Wallace Vanborn - Free Blank Shots (2010)

België
Label: [PIAS]

1. Rover (4:54)
  2. Atom Juggler (2:44)
  3. Rite Hands (3:13)
  4. Missile Launch (2:41)
  5. Little Or No Control (3:36)
  6. Snails and Bones (5:13)
  7. Mourning Sickness (2:53)
  8. Genius Inside the Bear (4:09)
  9. Shallow (3:25)
  10. The Tower (5:17)
  11. Reap (3:59)
  12. Cowboy Panda's Revenge (10:47)
  13. Firesong * (2:34)
  14. Scarecrow * (3:46)
  15. Atom Juggler [Waxdolls Remix] * (3:49)
avatar van chicorei
Live gezien bij cd-voorstelling in vooruit, stevige rock met internationale attitude.

eiooft
Ik volg deze band al sinds hun tweede demo-EP en het is verbazingwekkend hoe snel ze geëvolueerd zijn van standaardpop-rock naar dit. Maar zelfs in 2006 hadden ze al een stevige livereputatie. Ik ben al benieuwd naar hun volgende!

P.S.: Moet hier niet de buitenhoes van de cd staan?

avatar van scabiosa
aardige plaat, aardige CD-voorstelling ook (in de vooruit)!
maar toch mis ik dat brute van hun vroegere optredens hier een klein beetje...
maar het blijft vet, vet is het nog steeds!

avatar van AOVV
Ik had nog nooit van hen gehoord, maar ik moet na het beluisteren van deze plaat concluderen dat dit erg goeie muziek is. Een aantal nummers ('Atom Juggler'; 'Rite Hands'; Little Or No Control') geven me een beeld van hoe de volgende plaat van Arctic Monkeys zou klinken, als zij blijven evolueren in de richting die zij zijn ingeslagen. Dit is duisterder en punkeriger dan Arctic Monkeys, en ik moet zeggen, ik hou er wel van. Ook druipt de intensiteit ervan af; je hoort gewoon dat die jongens zich kostelijk amuseren.

'Snails And Bones' is één van de hoogtepunten; het doet me een beetje denken aan het dEUS van de beginjaren, en wie dEUS kent, weet dat dit een groot compliment is.

'The Tower' is een geniaal stukje muziek, steekt erg goed in mekaar, en wat mij betreft dus ook een heel erg goed nummer.

Die laatste vijf minuten van het meer dan tien minuten durende slotnummer 'Cowboy Panda's Revenge' hoefde voor mij niet, maar die eerste vijf minuten van dat nummer, tja.. Zij laten het beste verhopen voor de toekomst.

Het valt me toch op; de laatste jaren ¨wordt er in België veel goeie muziek gemaakt. Het mag gezegd worden!

4 sterren

jonas-dewaele
Ben het eens met je AOVV, behalve je vergelijking met de Arctic Monkeys. The Tower is het beste nummer! CD rockt dat het geen naam heeft, wat een gitaargeweld, wat een ontlading. Songs op zich kunnen nog iets beter, maar ja het is dan ook een debuut-cd. Blijf deze mannen zeker volgen!

Nian
Ik heb ze live gezien enkele weken geleden en het was een zeer goed optreden !!

avatar van Boris1
Klopt het dat dit album nog niet in Nederland is verschenen ?

avatar van JVT
JVT
dikke, dikke plaat!!!!!!!!
Rite Hands is mn favoriet!
Belgische rockbands zijn echt geweldig, waar blijven ze toch vandaan komen

nicoot
Damn ik heb het podium nog met hen gedeeld, met m'n eigen bandje. Op een rockfestivalletje op het Atheneum (Voskenslaan) Gent in 2008!

avatar van midnight boom
Fijne plaat en ga ze live zien

avatar van johanfcu
Hele goede plaat inderdaad, lekker rauw geluid afgewisseld met leuke melodietjes. Cowboy Panda's Revenge en de bonustracks vind ik gek genoeg nog het beste van het album. Scarecrow en Firesong zijn de bonustracks en die rocken heel erg hard, ik zal ze binnenkort eens op youtube zetten.

avatar van johanfcu
Nieuw album komt april aanstaande uit. Ik kan niet wachten, afgelopen week nog bij een optreden geweest en ik hoorde al een aantal nieuwe nummers voorbij komen. Deze waren zeker niet slecht.

Nieuwe nummers onlangs gehoord bij een try-out voor de nieuwe plaat. Het zit weer lekker strak en hard! Live ook weer een excellente performance.
De plaat is al te beluisteren via de standaard (Belgische krant): Beluister Lions, Liars, Gun...

avatar van tsjong
Wat opent dit album lekker, heerlijk gitaar werk, er wordt een geweldige sfeer neer gezet. Maar wanneer het album dichter bij het einde komt begint het toch wat amateuristischer te klinken. Nog steeds gewoon goed, maar het voldoet toch niet aan mijn verwachtingen.