yacht rock in de lijn van Toto, Steely Dan en het werk van Kenny Loggins uit diezelfde periode, muzikaal wat minder toegankelijk dan het latere Mr. Mister en waarschijnlijk daarom altijd wat ondergesneeuwd gebleven. Ik ben echter blij dat ik deze nu ook met regelmaat op de draaitafel mag leggen.

Leonidas5
By far het meest geslaagde album van Pag. Een LP met een heerlijke en zeer toegankelijke west coast sound en een handvol prima, vrij relaxte songs, die helaas niet tot een doorbraak leidde met name door de afwezigheid van een hitsingle. Dat kwam hierna goed met het tweede album van mr Mister. Prachtige plaat blijft dit en de toch soulvolle stem van Page klinkt nergens beter dan op dit album. 4 sterren

Wel een kanttekening: dat baardje is fouter dan fout

avatar van BlauweVla
Dat baardje is zo hipster als het kan