Near the Parenthesis - Music for the Forest Concourse (2010)

Electronic
Label: n5MD

1. Good Evening
  2. Lambent Traces of the Day
  3. Settle In
  4. Pollarding Trees
  5. Not Here, Not Tonight
  6. Within an Orbit
  7. Inertia (Stay Right Here)
  8. Diffused
  9. Low Horizon
  10. Designing This Building
  11. Pull Yourself Together
  12. Good Night
avatar van Twilight
Fragmenten zijn al te beluisteren:
Near The Parenthesis - Music For The Forest Concourse - n5md.com

Klinkt weer fantastisch!

avatar van otnemem
Op basis van die fragmenten is te stellen dat hij zijn kunstje voor de vierde keer weer herhaalt... Maar dat vind ik absoluut niet erg. Kan erg genieten van zijn muziek!

avatar van orbit
Helaas, dat kunstje is nou net wat ik niet zo goed kon waarderen bij deze artiest. Terwijl hij toch meer in zich heeft. Zou slecht nieuws zijn als het weer net niks was.

avatar van Twilight
Ik snap niet zo goed wat je bedoelt, want: je hebt geen reacties geplaatst bij zijn twee voorgaande albums, en: wat zou er dan saai aan zijn? Deze muziek is juist niet bedoelt voor enorme opbouwen en heftige climaxen, of ben je naar wat anders op zoek?
Ik kan eigenlijk niks 'slechts' in deze muziek vinden.

avatar van bas
bas
Het klinkt afgaande op de samples wel richting hetzelfde maar dat is nog steeds prachtige zachte muziek. Ik heb Tim z'n debuut alleen nog niet horen overtreffen op Music Made by People, maar ik zal het niet kunnen laten deze binnen te halen...

avatar van Mister Orange
Consistent kun je als positief omschrijven, echter na een aantal albums met een soortgelijk geluid vat ik dit eerder negatief op. Ik bemerk weinig ontwikkeling en de muziek neigt steeds meer naar lounge(die piano sound irriteert bijv.). Ook de beats zijn van een grote voorspelbaarheid en missen diepte. kortom wel aangename voortkabbelde idm maar zonder karakter en volstrekt inwisselbaar.

avatar van KampF
Helemaal mee eens, Mister Orange. Volstrekt inwisselbaar; de nummers zouden zo op de vorige 2 albums kunnen worden geplaatst, zonder dat je het merkt. Na 4x is het wel aardig geweest. Maargoed, er is verschil: te veel piano en te weinig beats. En die beats die hij gebruikt zijn nagenoeg niets onthullend.

avatar van titan
titan (crew)
Ik kan me de reacties van de bovenstaande personen wel voorstellen, maar ik vind de steeds verdere verstilling en opschuiving richting ambient/lounge van Near the Parenthesis juist een zeer prettige ontwikkeling. Het zou inderdaad wel fijn zijn als een volgend albums iets afwisselender wordt.

avatar van Tha)Sven
De nieuwe LP Japanese for Beginners, zou zich juist weer meer gaan richten op de elektronische kant van NtheP. Vond ik op sommige momenten ook wel misschien te soft, dus dat is wel positief nieuws.

avatar van Twilight
Hmm ja dit album weet me vooralsnog ook nog niet echt te bekoren. Ik vond al z'n vorige werk toch wel beter en mooier en wat avontuurlijker.

Ben benieuwd naar die nieuwe LP waar Sven het over heeft.