menu

Demon Hunter - The World Is a Thorn (2010)

mijn stem
3,58 (12)
12 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Solid State

  1. Descending upon Us (5:30)
  2. Lifewar (1:52)
  3. Collapsing (3:38)

    met Björn "Speed" Strid

  4. This Is the Line (3:59)
  5. Driving Nails (4:06)
  6. The World Is a Thorn (2:35)
  7. Tie This Around Your Neck (3:29)
  8. Just Breathe (3:55)

    met Christian Älvestam

  9. Shallow Water (3:44)
  10. Feel as Though You Could (3:53)

    met Dave Peters

  11. Blood in the Tears (4:49)
  12. Desire the Pain * (3:58)
  13. Driving Nails [String Mix] * (4:08)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 41:30 (49:36)
zoeken in:
avatar van james_cameron
4,0
De eerste single Collapsing klinkt alvast erg lekker. Vrij melodieus en catchy, maar ik verwacht dat de rest van het album een stuk steviger zal zijn.

avatar van james_cameron
4,0
En ja hoor: het titelnummer net gehoord, dat is wel even andere koek. Superbruut, heerlijk snel en moddervet. Zoals ik Demon Hunter graag mag horen. Zeer benieuwd naar de hele plaat.

avatar van james_cameron
4,0
En weer een subliem album van deze altijd betrouwbare band. Iets minder dan het voorgaande Storm The Gates Of Hell, wat mij betreft hun meesterwerk, maar toch zeer sterk en divers. Hier en daar klinkt de plaat ditmaal zelfs wat poppy (Collapsing), maar overwegend is het album loodzwaar en bikkelhard. Uitsluitend sterke songs binnen een massieve produktie. Enige klacht: het album is wat aan de korte kant.

avatar van james_cameron
4,0
Wel wat saai dat ik vooralsnog de enige ben die hier berichtjes bij plaatst. Alsof ik tegen mezelf aan het praten ben. Anyway, net de twee bonustracks beluisterd- ook zeer de moeite waard. Desire The Pain is een lekker vette beuker en de string mix van Driving Nails is erg fraai. Het album wordt nog steeds bij iedere luisterbeurt beter. En wat is Descending Upon Us een lekker vette opener!

bennerd
James, hoe langer je tegen jezelf blijft praten, hoe meer je mijn interesse voor deze plaat wekt.

avatar van suddenjob
4,0
Wat een topplaat, Demon Hunter zoals Demon Hunter hoort te zijn! Ontzettend bruut maar toch zo pakkend.

avatar van james_cameron
4,0
Met terugwerkende kracht toch één van de mindere albums van de band, alhoewel nog steeds bij vlagen imposant. Het probleem is dat veel songs, vooral in de tweede helft van de plaat, een beetje wegdrijven van het zo typerende Demon Hunter-geluid. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar deze songs zijn daarnaast ook niet zo memorabel. Het is hard en aggressief, maar het mist een beetje de finesse van de eerdere albums. Het is nog steeds een goede plaat, maar de band kan veel beter.

4,0
Wederom een prima plaat. Hard en melodieus.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:38 uur

geplaatst: vandaag om 20:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.