Jackson Browne - Lawyers in Love (1983)

Label: Asylum

1. Lawyers in Love (4:21)
  2. On the Day (4:00)
  3. Cut It Away (4:47)
  4. Downtown (4:08)
  5. Tender Is the Night (4:53)
  6. Knock on Any Door (3:38)
  7. Say It Isn't True (5:25)
  8. For a Rocker (4:05)
avatar van Krakonos
Ik vind dit wel een heel prettig album. Begint al goed met het eerste nummer. "Cut it away" is prachtig en de solo erin veeel te kort. Mooi gitaar- en drumwerk. Een degelijk stuk werk.

avatar van Tonio
Veel van mijn favoriete artiesten/bands hebben dikwijls een periode met albums die over het algemeen (en ook door mij) minder gewaardeerd werden. Ik ben de laatste weken hiernaar aan het luisteren om te horen of dat na vele jaren nog altijd zo is. Dat heeft al veel verrassende uitkomsten opgeleverd.

De laatste week heb ik geluisterd naar de albums van Jackson Browne uit de periode 1980 t/m 2002. En waar Hold Out voor mij een aangename verrassing werd, is dat niet het geval met deze Lawyers in Love. Die vond ik destijds al het slechtste album van Jackson, en dat is nu ook het geval. Allemaal zeer matige composities en ook krijgt hij hier al een beetje last van die kille productie van die jaren '80.

Jammer.

avatar van potjandosie
de albums die Jackson Browne in de 80's uitbracht, behoren tot zijn minste albums, zo ook deze "Lawyers In Love". de man was kennelijk niet wars van de trends in die tijd en maakte "commerciële" rockalbums die aansloten bij de destijds gangbare sound. net als op de opvolger "Lives in the Balance" leidt dat op dit album tot een soort van hippe mainstream West Coast pop met veel ruimte voor de synthesizers, niet erg passend bij zijn songs, die op dit album voor zijn doen behoorlijk onder de maat zijn.

ook bij dit album vraag je jezelf af hoe songs als "Cut It Away" en "Downtown" in een andere, meer bij hem passende productie, hadden geklonken. neemt niet weg dat ook het niveau van de composities te wensen over laat in nummers als "On the Day" en "For a Rocker".

een matig album waarbij tracks als "Tender is the Night" en "Say It Isn't True" er bovenuit steken.

vreemd genoeg of juist niet, werd dit album zijn vierde Top 10 album in de Amerikaanse Billboard Top 100 en was het commercieel succesvol. overigens waren zijn albums uit de 90's zoals "I'm Alive" en "Looking East" een soort "return to form" en stelden deze allesbehalve teleur.

Album werd geproduceerd door Jackson Browne & Greg Ladanyi
Recorded Downtown, Los Angeles
All songs written by Jackson Browne
except track 5) Russell Kunkel, Danny Kortchmar, JB
track 6) Danny Kortchmar, Craig Doerge, JB

Jackson Browne: guitar, vocals
Russell Kunkel: drums
Bob Glaub: bass, guitar (track 1), organ (track 7)
Doug Haywood: organ, vocals, bass (track 7)
Rick Vito: lead guitar, vocals
Bill Payne: organ (track 2)
Craig Doerge: pianos & synthesizers
Danny Kortchmar: participation in arranging and playing these songs