August Burns Red - Leveler (2011)

Label: Solid State

1. Empire (3:52)
  2. Internal Cannon (3:46)
  3. Divisions (3:20)
  4. Cutting the Ties (5:02)
  5. Pangaea (4:20)
  6. Carpe Diem (5:37)
  7. 40 Nights (3:54)
  8. Salt & Light (3:40)
  9. Poor Millionaire (4:29)
  10. 1/16/2011 (0:52)
  11. Boys of Fall (4:28)
  12. Leveler (4:45)
  13. Internal Cannon [Acoustic] * (5:06)
  14. The Bells - Pangea * (6:23)
  15. Zachery Veilleux - Boys of Fall * (4:02)
  16. Empire (Midi) * (3:51)
avatar van permafrost
Als deze net zo goed wordt als de vorige mag hij er naast gaan staan in de kast.

avatar van bennerd
Op The New Review zijn ze (verrassend genoeg) erg enthousiast en zou deze plaat Constellations overtreffen.

avatar van james_cameron
Absoluut minder dan voorganger Constellations, wat mij betreft, maar nog steeds een beestachtig goed metalcore-album. Het songmateriaal en de sfeer spreken me gewoonweg iets minder aan. De band staat binnen het genre evenwel nog steeds op eenzame hoogte en voor deze plaat hoeft men zich absoluut niet te schamen. Moddervette, meedogenloos voortbeukende metal (zonder cleane zang!), uitstekend geproduceerd en uitgevoerd.

avatar van Exfrozen
Kan het niet anders dan met je eens zijn. Weer een heerlijk geproduceerd albumpje.
Deze gasten zijn lekker druk bezig. Touren als een malle rond en dan nog zo'n nagenoeg perfect album afleveren in de tussentijd.
Weinig verandering ten opzichte van Constellations. Hier minder uitschieters. Enige die ik tot nu ontdekt heb is Poor Millionaire.

Luister sinds tijden weer naar Leveler. Wat een fantastisch album blijft dit. Beukt als een dolle. En metalcore zoals metalcore hoort te zijn.